امروز: پنجشنبه 22 آذر 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بررسی علل فرار مغزها در دبیرستان دخترانه فرزانگان

بررسی علل فرار مغزها در دبیرستان دخترانه فرزانگان دسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 45 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 144 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 74

جامعه آماری این پژوهشی را مجموعه ی دانش اموزان دبیرستان دخترانه ی فرزانگان شهرستان بجنورد تشكیل داده است كه 100 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه ی اماری انتخاب گردیده و اطلاعات به روش كتبی توسط پرسشنامه جمع آوری گردیده و روش آماری استفاده شده در این پژوهش آمار توصیفی می باشد كه با فراوانی و درصدگیری اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و با توجه

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

 بررسی علل فرار مغزها در دبیرستان دخترانه فرزانگان

چكیده:

این تحقیق پیرامون بررسی علل فرار مغزها در دبیرستان دخترانه فرزانگان شهرستان بجنورد انجام شده است و فرضیه های آن عبارتند از :

1-           احتمالا كمبود امكانات رفاهی ، فرهنگی و اقتصادی و آموزشی در ایران باعث فرار مغزها می شود

2-           احتمالا وجود كار و امكانات بیشتر در كشورهای پیشرفته باعث فرار مغزها
می شود .

3-           احتمالا بها دادن كشورهای پیشرفته به جوانان و نوجوانان ، آنان را جذب می كند و باعث فرار مغزها می شود .

4-           احتمالا كمبود فرهنگ در ایران باعث فرار مغزها می شود .

5-           احتمالا نبود آزادی ، امنیت و آسایش ، مهاجرت نخبگان را افزایش می دهد و باعث فرار مغزها می شود

6-           احتمالا پذیرش در دانشگاه های خارجی با میلیونها تومان هزینه راهی است برای جبران سرخوردگی از كنكور و این باعث فرار مغزها می شود.

7-           احتمالا بی اهمیتی وزارت علوم به نخبگان ایرانی باعث فرار مغزها می شود .

8-           احتمالا تبلیغات و فعالیت شكارچیان مغزها باعث فرار مغزها می شود .

9-           احتمالا بی توجهی قانون و دولتمردان كشور به المپیادی ها باعث می شود كه جوانان از ایران به كشورهای دیگر مهاجرت كنند و باعث فرار مغزها می شود .

10-       احتمالا بی توجهی قانون و دولتمردان به تقویت امكانات تحصیلی و تحقیقی در دانشگاه ها در كشور باعث فرار مغز ها  می شود .

جامعه آماری این پژوهشی را مجموعه ی دانش اموزان دبیرستان دخترانه ی فرزانگان شهرستان بجنورد تشكیل داده است كه 100 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه ی اماری انتخاب گردیده و اطلاعات به روش كتبی توسط پرسشنامه جمع آوری گردیده و روش آماری استفاده شده در این پژوهش آمار توصیفی می باشد كه با فراوانی و درصدگیری اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت  و با توجه به نتایج به دست آمده تمام فرضیه ها مورد قبول است به جز فرضیه ی 10 كه ورد قبول نیست.

فصل اول

كلیات تحقیق

مقدمه

زمانی كه برای نخستین بار جمهوری اسلامی ایران در سال 1366 پا به عرصه مسابقات علمی دانش آموزان ( المپیاد دانش آموزان) نهاد ، اصولا موضوعی تحت عنوان مهاجرت نخبگان مطرح نبود . خلاصه آنكه بخواهد برگزاری مسابقات داخلی و شركت در مسابقات بین المللی به مثابه عاملی برای «مهاجرتنخبگان» و یا در فضای بد بینی و بد سلیقی «فرار مغزها» مطرح گردید علی ای حال این فرضیه توسط دیدگاه های افراطی بویژه در فضای ژورنالیستی ، طی سالهای متمادی به شدت تبلیغ شد و كماكان بعضا مطرح می شود نتیجه این سیاه غایی تشویق غیر مستقیم نخبگان به مهاجرت و ایجاد جو بدبینی و یاس است و بدتر از همه آنكه این فضاسازی بدبینانه ، نه تنها این عمل را عمومیت می بخشد ، بلكه به طور غیر مستقیم به آن مشروعیت نیز می دهد .

بر اساس گزارشهای یكی از نهادهای دولتی از میان 429 نفر از برندگان مدال طلای كشوری المپیاد از سال 1366 تا 1383 ، 63 درصد در داخل كشور و 37% به خارج از كشور رفته اند كه قریب به 70% از این مهاجران به امریكا رفته اند یعنی آمریكا در صدر كشورهای جهان برای جذب نخبگان قرار دارد لازم به ذكر است كه جذب نخبگان به آمریكا محدود به كشور ایران نمی شود بلكه حتی كشورهای اروپایی نیز با این معضل روبرو هستند .

می توان نتیجه گرفت كه هر چند خروج هر نخبه باید نوعی ضایعه تلقی شود ولی مهاجرتها از نظر كمی در حدی كه دیدگاه های منفی مدعی هستند ، نیست . در ضمن اگر برنامه ریزی صحیحی صورت گیرد می توان از بسیاری از این مهاجران دانشمند ایرانی در جهت رشد و توسعه ی كشور بهره گرفت.[1]

بیان مسأله

معنای اصطلاح فرار مغزها عبارتست از مهاجرت نیروهای متخصص كه هر جامعه به علم و دانش و تخصص و مهاجرت های فتنی آنان نیاز دارد ولی این نیروها به دلیل مختلف مهاجرت دائمی را به كشورهای دیگر ترجیح می دهند .

پدیده ای به عنوان گریز یا فرار مغزها مسئله ای است كه امروزه كشورهای در حال توسعه و بعضی از كشورهای توسعه یافته علل  خصوص كشورهای جهان سوم با آن مواجه هستند بدین لحاظ پرداختن به علل و عوامل موثر بر آن ضروری است ولی در این تحقیق می خواهیم بدانیم علت فرار نغزها از كشور چیست؟

هدف و علت انتخاب موضوع تحقیق:

هدف از این تحقیق آمادگی از علل پیدایش این پدیده و اینكه كدام شرایط نخبگان را از كشوری راندو جلوگیری از پیشرفت این مسئله و پیش گیری از این معضل اجتماعی است.

ضرورت و اهیمت موضوع تحقیق:

ضرورت و اهمیت موضوع تحقیق برای دانش آموزان این است كه با واقعیات جامعه آشنا شده و سعی در بهبود مسأله و ایجاد جاذبه هایی در كشور برای جلوگیری از
فرار مغزها.

فرضیه ها:

1    احتمالا كمبود امكانات رفاهی ، فرهنگی و اقتصادی و آموزشی در ایران باعث فرار مغزها می شود

2    احتمالا وجود كار و امكانات بیشتر در كشورهای پیشرفته باعث فرار مغزها می‌شود .

3    احتمالا بها دادن كشورهای پیشرفته به جوانان و نوجوانان ، آنان را جذب می كند و باعث فرار مغزها می شود .

4    احتمالا كمبود فرهنگ در ایران باعث فرار مغزها می شود .

5    احتمالا نبود آزادی ، امنیت و آسایش ، مهاجرت نخبگان را افزایش می دهد و باعث فرار مغزها می شود

6    احتمالا پذیرش در دانشگاه های خارجی با میلیونها تومان هزینه راهی است برای جبران سرخوردگی از كنكور و این باعث فرار مغزها می شود.

7    احتمالا بی اهمیتی وزارت علوم به نخبگان ایرانی باعث فرار مغزها می شود .

8    احتمالا تبلیغات و فعالیت شكارچیان مغزها باعث فرار مغزها می شود .

9    احتمالا بی توجهی قانون و دولتمردان كشور به المپیادی ها باعث می شود كه جوانان از ایران به كشورهای دیگر مهاجرت كنند و باعث فرار مغزها می شود .

10 احتمالا بی توجهی قانون و دولتمردان به تقویت امكانات تحصیلی و تحقیقی در دانشگاه ها در كشور باعث فرار مغز ها  می شود .

فصل دوم

ادبیات و پیشینه تحقیق

فرار مغزها چیست؟

معنای اصطلاحی فرار مغزها عبارت است از : مهاجرت تخصص كه در هر جامعه به علم، دانش، تخصص و مهارتهای فنی آنان نیاز دارد. ولی این نیروها به دلایل نختلف مهاجرت دایمی یا نیمه دایمی را به كشورهای دیگر ترجیح می دهند پدیده ای با عنوان گریز یا فرار مغزها مسئله ای است كه امروزه همه كشورهای در حال توسعه و یا
توسعه یافته با آن مواجه هستند.

بدین لحاظ پرداختن به علل و عوامل موثر بر این پیدده ضروروی است. به رغم اینكه كارشناسان، مهاجرت را امری طبیعی می دانند ولی نوع خطراناك آن را به عنوان یك آسیب جدی اجتماع مورد بررسی قرار می دهند كه باید با شناخت دقیق و علمی از خسارت احتمالی و قطعی آن جلوگیری به عمل آورد به اعتقاد كارشناسان آنچه در
5 سال گذشته در ایرات تداوم یافته است. موج مهاجرت خطرناكی است كه تحصیل كردگان و متخصصان را با خود به سوی كشورهای غربی سرازی می كند.

یكی از ابعاد بحران فرار مغزها، بعد اجتماعی و جامعه شناختی آن است. اینكه چه عوامل اجتماعی و فرهنگی باعث شده تا فرزندان مستعد این آ ب و خاك احساس خطر نموده و از بیم آینده راهی دیار غربت شوند. یكی از جامعه شناسان و استادان دانشگاه تهران در مورد ریشه یابی علل مهاجرت مغزها به كشورهای پیشرفته می گویدك این مهاجرن تنها مختص ایران نیست اصولا كشورهای توسعه نیافته ، در حفظ مغزها و متخصصان خود ناتوان هستند و به عكس كشورهای پیشرفته در جذب این نیروهای بسیار فعال كسی كه اهل دانش و تحقیق است ممكن است تنگناهای معیشتی و سختی زندگی را تحمل كند و رفتارهای ناهنجار اجتماعی را نیز با دیده اغماض بنگرد. به شرط اینكه لااقل در محیط دانشگاه برای دانسته های او اهمیت قائل شوند و امكانات علمی و پژوهشی را برای او فراهم آورند، ولی مسئولان آموزش عالی كشور در این زمینه چه كردند؟ آیا به وظیفه اصلی خویش كه آماده سازی محیط دانشگاه برای تحقیق و تتبع وتامین امكانات و نیازهای كمك آموزشی اساتید و نیز فراهم نمودن محیطی آرام و به دور از تشنج برای استاد و دانشجو است عمل كردند؟

در حمایت از المپیادی ها باید امكانات خاصی را بكار گرفتع چرا چون اولا كشورهای پیشرفته در پی شكار آنان هستند و ثانیا كشور ما توان استفاده از این استعدادهای درخشان را ندارد. پژوهش و تحقیق نسبت به جمعیت كشور در راستای تامین نیازهای جامعخ در سطح بسیار پایین قرار گرفته است. در حال حاضر كشور ما متاسفانه از كمبود نیروی انسانی ماهر و متخصص رنج می برد در سطح دانش فنی نیروی انسانی ما در حدی نیست كه بتواند از تكنولوژی پیشرفته و پیچیده موجود جهان به نحو قابل قبول استفاده نماید.

در دنیای امروز ثروت از فراست حاصل می شود نه از محبت و شفقت طاقت فرسا و كمر شكن فن آوری زیر بنای قدرت سیاسی یك كشور در سطوح بین المللی است.

فرار مغزها یا فراری دادن مغزها

پدیده مهاجرت سرمایه انسانی معروف به فرار مغزها ، سالهاست که در کشورهای در حال توسعه و عقب مانده ، به یک معضل جدی و تهدید کننده فرآیند رشد و توسعه تبدیل شده است.

این پدیده جهانی و همگانی با معنا و مفهوم امروزی آن به صورت یک فرایند مستمر از پایان جنگ جهانی دوم پدیدار شده و تاکنون نیز ادامه دارد.

فکر مهاجرت و زندگی در یک محیط بیگانه ، اعم از یک کشور همسایه مانند ترکیه و پاکستان، تا سرزمینهای دور دستی چون استرالیا، کانادا و آمریکا چرا تا این اندازه رواج یافته و چرا هنوز ، سیل مهاجرت از کشور نه تنها متوقف نشده، بلکه افزایش یافته است.

ساده اندیشی است در شرایط کنونی ، انگیزه و علل عده ای از هموطنان که بار سفر بسته و قصد مهاجرت دارند را صرفا در تامین نیازهای مادی و نداشتن تعصب نسبت به کشور خویش و شیفتگی جاذبه های غرب دانست.

به گفته صاحب نظران ، طی سالهای اخیر عده ای از متخصصان که احترام و منزلت اجتماعی خویش را مورد هجوم می دیدند و از سویی امکانات درآمدی آنان نیز محدود شده بودند، ترک وطن کرده اند.

این صاحب نظران همچنین معتقدند، بیش از 80 درصد از مهاجرتها خود خواسته نیست، چرا که هر انسانی به موطن خویش علاقه مند بوده ولی اگر ارتباط ریشه ای خویش را با سازمان محیطی خود قطع شده ببیند، لاجرم مهاجرت می کند.
پدیده مهاجرت نخبگان و متخصصان به خارج از مرزها، برای نخستین بار در دهه 1960 به صورت مهاجرت اندیشمندان، متخصصان و صاحب نظران کشورهای در حال توسعه به ایالات متحده آمریکا، کانادا و اروپای غربی و اقامت آنها در این مناطق، ظهور و بروز یافت.

برهمین اساس سرمایه اصلی کشورهای در حال توسعه که نیروی انسانی متخصص می باشد به بهای ارزان در اختیار کشورهای توسعه یافته قرار می گیرد و این کشورها هرساله میلیاردها دلار از طریق مهاجرت مغزها از دست می دهند.

کارشناسان می گویند که جذب هر فرد تحصیلکرده با مدرک فوق لیسانس یا دکتری از کشورهای جهان سوم یک میلیون دلار سود عاید کشورهای مهاجر پذیر می کند که بدین ترتیب کشورهای جهان سوم باوجود دارا بودن 80 درصد جمعیت جهان تنها 20 درصد درآمد جهان و 1 درصد توان علمی جهان را در اختیار دارند.

براساس اطلاعات منتشره صندوق بین المللی پول، از کشورهای هندوستان، چین و ایران به ترتیب 228 ، 165 و 105 هزار نفر با تحصیلات عالیه به آمریکا مهاجرت کرده‌اند. تعداد ذکر شده در مورد مهاجران ایرانی جدا از 300 هزار مهاجر با تحصیلات ابتدایی و 41 هزار مهاجر با تحصیلات متوسطه است که به آمریکا مهاجرت کرده اند.

نتایج این مطالعه که در مورد 61 کشور کمتر توسعه یافته انجام شده نشان می دهد که بیشترین نرخ مهاجرت مربوط به افراد با تحصیلات عالیه بوده است.

پدیده مهاجرت به عنوان یک آسیب اجتماعی از دهه چهل در ایران ظهور گسترده یافت. با پیروزی انقلاب اسلامی با درونمایه های عمیق فرهنگی این روند تا پس از پایان جنگ کاهش محسوسی پیدا کرد، اما در سالهای اخیر مجددا شاهد شکل جدید و در عین حال وسیعی از پدیده مهاجرت نخبگان هستیم.

دوره جدید مهاجرت که از سال 67 آغاز و از سال 77 شتاب بیشتری گرفته و این روند در دو سال گذشته به حد نگران کننده ای رسیده است. آمارها نشان می‌دهد که بیش از 180 هزار پرونده از متقاضیان مهاجرت به کانادا در سفارت این کشور‌تشکیل شده است که بخش مهمی از آنان مربوط به افرادی است که سابقه مدیریت در سطوح میانی دارند.

در حال حاضر بیش از 150 هزار نفر مهندس و پزشک ایرانی در آمریکا زندگی می‌کنند. براساس اطلاعات کسب شده، تمامی ورودیهای با رتبه دو رقمی 1 الی 99 در سال دوم تحصیلی ، برای ادامه تحصیل پس از دوره لیسانس، نامه ای از بهترین دانشگاههای دنیا با بهترین امکانات دریافت می کنند.

حدود 90 نفر از125دانش آموزی که طی سه سال گذشته در المپیادهای مختلف علمی صاحب مقام شده اند در یکی از بهترین دانشگاههای آمریکا تحصیل می کنند که امید به بازگشت آنان به کشورتنها سه درصد است.

پدیده مهاجرت نخبگان به خارج از کشور در دوره جدید با مقطع پس از پیروزی انقلاب تفاوت ماهوی دارد زیرا بخش عمده ای از مهاجران یا متقاضیان مهاجرت در این دوره افرادی متدین از نسل انقلاب هستند که صرفا برای حفظ شان و منزلت خود و در جستجوی دستیابی به محیطی مناسب و امن برای فعالیتهای علمی به مهاجرت روی آورده اند. هم اکنون حدود 1800 استاد کامل ایرانی در دانشگاههای آمریکا در حال تدریس هستند، این در حالی است که در بسیاری از رشته های دانشگاهی در ایران، از داشتن استاد تمام محروم هستیم.

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی علل فرار مغزها در دبیرستان دخترانه فرزانگان , طرح توجیهی بررسی علل فرار مغزها در دبیرستان دخترانه فرزانگان , دانلود بررسی علل فرار مغزها در دبیرستان دخترانه فرزانگان , روانشناسی , دبیرستان دخترانه فرزانگان , فرار مغزها , مهاجرت نخبگان , فرار مغزها یا فراری دادن مغزها , مهاجرت , فرار مغزها در دبیرستان دخترانه , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلو

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر