امروز: چهارشنبه 14 آذر 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

فن آوری نوین خشك كردن

فن آوری نوین خشك كردن دسته: صنایع غذایی
بازدید: 83 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 49 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 53

دربسیاری از فرایندها خشك كردن یك كار سخت و مهم است یك بررسی پژوهشی نشان داد كه در سال 1985 در آمریكا 42 كواد افزون بر 20 كواد نیرو برای خشك كردن مصرف شده است پس حتی درصد كوچكی صرفه جویی در مصرف انرژی بهبود قابل توجهی را در كارایی انرژی ایجاد می كند افزون بر این دیگر كیفیت نهایی محصول غذایی به شدت تحت تأثیر روش و راهكار خشك كردن قرار دارد

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

فن آوری نوین خشك كردن

فن آوری نوین خشك كردن  :

دربسیاری از فرایندها خشك كردن یك كار سخت و مهم است . یك بررسی پژوهشی نشان داد كه در سال 1985 در آمریكا 4/2 كواد , افزون بر 20 كواد نیرو برای خشك كردن  مصرف شده است . پس حتی درصد كوچكی صرفه جویی در مصرف انرژی بهبود قابل توجهی را در كارایی  انرژی ایجاد می كند . افزون بر این دیگر  كیفیت نهایی محصول غذایی به شدت تحت تأثیر روش و راهكار خشك كردن قرار دارد.

 در بخشهای بعد این فصل  روشهای جدید خشك كردن  و كاربرد استخراج با سیال فوق بحرانی و متراكم مكانیكی مجدد بخار در فرایند  خشك كردن آورده شده است .

1-4 خشك كردن با كهموج (میكروویو)

امواج رادیویی با بسامد بالا تا 000/30  مگاهرتز می تواند در  خشك كردن به كار گرفته شود . یك  ژنراتور بسامد بالا موجها را به درون یك آون كه برای جلوگیری از عبور موجها طراحی شده است می فرستد. طول موج گزیده شده به گونه ای است كه از عبور  و نفوذ آنها از داخل ماده‌ی غذایی اطمینان به دست آید.  افزون بر این میزان نفوذ تحت تأثیر عمق و نوع مواد در معرض موج قرا ر می گیرد . هر ماده ای باید به طور جداگانه مورد آزمایش و محاسبه قرار گیرد تا طول موج مناسب برا ی خشك كردن آن شناخته شود. چنانچه انرژی امواج به داخل ماده وارد شود مولكولهای ماده سعی می كنند در جهت میدان الكتریكی اعمال شده آرایش بگیرد . سپس در حول محور خود شروع به نوسان می كند و انرژی موج ها را به انرژی  حرارتی تبدیل می كند.

این حرارت تولید شده موجب خشك شدن ماده غذایی می گردد. نوع طراحی  اتاقك  خشك كن كه مانع عبور موجها و فرار آنها می گردد موجب می شود كه موج‌ها پس از بازتابهای  متوالی بر روی دیواره های محفظه به طوركامل جذب  ماده ی در حال خشك شدن گردد  در این روش  سرعت خشك شدن  به طور قابل توجهی  افزایش می یابد . به دلیل آن كه موج ها باید از ماده غذایی عبور كند  تا بتواند نقاط درونی آن را خشك كند  , خشك كردن غیر یكنواخت  می گردد.

این نوع گرمایش كارایی بالایی دارد  و راندمان مصرف توان , معمولا بیشتر از  70%  است  .

جنبه های تجاری مهم این روش  نگهداری رنگها و كیفیت طبیعی ماده غذایی  است . این روش می تواند چیپس  سیب زمینی و كلم و تكه های سیب زمینی را به ترتیب از مقدار رطوبت 15% به 9% و 7% به 5% كاهش دهد. در این روش زمان مورد نیاز برای خشك كردن  5/1 زمان لازم نسبت به  خشك كن های  دمش  عرضی هوا می باشد .

در این زمینه  (جپسون) و (نوری و سالونخه ) و (هوكسول و مورگان)و (دیویس)و(وینكه) و(پورتر)و(بلو)و(اوامیر) كارهایی را انجام دادند.

2-4 : اتیل اولئات :

در فرایند  خشك كردن می توان از برخی تركیب ها برا ی افزایش سرعت خشك كردن برخی از محصول های  غذایی بهره گیری كرد.

یكی از این تركیب ها اتیل اولئات می باشد. این ماده باعث می گردد كه سطح ماده ی غذایی  خشك شود و رطوبت پدیر گردد و رطوبت داخلی را بیشتر به طرف سطح بكشد . بسیاری از پژوهشگران بر این باورند كه این پدیده  به علت واكنش حل كنندگی اتیل اولئات كه پوسته ی مومی و دیواره ی یاخته ی برخی فرآورده ها را در خود حل می كند می باشد.

تنها نشاسته با آمیلوز بالا انگورهای بی دانه , دانه های ذرت و برخی از میوه های متخلخل  تحث تاثیر  این ماده بهتر خشك می شود . این ماده همچنین  روی خمیر های نشاسته تاثیر دارد و لی بر روی  ژل ها بی اثر است .

عمل اتیل اولئات مانند یك فعال كننده ی سطحی می باشد و با افزایش دادن و پخش كردن نقاطی كه مسیری برا ی عبور آب هستند سرعت تبخیر  رطوبت را زیاد می كند .

برای مثال مواد مومی كهدر سطح انگورها وجود دارد مانع انتقال رطوبت می  گردد كه اتیل اولئات با حل كردن آنها انتقال حرارت را به درون محصول آسان می كند.

شكل 4-1 اثر میزان اتیل اولئات را بر روی سرعت خشك كردن مواد غذایی توسط هوا را نشان می دهد .

ساراواكوس(1986) و سوارزو همكاران (1986) و سالاس و لابوزا (1968)و لوسین و روت (1985) و ساراوكوس و چارم (1962) و پونتینگ و مك بین (1970) و رازوو ساراواكوس (1986) وریواومازی (1986) و چمبرو پوسینگهام (1963) دراین زمینه ی كارهای بیشتری انجام داده اند.

3-4 خشك كردن صوتی :

نوآوری دیگر در خشك كردن مواد غذایی و خشك كردن صوتی است . در این روش محصول ها توسط موج های صوتی با شدت بالا و فركانس كم  در دامنه ی دمایی پایین   0140  تا 200 درجه فارنهایت خشك می شود . این موج های صوتی نیرومند  ضرایب انتقال گرما و جرم را درلایه ی مرزی محصول افزایش می دهد . این پدیده باعث جدا شدن مایع از جامد می گردد. سرعت خشك كردن  این گونه خشك كن  3 تا 10 برابر خشك كن های معمولی  است. بهره وری آنها نزدیك  BTU/IB 1500  آب جدا شده است.

این فرایند در پهنه ی موج های فرا صوتی نیز انجام می گیرد . محصولی كه باید خشك شود در اثر  وزن خود از بالای خشك كن  در آن می ریزد.

 محصول برای ورود به اتاقك  خشك كن ابتدا پودر  می شودو سپس با هوا و موج های صوتی نزدیك ودر معرض چند ثانیه  خشك می گردد .

 در نهایت یك سیكلون برای جمع آوری محصول خشك شده درمسیر قرار داده میشود . این دستگاه نیاز به یك سیستم صداگیر دارد . زیرا هنگام  خشك كردن سرو صدای زیادی ایجاد میكند.

غذاهایی كه معمولا در دسته مواد غذایی قرار می گیرند كه به سختی  خشك می شوند در خشك كن  صوتی به طور موفقیت آمیزی خشك گردیده اند.

 مایع هایی كه دارای 5 تا 78%  رطوبت است .تا مرز  5/0%  رطوبت  خشك شده است .

محصول های غذایی دارای چربی فراوان تا نزدیك 30% نیز در این سیستم به خوبی خشك شده است.

محصولات دیگری كه در این خشك كن به خوبی خشك می شود عبارت است از :

شربت های ذرت سرشار از فركتوز و رب گوجه فرنگی و آب لیمو و آب پرتقال ازا آنجا كه این فرایند كم و بیش تند و خنك است و افت  طعم و بو و رنگ و ارزش خوراكی آن كم است .

افزون بر این بازسازی  آن آسان و مزه ی آنها بر جای می ماند. آگاهی بیشتر در این زمینه را میتوان  از بنگاه گسترش آمریكا  (مورالیدها)و(انسمینگر) به دست آورد.

4-4 خشك كردن با پرتو زیر قرمز

این روش خشك كردن اغلب با خشك كردن  به روش تصعیدی  برا شتاب بخشیدن به فرایند تصعید و خشك كردن مرحله ای  و خشك كردن نواری پیوسته استفاده می شود.

تابش پرتو زیر قرمز به وسیله داغ كردن  فرآورده تا دمای بالا موجب جذب مستقیم رویه به وسیله پرتو افشانی می گردد . فراورده های آرمانی  برا ی این روش به كار بستن  اجسام سیاه است . این دما بیشتر با شعله گاز پدید می آید .

روش های  برقی مانند لامپ های گداخته بازتابنده  100 تا 5000 وات , لوله های كوارتز و مقاومت ها می باشد.  پرتو افشانی داغ از صفحه های سوار شده در بالای سینی ها ی محصول می تابد.

چون ضخامت لایه های محصول  نباید بیشتر از 3 میلی متر باشد  بیشتراز روش پیوسته  بهره گیری می شود.

دوغاب ها و ژل ها  در این روش به خوبی خشك می گردد و جذب بهتری دارد.

این روش خشك كردن سرعت خشك كردن بالا را بدون خطر سوختن  ماده غذایی  فراهم می كند.

(بیااو)و(وینك)و(هاگن و دراورت)و(ساندو)و(اورفویل)و(سیفاوری وپریر)و(هاساتانی)و (كوتز )

پژوهش های دیگری را در این زمینه انجام داده اند و در روسیه نیز پژوهش های ارزشمندی انجام یافته است .

5-4 آب زدایی به روش میدان الكتریكی و مغناطیسی

بهره گیری از میدان های الكتریكی و مغناطیسی  در آغاز برای جدا كردن تركیب های جامد با مایع به كار رفته است . نخستین بار كه در فرایند این كار فر آورده  آب زدا گردید  به عنوان یك روش كامل  كننده ی روش سنتی  آبگیری به كار رفت .

بخش بنیادین  فرایند  جریان میدان برق مستقیم است كه بر رو ی جسم آبگیری شونده  به كار می رود.

این روند بر ویژگی های رویه ای جامد- مایع مانند پتانسیل زتا برهم كنشی دوقطبی ها و ویژگی نم گیری آن اثر می گذارد .

 این روش در دو فرایند كار می كند.یكی تراوندگی برقی یا الكترو اسمزی و صافی الكتریكی .  اكترواسمزی حركت آب از میان پوسته های متخلخل محصول  با به كاربردن جریان برق مستقیم است .

این یك فرایند نفوذ سطحی می باشد. صافی كردن  صافی الكتریكی  حركت ذره های باردار شده است به سمت الكترودها در یك میدان الكتریكی مستقیم است . این فرایندها پیش از  فرستادن فرآورده به خشك كنی دیگر در یك اتاق  جداگانه انجام می گیرد .

  به دلیل های اقتصادی  روش این فرایندها در اندازه های بازرگانی انجام نمی شود. و لی در آینده به دلیله ای زیست محیطی توجه بیشتری به آن خواهد شد در این زمینه پژوهش های بیشتری  به وسیله سازمان های  كان های آمریكا ة سازمان علمی و پژوهش  صنعتی مشتر ك المنافع استرالیا  ة اداره  تولید برق مركزی  انگلستان و انجمن بنیاد بانك سوئیس و شركت برق فوجی با مسئولیت  محدود و ژاپن , روش های شیمیایی زیست محیطی مونسانتو در آ مریكا انجام گرفته است .

جهت دریافت فایل فن آوری نوین خشك كردنلطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

برچسب ها : فن آوری نوین خشك كردن , طرح توجیهی فن آوری نوین خشك كردن , دانلود فن آوری نوین خشك كردن , فن آوری , فن آوری نوین , اتیل اولئات , خشك كردن با پرتو زیر قرمز , میكروویو , خشك كردن صوتی , خشك كردن با كهموج , خشك كردن , صنایع غذایی , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر