امروز: یکشنبه 27 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق بررسی تاریخچه استفاده از گاز طبیعی

تحقیق بررسی تاریخچه استفاده از گاز طبیعی دسته: فنی و مهندسی
بازدید: 54 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 3052 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 31

تحقیق بررسی تاریخچه استفاده از گاز طبیعی در 31 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

تحقیق بررسی تاریخچه استفاده از گاز طبیعی در 31 صفحه ورد قابل ویرایش

فهرست مطالب

تاریخچه استفاده از گاز طبیعی.. 1

پالایشگاه گاز. 5

پالایشگاه گاز. 6

الف) جمع آوری.. 6

ب) فرآیند شیرین كردن گاز ترش.... 6

پ) نم زدائی.. 8

ت) اندازه گیری، كنترل، و ارسال گاز. 8

بوی بد گاز از چیست؟. 9

گاز مایع. 10

گاز طبیعی.. 11

1-خطوط لوله انتقال اصلی.. 11

ایستگاه های تقویت فشار. 14

كمپرسورهای محوری.. 19

رگولاتور. 21

كنتور یا «جریان سنج» گاز. 25





تاریخچه استفاده از گاز طبیعی


در بسیاری از كتابهای قدیمی، خروج گاز از داخل زمین ثبت شده است. امروزه نیز در بعضی جاها چنین پدیده ای را گزارش می كنند. گاهی این گاز بر اثر رعد و برق و یا عوامل دیگر، شعله ور می شود. آتش جاویدان باكو در دریای خزر و یا چشمه سوزان در نزدیكی كارستون، در ایالت ویرجینیای غربی واقع در آمریكا نیر به همین شكل پدید آمده است. این حوادث كه در گذشته معمولاً با ترس وبروزخرافات توأم بود، وجود گاز طبیعی را در آن منطقه مشخص می كرد. اما خرافات ناشی از ناآگاهی به قدری شدید بود كه حتی تا سال 1659 میلادی همه فكر می كردند كه ویكان در انگلستان (به دلیل این كه گاز متصاعد شده از حباب های سطح آب باعث می شود تا آب مانند نفت بسوزد حاوی آب جادویی است.

اعتقاد بر این است كه نخستین بارؤ چینی ها درسه هزار سال قبل برای تبخیر آب نمك، از گاز استفاده كردند. تاریخ نویسان دربارة استفادة گاز توسط ایرانیان نوشته اند: «ایرانیان در استفاده از گاز بر دیگر اقوام جهان پشی داشته اند. برای مثال، وجود بقایای آتشكده ها و معابدی نظیر آتش جاویدتن در نزدیكی كركوك كه به مشعل بخت النصر معروف بود، در نزدیكی كی مخزن گاز طبیعی قرار داشت.

همچنین بقایای معابد زرتشتیان در نزدیكی مسجد سلیمان و روایات تاریخی از آتش جاویدان آتشكدة آذر گشتاسب در آذربایجام، همگی گواه این مدعی است كه: «ایرانیان باستان بنا بر اقتضای محیط مذهبی خویش، آتش را گرامی می داشتند.»

درفلات مركزی و جنوبی ایران، درمناطقی كه جنگل های انبوه وجود نداشت، برای روشن نگه داشتن آتش مقدس، از امكانات دیگری به جز چوب های جنگلی سود می بردند؛ زیرا طبیعت این مناطق به خاطر وجود ذخایر فراوان زیرزمینی، دستیابی به سوخت را برای آن ها آسان می كرد. مناطق غرب، جنوب وجنوب غربی ایران از دیرباز روی دریابی از نفت و مشتقات آن قرار داشتهاندودارند. درایران باستان هم بعضی از این منابع به دلیل عمق بسیار كمی كه داشتند ودارند. در ایران باستان هم بعضی از این منابع به دلیل عمق بسیار كمی كه داشتند، براثر فرسایش خاك، یا حركت گسل ها ویا سایر عوامل طبیعی دیگر به صورت قطراتی ناچیز از آن دریای زیرزمینی خود به بیرون تراوش می كردند و انسان متفكر را به بهره برداری از آن وادار می ساختند.

در بعضی از اسناد تاریخی آمده است: «ایرانیان قبل از فلسطینی ها، سومری ها و حتی چینی ها از نفت و گاز به گونه بسیار ابتدایی، تصادفی وبدون برنامه ریزی استفاده می كردند و بیش ترین بهره ای كه از آن می گرفتند، برای پایدار نگه داشتن آتش های مقدس بود. با این همه، دربارة پیدایش نفت و گاز درایران چندان نمی توان سخن گفت، زیرا آنچه كه از این صنعت با امكانات ابتدایی آن در روزگار كهن ایران خبر می دهد، بسیار اندك است.

در هر حال، استفاده صنعتی و اقتصادی ازگاز در جهان، از سال 1792 میلادی شروع شد. دراین سال ، شخصی به نام ویلیام مورداك از اهالی انگلستان برا نخستین بار توانست ب حرارت دادن زغال سنگ در ظرف سر بسته ای، گاز حاصل از آ“ را به وسیله لوله ای به یكی از اتاق های منزل مسكونی خود منتقل كند و آنرا بسوزاند.

با اینكه منابع عظیم گاز تا اوائل قرن 20 كشف شده بود، ولی به علت عدم امكان انتقال آن از چاه ها، عملاً از آن استفادة عمومی و صنعتی نمی شد. تا این كه در سال 1930 م. استفاده از گاز با توجه به انتقال آن، جنبه عمومی پیدا كرد.

1-  گاز مایع،

2-  گاز طبیعی (خطوط لوله)،
گاز مایع

درپالایشگاه نفت، گازهایی كه از تركیبات ئیدروكربن تشكیل شده اند، مانند پرویان، بوتان با درصدهای مشخص تحت شرایطی مخلوط، و در فشار بالا در مخازنی متراكم می‌شوند وبه آن گاز مایع می گویند.

گاز مایع به روش های زیر قابل انتقال است:

-         مخزن های راه آهن

-         كشتی های مجهز به مخازن مخصوص گاز مایع

-         كامیون های مجهز به مخزن گاز مایع

-         سیلندرهای گاز مایع

گاز مایع برای مصارف خانگی، در سیلندرهای فولادی سبك و سنگین توزیع می شوند. گاز مایع با فشار زیاددر این سیلندرها متراكم شده وبرای استفاده از آن از دستگاهی به نام رگولاتور استفاده می شود تا بتوان فشار واندازة جریان گاز را به میزان مطلوب رساند و مورد استفاده قرار داد.

وزن قابل ملاحظه، تعویض مكرر سیلندرها و همچنین حمل ونقل دشوار را می توان از معایب انتقال گاز توسط مخزن های استوانه ای دانست.

این روش به علت معایبی كه داشت، خیلی زود جای خود را به انتقال گاز طبیعی از طریق خطوط لوله داد.
گاز طبیعی

همان طور كه گفته شد، گاز طبیعی یا زا منابع مستقل گازی ویا به صورت «گاز همراه» محلول از نفت خام استخراج می شود كه پس از جدا شدن ناخالصی ها در واحد پالایش به طور مستقیم برای مصرف كنندگان توسط خطوط لوله انتقال می یابد.

مراحل انتقال گاز طبیعی توسط خطوط لوله از ابتدا تا مصرف كننده به ترتیب زیر ساست؛
 1-خطوط لوله انتقال اصلی

این خطوط انتقال دهند گاز با فشار بالا ازمنابع گازی و ایستگاه های تقویت فشار تا ایستگاه دروازه ورودی شهر یا city Gate Station)  C.G.S ) می باشد در این خطوط، لوله های به قطر 56 اینچ و فشار گاز در حدود psi1100
2-خطوط یا شبكه های تغذیه:

این خطوط گاز خروجی از ایستگاه دروازه ورودی شهر را به ایستگاه های تقلیل فشار درون شهری (Town Border Station) T.B.S و مراكز صنعتی و كارخانجات هدایت می كند.

این خطوط كه پس از عبور از ایستگاه دروازه ورودی شهرC.G.S  می گذرد، فشار گاز را به psi 250 تقلیل می دهد و قطر لوله ها در این مرحله 12 اینچ می باشد.

3-شبكه خطوط اصلی

شبكه ای از حلقه ها و شاخه های در اندازه قابل ملاحظه و ظرفیت بالاست كه در طول مسیرهای اصلی شهر گاز را توزیع می كند. این خطوط پس از گذشتن از ایستگاه تقلیل فشار درون شهری Tbs به فشاری معادل pis 60 و قطر آن بین 4 تا 6 اینچ می رسد.

4-خطوط شاخه ای 2 اینچ.

این خطوط از خطوط اصلی شبكه منشعب و گاز را به داخل معابر وكوچه ها هدایت می كند. فشار دراین خطوط بین 15 تا ­psi 30 می باشد.
كمپرسورهای محوری

كمپرسوری كه گاز را در امتداد محور خود حركت می دهد، كمپرسور محوری نامیده می شود.این كمپرسورها یك قطعه ثابت به نام استاتور (ststor)  و یك قطعه متحرك به نام روتور (Rotor) دارند. قسمت روتور، حامل تیغه های متحركی ماند تیغه های پنكه است. این تیغه های متحرك وقتی می چرخند. به گاز فشار می آورند وباعث حركت و جریان گاز می شوند ؛ و باعث افزایش سرعت گاز هم می شوند. این گاز با سرعت بسیار به طرف تیغه های ثابت فشار می آورد و از بین فاصله تیغه ها عبور می كند. این فاصله ها مانند پخش كننده عمل می كنند وباعث كم شدن سرعت و در نتیجه افزایش فشار گاز می شوند. تیغه های ثابت ، كار راهنمایی گاز را نیز انجام می دهند، یعنی گاز را به تیغه های متحرك مرحله بعد هدایت می كنند. با اضافه كردن تیغه های ثابت و متحرك، می توان فشار گاز رابیش تر وبیش تر كرد.

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق بررسی تاریخچه استفاده از گاز طبیعی , پروژه بررسی تاریخچه استفاده از گاز طبیعی , مقاله بررسی تاریخچه استفاده از گاز طبیعی , دانلود تحقیق بررسی تاریخچه استفاده از گاز طبیعی , بررسی تاریخچه استفاده از گاز طبیعی , تاریخچه , استفاده از گاز طبیعی , گاز

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر