این پاورپوینت در موردانواع دربهای ساختمان و کاربری آنها در 50 اسلاید می باشد
قیمت فایل فقط 6,000 تومان
پاورپوینت-انواع دربهای ساختمان و کاربری آنها
به طور كلی درب در ساختمان با بازو و بسته شدن فضاهای داخلی و خارجی رابه هم مربوط می کند .و در بعضی از موارد نیز عبور نور و تبادل هوا را ممكن یا نا ممكن می نماید. وظیفه اولیه در ایجاد امكان دسترسی است و از جمله مقاومت و پایداری – حفظ حریم خصوصی و ایمنی – عایق حرارتی و صوتی – حفظ محیط از باد و باران .
قسمت های مختلف درب عبارتند از :
لنکه در: قسمتی كه درون چهار چوب قرار می گیرد .
قاب : همان چهار چوب در .
آستانه : قسمت پتیینی قاب در.
كتیبه : قسمتی از در یا پنجره كه در قسمت بالایی در مانند شكل مقابل قرار می گیرد و ممكن است بازشو ثابت باشد .
وادار : تقسیم كننده لنگه در به دو یا چند قسمت .
بائو : واردار عمودی طرفین در یا پنجره كه قفل و لولا نیز به آن متصل و یا درون آن قرار می گیرد را بائو می گویند.
قیدهای فوقانی و تحتانی : وادارهای بالا وپایین .
تنكه : قسمت صفحه مانندی از در كه مابین دو وادار قرار گیرد را تنكه گویند.
پاخور : یال پایینی لنگه در كه معمولاً پهنتر از یالهای جانبی بوده و به منظور جلوگیری از صدمه دیدن در از ضربه پیش بینی می شود .
شیشه خور : قسمتی از یالهای دركه شیشه را بر روی آن تكیه می دهند .
دماغه : قسمتی از لنگه در كه روی نمای قاب قرار می گیرد .
زهوار : قسمتی از در كه به منظور زینت یا درز گیری و یا سهولت نصب شیشه بر روی در یا پنجره نصب می گردد.
یراق : قسمتی از لوازم در است كه به منظور باز وبسته شدن و قفل كردن در مانند لولا ،دستگیره ،….. به كار می رود.
انواع در ب بر حسب شرایط:
برحسب شرایط زیر دارای انواع مختلفی هستند.
محل قرارگیری : درها از نظر محل قرار گیری به دو دسته كلی درهای خارجی و درهای داخلی تقسیم می گردند.
تعداد لنگه : یك لنگه،دو لنگه
جهت بازشو : مانند درهای یك لنگه از نظر محل قرار گیری لولا به درهای راست كه با دست راست به سمت خارج باز می شود ودرهای چپ كه با دست چپ به سمت خارج باز می شوند . معمولاً بازشوها به طرف داخل است و جزء محل های كه از 20 نفر بیشتر جمعیت داشته باشد .كه در این صورت به سمت خارج باز می شود .
مصالح مورد استفاده در درب ها :
درب های چوبی : معمولاً برای فضاهای داخلی .درب های چوبی نسبت به جنس و کیفیت-یک یا دو ویا چند جداره بودن-ساده یا طرح دار از مصارف گسترده و وسیعی برخوردار می باشند که در این میان زیبایی و راحتی دو چندان نسبت به درب های غیر چوب را به خود اختصاص داده اندکه ذیلا به بررسی و شناخت ظاهر آن می پردازیم:
- ساده تک جداره
-کلاف ساده با دو جداره از سه لایی
-کلاف ساده یا دو جداره نوپان
-کلاف نما چوب با تونیک داخلی سه لایی
-کلاف نما جوب با تونیک تمام چوب
- درب های کمد دیواری(تمام ام دی اف،دو جداره دورو سه لای،...
درب های فولادی : به عنوان درهای خارجی .به طوری که امروزه درب های فولادی بیشتر جهت ورودی پارکینگ ها-مغازه ها و پاساژهایی که مشرف به خیابان و کوچه های اصلی به جهت جلوگیری از سرقت ویا فرسایش کمتر در مقابل گرماو سرمای محیط می باشند تعبیه می شوندو با طرح ها و نقشه های بی نظیی که هنرمندان به آن اعطا می کنندجلوه و زیبایی خود را در نما یا نگه دید عموم می نمایند.
درب های آلومینیومی : با توجه به مقاومتی كه در برابر رطوبت دارند برای فضاهای مرطوب استفاده می شوند .
درب های شیشه ای : این نوع درها كه از شیشه های ضخیم و آبدیده ساخته شده اند معمولاً در فضاهای تجاری و اداری و در مكانهایی كه حفظ محرمیت داخلی مورد نظر نباشد پیش بینی می شوند .
درب های پلاستیكی :این نوع مصالح كه به تازگی وارد صنعت ساختمان شود است به سرعت جای مصالح مختلف را پر می كند درهای ساخته شده از مقاطع pvc مخصوصاً در مكانهای مرطوب پیشنهاد می شود.
انواع دیگر درب ها از نظر عملکرد عبارتند از :
درب های با لولای كنار : درب ها با لولا های محوری ـ درب ها با لولای دورانه .
درب های كشویی : اغلب به منظور جلوگیری از به هدر رفتن فضاها از این نوع درب ها و بیشتر در كارخانه ها و كارگاههای صنعتی استفاده می گردد.
درب های آكاردئونی : این درب ها نیز به منظور جلوگیری از به هدر رفتن فضاها مورد استفاده قرار گرفته و اغلب در مكانهای صنعتی و گاراژ ها استفاده می گردد.
موقعیت قرارگیری درب ها
درب های داخلی : درب های داخلی باید در جایی قرار بگیرند كه فضای قابل استفاده اتاق بیشتر شود . اما درباره این كه درب ،به داخل یابه بیرون ساختمان باز شود ، باید تصمیم گیری درستی اتخاذ گردد كه معمولاً درب ها به داخل باز می شوند درب ها بر اساس نوع ساختار ، مكان گیری و اهدافی كه لذای آنان طراحی می شود نامگذاری شده است . درب متعادلا یا بالانس شده برای باز شدن به نیروی كمی نیاز دارد و برای كریدورها بسیار مناسب است .
پهنای درب، براساس نوع كاربردی آن براساس اتاق آن تعیین می شود و كمترین مقدار بازشوی یك درب از داخل 55 است .
در ساختمانهای مسكونی اندازه های استاندارد عرض درها در زیر آورده شده است :
- درهای یك لنگه : اتاق های اصلی تقریباً 170 سانتی متر . درهای ورودی 140 تا 325 سانتی متر ارتفاع بازشوی در حداقل 185 سانتی متر اما به صورت معمولی 195 تا 200 سانتی متر .
درب های كشویی و بادبزنی معمولاً برای خروج و فرار مناسب نیستند ،زیرا در شرایط اضطراری ،ننكم است راه را ببندد.
اشخاص معمول احتیاجات خاصی دارند كمترین پهنای مورد نیاز درب، برای این اشخاص 80 سانتی متر است . كه البته برای استفاده كنندگان از صندلی چرخدار بسیار كم است و90 سانتی متر معمولاً كافی می باشد . ناگفته نماند كه برای عبور صندلی چرخدار باید یك فضای اضافی در دو طرف در نظر گرفته شود . كریدور ها نباید كمتر از 120 پهنا داشته باشند . پس استفاده كنندگان از صندلی چرخدار می توانند در دیوار انتهایی كریدور و یا در دیوارهای كناری ،برای خود درب را باز كنند . درب انتهایی باید جلوتر قرار بگیرد تا فضای كافی درب ،برای دستگیره را فراهم كند. در ضمن هنگامی كه یك در ب گوشه ای از یك اتاق قرار می گیرد ، لولای آن باید در گوشه نزدیك به دیوار بسته شود .
- درب های چرخان و كشویی : درهای چرخان در طرح ها متنوعی ساخته می شوند و بعضی از آن ها قابل تنظیم هستند هنگامی كه تعداد مصرف كنندگان زیادباشد (بخصوص در تابستان ) پانل ها می توانند در وسط قرار گیرند تا به هنگام رفت و آمد زیاد ،به طور همزمان عده ای بتوانند از یك دو وارد و عده ای از در دیگر خارج شوند. در برخی از طرح ها پانلهایی وجود دارند كه می توانند هنگامی كه عبور و مرور فقط در یك جهت است ،به گوشه ای جمع شوند (به عنوان مثال ) هنگامی كه در پایان یك روز تجاری پر رفت و آمد موسسه تعطیل می گردد وسایل دقیق كنترل كننده می توانند برای كنترل درهای اتو ماتیك به كار برده شوند این وسایل شامل صفحات الكتریكی و یا ارتباط دهندگان پنوماتیك كف می باشند . صفحات تك جهتی و صفحات انعكاس دهنده نور برای كنترل درهای كشویی اتوماتیك كه دارای پانل های 6تا8 متر پهنا هستند برای نصب راهها فرار در بلوك هاب اداری ساختمان های عمومی و سوپر ماركت های ایده ال می باشند .
درب، در مكانهای مختلف
سینماها : خروجی های به بیرون تقریباً بیش از 2 متر از پهنای كل و محاسبه آن شبیه محاسبه كریدور است . درهای 5/1 متری اجازه داده می شود در صورتیكه یك لنگه اصلی آن یك متر پهنا داشته باشد و اگر لنگه ثابت را بتوان به داخل توسط لولا باز نمود ارتفاع در 20/1 كافی است و كف گیر خودكار برای باز كردن در باید تعبیه باشد درهای بدون آستانه باید به بیرون باز شده ،بتوان به داخل كریدور تقریباً 150 میلی متر برید اما پهنا محدود نیست.
بیمارستانها :تمام درها باید جزم و كاملاً بسته شوند ( لب كنگره دار توصیه می شود
پهنای در برای تخت های متحرك مساوی یا بزرگتر از 10/1 متر و بهتر آن 20/1 متر می باشد برای سرسرا (حال ) درهای دو لنگه پروانه ای خود بسته شد به پهنای 80/1 متر لازم است . برای محوطه آماده سازی برحسب استفاده معمولاً یك متر است درهای تخته چند لای قاب آهنی دار لب كنگره ای لاستیكی ضد صدا بسیار مناسب است .
دربهای گاراژ و انباری :از دربهای فوقانی و یكطرفه می توان درگاراژ ها و مكانهای مشابه استفادهع كرد این درها می توانند به صورت درهای تاشو یا درهای با وزنه تعادل فنری و یا سنگینی تعادل باشند و اینكه به صورت درهای تك جداره و دو جداره مقاوم و نیمه شیشه ای یا تمام شیشه ای استفاده شوند . صفحات این نوع درها ،پلاستیكی ،آلومینیومی یا ورقه فولاد گالوانیزه می باشند . بیشترین ابعاد این درها 96/1 ×82/4 و حداكثر محیط صفحه در (m2)10 می باشد . ازدرهای طاق ماند هم می توان در این نوع استفاده كرد عملكرد درهای فوقانی و یكطرفه ساده است . زیرا این نوع درها تا سقف بالا رفته و توسط دستگاههای بی سیم كنترل شود .
همچنین درها بالا رونده تاشو.
درهای تلسكوپی تاشو.
درهای كركره ای غلتكی و الومینیومی از انواع دیگر درها هستند كه هنگام باز بودن شكل غیر معمولی دارند . درهای تك جداره یا چند جداره در ساختمانهای صنعتی – شركتهای حمل و نقل و كارگاههای استفاده می شوند . حداكثر اندازه این درها از لحاظ پهنا 18 متر و از لحاظ ارتفاع 6 متر می باشند . این درها با یك سوئیچ كشنده صنعتی مانع سبك یك چرخ زنجیردار یا كنترل از راه دور به صورت الكتریك یا با استفاده از هوای ف فشرده با بالشتك تماس حركت می كنند . درهای متحرك باید از جریان برق برای افزایش سرعت باز و بسته شدن استفاده نمایند .درهای قاب دار پلاستیكی و درهای یك لایه و شفاف pvc در برابر ضربه و سایش مقاوم بوده و بدین ترتیب پرده های شبكه ای pvc نیز مناسب
قیمت فایل فقط 6,000 تومان
برچسب ها : انواع دربهای ساختمان و کاربری آنها , درب , درب ساختمان , درب کشویی , درب چرخان , درب چوبی , درب فلزی , درب سازه , درهای تلسکوپی , درهای گردان , دربهای ضد سرقت , دربهای ضد حریق , درب حیاط , درب سرویسها , درب پذیرایی , پاورپوینتانواع دربهای ساختمان و کاربری آنها , درهای تاشو