امروز: چهارشنبه 14 آذر 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تكنولوژی نساجی

تكنولوژی نساجی دسته: نساجی
بازدید: 105 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 92 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 101

نخ های تار پس از باز شدن از روی غلتك تار به حالت افقی در می ‌آمد و در این حالت توسط نخ پود بافته می شد پس از بافتن، پارچه بر روی غلتك پارچه پیچیده می شد این نوع دستگاه سالیان متمادی و به عبارت دیگر تا اواسط قرن نوزدهم تنها وسیله بافت پارچه به شمار می رفت

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

تكنولوژی نساجی 

عنوان

صفحه

1- مقدمه

2- تاریخچه

3- خلاصه مطلب تكنولوژی و اقتصادی

- بررسی تكنولوژی بافندگی

- ماشین های بافندگی با ماكو

- ماشین های بافندگی بی ماكو

- مقایسه ماشین های با ماكو و بی ماكو و مكانیزمهای راپیری

- بررسی اقتصادی

- ویژگیهای ماشین های بی ماكوی جدید.

  ماشین های با فندگی با ماكو:

1-1-1-  اجزای یك دستگاه بافندگی

1-1-2- اسكلت ماشین بافندگی.

1-1-3- میل لنگ، كلاچ و الكتروموتور ماشین بافندگی.

1-1-4- ترمز

1-1-5- محور بادامكهای ضربه

1-1-6- دفتین

عنوان

صفحه

1-1-7- ماكو

1-1-8- ترمز نخ پود در داخل ماكو

1-1-9- مضراب

1-1-10- كناره گیر پارچه

1-1-11- ورد ماشین بافندگی

1-1-12- میل میلك

1-1-13- لامل و دنده شانه ای

1-1-14- غلتك نخ تار (اسنو)

1-1-15- پل نخ تار

1-1-16- میله های تقسیم كننده نخ های تار

1-1-17- غلتك كشیدن پارچه (غلتك خاردار- غلتك سمباده ای)

1-1-18- غلتك پیچیدن پارچه

1-1-19- عملیات مختلف در ماشین بافندگی (دایره زمانی)

مكانیزمهای تشكیل دهنه:

1-1- مكانیزمهای تشكیل دهنه كار

1-2- انواع دهنه

عنوان

صفحه

- نوع تشكیل دهنه

الف) دهنه رو         ب) دهنه زیر             ج) دهنه رو- زیر

- چگونگی تشكیل دهنه:

الف) دهنه نامنظم           ب) دهنه منظم

- انواع دهنه در لحظه دفتین زدن

الف) دهنه بسته          ب) دهنه باز            ج) دهنه نیمه باز

- لحظه تشكیل دهنه:

الف) دهنه معمولی          ب) دهنه زود            ج) دهنه زیر

1-3- انواع مكانیزمهای تشكیل دهنه:

1) مكانیزم تشكیل دهنه بادامك

2) مكانیزم تشكیل دهنه دابی

3) مكانیزم تشكیل دهنه ژاكارد

1-4- طرح بادامك و انواع آن

مكانیزم پود گذاری و دفتین زدن ماشین های بافندگی با ماكو:

1-5- تئوری پود گذاری و دفین زدن

1-6- محاسبه سرعت ماكو

عنوان

صفحه

1-7- علل سریعتر كردن ماشین های بافندگی بی ماكو

1-8- دلایل دیگر برای ازدیاد سرعت ماشین های بافندگی بی ماكو

1-9- تعیین مسیر حركت ماكو

2-1- محاسبه تقعر (فرورفتگی) كف دفتین

2-2- انتخاب شانه بافندگی

2-3-شانه های بافندگی مخصوص

2-4- نگاهداری شانه

مقدمه:

      پیشرفت تكنولوژی نساجی در چند سال گذشته به اندازه ای چشمگیر و تغییرات تكنیكی آن به قدری متنوتع بوده است كه می توان به جرأت ان را به عنوان دومین تحول بزرگ صنعتی در زمینه تكنولوژی و ماشین سازی به حساب آورد. اگر اولین تحول بزرگ صنعت و نساجی را در قرن نوزدهم به كار افتادن چرخهای این صنعت توسط نیروی مكانیكی بدانیم، به طور قطع دوم تحول بزرگ صنعت نساجی در اواسط قرن بیستم و با ارائه روش های جدید رسیدنگی مانند تولید الیاف فیلامنت ریسندگی اوین اند، و در بافندگی ماشینهای بافندگی بی ماكرو و ماشین های بافندگی چند فازی انجام گرفته است.

دلایل تحول صنعت نساجی به غیر از مسائل اقتصادی و تكنیكی تولیدی، به عوامل زیر بستگی داشته است:

-         ازدیاد سریع جمعیت در قرن نوزده و بیست سبب شد تا نیاز به افزایش تولید كارخانه های نساجی و در نتیجه افزایش تولید ماشین آلات نساجی بیشتر شود.

-         پیشرفت سریع سایر صنایع در نتیجه كمبود كارگر و بالا رفتن دستمزد در این صنایع باعث شد كه كارگران صنعت نساجی دیگر روی  آورد. در این مورد تنها راه حل علمی اتوماتیك كردن ماشینها برای كم كردن نیاز به كارگر و به موازات آن افزایش تولید ماشین آلات به منظور قادر ساختن كارخانه های تولیدی به پرداخت دستمزد بیشتر بود.

-         بالا رفتن تمدن ماشینی ملتها و تحول روز افزون مد در زندگی عامه مردم سبب شد تا میزان معرف سرانه منسوجات افزایش یابد.

ماشینهای بافندگی از زمان بوجود آمدن دستگاه بافندگی دستی تا مشینهای بافندگی اتوماتیك دوره تكمیلی قابل ملاحظه ای را پشت سر نهاده است. با این وصف اگر مطالعه سطحی در این مورد انجام گیرد، ملاحظه می شود كه تكنیك كار ماشین های جدید به همان دستگاههای بافندگی دستی شباهت دارد. با اختراع ماشینهای بافندگی بافندگی بوجود آمد و روشهای بافندگی جدیدی ارائه شد.

   در دوره توسعه و تكمیل ماشینهای بافندگی تا زمان بوجود آمدن ماشینهای بی ماكو تحولاتی پیدا شد. در حالیكه بر روی دستگاه بافندگی دستی هر نوع پارچه ای از لحاظ جنس بافته می شد، با مكانیزه شدن این دستگاه ها و بوجود آمدن ماشینهای بافندگی برای هر نوع پارچه ای ماشین مخصوصی ساخته شد. به طور مثال ماشینهای بافندگی برای پارچه های پنبه ای، فیلامنت پشم و غیره ساخته می شد و فقط در همین موارد به كار می رفت. واضح است كه این ماشینهای مورد استعمال ویژه ای داشت و فقط برای بافتن پارچه مخصوصی قابل استفاده بود. با عرضه شدن ماشین های بی ماكو و با توجه به این مطلب كه یكی از خصوصیات آنها  عمومی بودن كاربرد آنهاست و می توان پارچه های متنوعی بر روی آنها بافت، كارخانه های سازنده ماشینهای اتوماتیك برای رقابت با ماشینهای بی ماكو مجبور شدند ماشینهایی بسازند كه كاربرد آنها عمومی باشد. در حقیقت باید گفت كه كارخانه های سازنده امروزه سعی می كنند كه ماشینهای بافندگی را با موارد كاربرد متنوع عرضه كنند. با وجود این ممكن است اصطلاح ماشنی بافندگی عمومی كمی اغراق آمیز باشد. زیرا با وجود آنكه از نظر مكانیكی و تكنولوژی بافت، امكان عمومی بودن یك ماشین بافندگی وجود دارد ولی كاربرد چنین ماشینی در بیشتر موارد از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست. در مورد عمومی بودن ماشینهای بافندگی می توان حداكثر تا آنجا پیش رفت كه مثلاً برای دو پارچه مختلف، نمره نخ، پهنای پارچه و تراكم در یك حد قرار داشته باشد. در غیر این صورت حتی از نظر تئوری قابل قبول نیست كه به طور مثال بتوان بر روی یك ماشین بافندگی اتوماتیك پشمی یك پارچه ظریف ابریشمی بافت.

  با در نظر گرفتن مطالبی كه در مورد كاربرد ماشینهای بافندگی عمومی گفته شد، نمی توان ماشینهای بافندگی را به طور صحیح و مجزا از یكدیگر تقسیم بندی كرد. در كتابهای قدیمی نساجی تقسیم بندی ماشینهای بافندگی بر اساس نوع محورهای متحرك و تعداد آنها انجام می شد، اما امروزه این تقسیم بندی صحیح نیست. امروز می توان ماشینهای بافندگی را بر اساس طریقه پود گذاری آنها تقسیم بندی كرد:

-         ماشینهای بافندگی با سیستم  پود گذاری معمولی.

 در این ماشینها پود گذاری توسط ماكویی كه در داخل آن ماسوره نخ پود قرار دارد انجام می شود. این ماشینها به طور كلی شامل ماشینهای بافندگی معمولی و اتوماتیك هستند. ماشینهای بافندگی معمولی بیشتر در بافت پارچه ای سنگین، مانند پشمی و غیره استفاده قرار می گیرد. امروزه اكثر ماشینهای بافندگی با روش پود گذاری معمولی از نوع اتوماتیك هستند.

-         ماشینهای بافندگی با سیستم پودگذاری غیر معمولی.

این ماشینهای بافندگی به گروههای مختلفی تقسیم می شوند:

1-   ماشینهای بافندگی كه در آنها عمل پودگذاری توسط یك جسم پرتاب شوند انجام می شود. پود گذاری در این ماشینها یا توسط ماكوی گیره ای كه فاقد ماسوره است و در دو سر ماكو گیره هایی تعبیه شده و یا توسط جسم پرتاب شونده گیره دار كوچكی كه ابتدای نخ پود را می گیرد و به داخل دهنه می كشد انجام می شود.

2-    ماشینهای بافندگی كه به طور مثبت پودرگذاری می كنند. این ماشینها دارای گیرههایی هستند كه توسط تسمه و یا میله به داخل دهنه رفته و نخ پود را وارد می كنند.

3-   ماشینهای بافندگی جت- این نوع ماشینها به وسیله جت آب و یا جت هوا نخ پود را به داخل دهنه وارد می كند.

4-   ماشینهای بافندگی چند فازی- در این ماشینها همزمان چند دهنه به صورت سری و یا موازی تشكیل می شود و چند پود را وارد دهنه می كند.

تاریخچه:

  بافندگی یكی از قدیمیترین صنایع دستی بشر به شمار می رود امروزه شواهدی در دست است كه مشخص می كند، بشر از نه هزار سال پیش، از پارچه، بافته شده استفاده می كرده است.  به این دلیل صنعت نساجی به خصوص بافندگی دارای تاریخچهای بسیار قدیمی است. قرنهای متمادی صنعت بافندگی به عنوان مهمترین صنعت تولیدی بشر به شمار می رفت. و نه تنها از نظر تولیدی این صنعت اهمیت داشته بلكه تأثیر آن در مسائل اجتماعی نیز اهمیت فانی داشته است. به طور مثال استفاده از برده ها در تولید مواد اولیه مانند الیاف طبیعی بخصوص در مزارع پنبه، و یا استفاده از كودكان خردسال دركارخانه های نساجی به ویژه در بافندگی، نمونه هایی از تأثیر اجتماعی صنعت نساجی به شمار می رود. نخ های تولیدی در زمانهای قدیم بسیار نایكنواخت و ضخیم بود و به همین دلیل پارچه های تولیدی نیز كاملاً صخیم بودند. به این وصف در كتابهای مختلف آمده است كه در این ادوار نیز پارچه های ظریف تولید می شده است. به نظر می رسد كه اولین طریقه تولید پارچه توسط بشر عبارت بود از آوریختن نخهای تار از یك چوب افقی و آویزان كردن وزنه هایی در انتهای نخها، به منظور ایجاد كشش در نخ تار (مانند بافتن تور ماهیگیری كه در قدیم در ایران رسم بود). نخ پودر به صورت یك بسته از لابلای نخهای تار عبور داده می شد. تا بافت پارچه تشكیل شود.

  طریقه ای كه بعدها ابداع شد عبارت بود از قرار دادن نخهای تار داخل یك چارچوب افقی به طوریكه این نخها در داخل آن كاملاً كشیده قرار می گرفت. و نخ پود از لابه لای نخهای تار عبور داده می شد(مانند بافتن كف پوش حصیری كه در گیلان مرسوم است) .

 به علت طول محدود تاب و نخ تار روی آن پارچه بافته شده نیز دارای طول محدودی بود. در قرن بعد نخ تار بر روی غلتك نخ تار پیچیده می شد واین غلتك در كی دستگاه بافندگی دستی قرار می گرفت.

    نخ های تار پس از باز شدن از روی غلتك تار به حالت افقی در می ‌آمد و در این حالت توسط نخ پود بافته می شد. پس از بافتن، پارچه بر روی غلتك پارچه پیچیده می شد. این نوع دستگاه سالیان متمادی و به عبارت دیگر تا اواسط قرن نوزدهم تنها وسیله بافت پارچه به شمار می رفت.

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

برچسب ها : تكنولوژی نساجی , طرح توجیهی تكنولوژی نساجی , دانلود تكنولوژی نساجی , تکنولوژی , میل میلك , , , , لامل و دنده شانه ای , , , , غلتك نخ تار (اسنو) , , , , پل نخ تار , , , میله های تقسیم كننده نخ های تار , , , , غلتك كشیدن پارچه (غلتك خاردار غلتك سمباده ای) , , , , غلتك پیچیدن پارچه , نساجی , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر