امروز: چهارشنبه 14 آذر 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت مدیر و سازمان متبوع او

شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت مدیر و سازمان متبوع او دسته: ریاضی
بازدید: 71 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 175 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 107

شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت مدیر و سازمان متبوع او، زمینه‌های لازم را برای پیشرفت سازمان فراهم می‌سازد در پژوهش حاضر، با تكیه بر روشهای كتابخانه‌ای و پیمایشی و با استفاده از یافته‌های تحقیقات مرتبط و همچنین با انجام مطالعات كمّی بر روی سه مركز ملّی اطلاعات علمی در ایران، تأثیر پنج عامل «ثبات مدیریت»،«فاصلة فیزیكی سازمان از مركز»، «استقلال سازمانی

قیمت فایل فقط 7,900 تومان

خرید

شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت مدیر و سازمان متبوع او

چكیده

شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت مدیر و سازمان متبوع او، زمینه‌های لازم را برای پیشرفت سازمان فراهم می‌سازد. در پژوهش حاضر، با تكیه بر روشهای كتابخانه‌ای و پیمایشی و با استفاده از یافته‌های تحقیقات مرتبط و همچنین با انجام مطالعات كمّی بر روی سه مركز ملّی اطلاعات علمی در ایران، تأثیر پنج عامل «ثبات مدیریت»،«فاصلة فیزیكی سازمان از مركز»، «استقلال سازمانی مدیر»، «ارتباط تخصص مدیر با اهداف سازمان» و «استفاده از فناوری در امور آموزش كاركنان (تأثیر فناوری)» مورد مطالعه قرار گرفته‌ است. برای تجزیه و تحلیل یافته‌های كمّی تحقیق، از آزمون تحلیل واریانس، شفه و همچنین همبستگی پیرسون استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد هر یك از پنج عامل مذكور به صورت مجزّا و همچنین به صورت تركیبی، در موفقیت مدیران مراكز ملّی اطلاعات علمی ایران مؤثرند و بین این عوامل همبستگی نیز وجود دارد.

فصل اول

طرح تحقیق

مقدّمه

با توجه به شکل گیری سازمانهای دانش محور توجه به مدیریت دانش و تبدیل سازمانها به سازمانهای یادگیرنده که از الزامات سازمانهای امروزی است ؛ توجه به این امر و نقش فناوری اطلاعات به عنوان یکی از زیر ساختهای سازمان های یادگیرنده افق تازه ای در کشور ما بر اساس چشم انداز بیست ساله پیدا کرده است . که پرداختن به این امر بر اساس توسعه کشور در آینده نزدیک یک تفکر سیستمتیک را از طرف مدیران رده بالای سازمان های دولتی را طلب می نماید.  

در عصر حاضر كه عصر دانایی نامیده می شود، سازمانها شاهد محیط هایی هستند كه روز به روز پویاتر و چالش برانگیزتر می شوند. تغییر و تحول جزء جدایی ناپذیر دنیای امروزی است، به عبارت دیگر تنها جزء ثابت تغییر است. امروزه به سرمایه های نامشهود و معنوی كه همان دانش نامیده می شوند، به عنوان یك عامل مهم و حیاتی می نگرند. به بیان دیگر، سازمانهایی در برابر تغییرها و تحولها پیروز خواهند بود كه بتوانند سرمایه نامشهود و معنوی (دانش) خود را بهبود و توسعه بخشند. اما در این میان نكته قابل توجه این است كه دستیابی به دانش و اندوخته های دانش سازمان، بدون یادگیری ممكن نیست. یادگیری، كلید دستیابی به دارایی های دانشی و در نتیجه افزایش سرمایه نامشهود است[سبحانی نژاد و دیگران، 1385].مدیریت دانش به عنوان یکی از چالشهای مهم دولت ها و سازمانهای امروزی است . برای ماندن در رقابت و پایداری بایستی فرآیند یاددهی – یادگیری در سازمان ایجاد شود. مهمترین بنیاد های سازمان یادگیرنده ایجاد آرمان مشترک برای یادگیری مستمر ، تشویق به یادگیری ، توجه به قابلیتهای کارکنان ، تغییر الگوهای ذهنی کارکنان ، یادگیری تیمی و تفکر سیستمی است.با توجه به این بنیاد ها در شکل گیری سازمانهای یادگیرنده ، آموزش نقش  زیربنایی رادارد برای رسیدن به این بنیادها باید دید که سازمانهای یادگیرنده چگونه به وجود می آیند؟ تا بدین لحاظ نقش فناوری اطلاعات در آنها ملموس گردد. به گفته متخصصین امر زمانی که بنیادهای یادگیری سازمانی ایجاد شد به مرور در ساختار سازمان تحول ایجاد شده و سازمان یادگیرنده شکل می گیرد[عسگری،1384]. با توجه به این اطلاعات می توان گفت که سازمان یادگیرنده یک سازمان سیال و پویا است. سازمانی که با محیط خود تعامل ناپدیدار دارد و هر لحظه از زمان به یک تعادل می رسد دارای منحنی عمر با چندین نقطه عطف صعودی است که هیچ گاه افول ندارد. در این سازمانها افراد به طور مستمر توانایی های خود را افزایش می دهند تا به نتایج مورد نظر دست یابند[عسگری،1384]. تبدیل سازمان به یک سازمان یادگیرنده به صورت آنی نیست بلکه به لحاظ محوریت فکر و ذهن انسان در ایجاد سازمان یادگیرنده بایستی بسترها و آمادگی های فرهنگی ایجاد و افکار و اندیشه ها را پویا نمود تا بتوان سازمان یادگیرنده را دوام بخشید[سلطانی،1385]. و همه ما شاهد آن هستیم که پیشرفتهای فناوری اطلاعات منجر به تحول در کار ، و تغییر در سازماندهی شده است. بنابراین صلاحیت ها و شایستگی های مورد نیاز سازمانها نیز همواره در حال تغییر و تحول می باشد. کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در کلیه جنبه های زندگی ، اقتصادی و اجتماعی جریان دارد؛بطوریکه سازمانهای امروزی علی الخصوص سازمانهای یادگیرنده به شدت نیازمند فناوری اطلاعات می باشد. بدون مجهز شدن به این فناوری ،سازمانهای یادگیرنده هرگز نخواهند توانست به دانش و مهارتهای جدید دست یابند. چراکه سازگاری و تطبیق زمانی این سازمانها موقعی امکانپذیر خواهد بود که بر درک اصول و مفاهیم فناوری اطلاعات استوار باشند.

سوالات اصلی تحقیق

اما سئوال اصلی که مرکز توجه مقاله حاضر است این است که سازمانهای یادگیرنده باید چگونه ساختاری داشته باشند؟ و سئوال دوم اینکه فناوری اطلاعات و نقش آنها در این سازمانها تا چه اندازه می تواند مثمر ثمر واقع شوند؟ پاسخ به این سوال ها مستلزم بررسی اجمالی ساختار سازمان های یادگیرنده و مشخص نمودن نقاط احتمالی مشابهت و عدم مشابهت آنها با سازمانهای ایرانی است . در راستای این هدف ما عوامل مؤثر در ایجاد سازمان های یادگیرنده را مورد بررسی قرار داده،سپس به زیر ساختهایی که سازمانهای یادگیرنده را از منظر فناوری اطلاعات بهبود می بخشند می پردازیم.

در این مقاله ابتدا باید معلوم سازیم که سازمان یادگیرنده با یادگیری سازمانی چه تفاوتی دارند . با توجه به تعاریف سازمان یادگیرنده که آن را سازمانهای دانش آفرین می نامند. سازمانهایی که در آنها خلق دانش و آگاهی های جدید، ابداعات و ابتکارات یک کار تخصصی نیست بلکه نوعی رفتار همگانی است ، روشی که همه اعضاء سازمان بدان عمل می نمایند[الوانی،1379]. در سازمان یادگیرنده همه افراد درگیر شناسایی و حل مسائل هستند[دفت،1378]. و همچنین تعاریف متعدد یادگیری سازمانی که حاکی از آنست که تعاملات آگاهانه افراد که در نتیجه آن(هوش جمعی)سازمان به وجود می آید،تشکیل شده است[لوکاس،بی(Lukas )،1996]. و یا اینکه فرآیند بهسازی عملکردها از طریق دانش و درک بیشتر[قهرمانی،1380]و به مفهوم یادگیری افراد در درون سازمان است[رهنورد،1378]. این مفاهیم نشان می دهند که یادگیری سازمانی به مفهوم یادگیری افراد و گروهها در درون سازمان است؛ولی در سازمان یادگیرنده یادگیری سازمان به عنوان یک سیستم کلی مطرح می باشد. و در حالت کلی میتوان گفت که سازمان یادگیرنده حاصل یادگیری سازمانی است.در هر حال یادگیری در زمینه سازمانی با افراد داخل و خارج سازمان رخ می دهد و نیازمند مدیریت نظام مند دانش و به کار گیری فناوری اطلاعات است و به کار گیری فناوری می تواند سرعت و کیفیت یادگیری و نیز مدیریت دانش را ارتقاء دهد[مارکوارت(Marquardt)،1385].

فصل دوم

ادبیات تحقیق

ساختارهای سازمان های یادگیرنده

در خصوص پاسخ به سئوال اول اینکه سازمانهای یاگیرنده چگونه ساختاری را می طلبند باید گفت که سازمان یادگیرنده را با ساختارهای معمولی و بعضاً سلسله مراتبی متمرکز که اکثر سازمانهای ایرانی نیز بدین نحو اداره می شوند نمی توان ایجاد و تداوم بخشید و این به خاطر آن است که اساس سازمان یادگیرنده یادگیری سازمانی است . و ساختارهای سلسله مراتبی و متمرکز مانع جدی برای یادگیری است[سنگه(Senge)،1992]. بنابراین نیاز است ساختارهای سازمان های ایرانی به طور بنیادی مورد بررسی مجدد قرار گیرند تا یادگیری سازمانی را تسهیل کند. به طور کلی ساختارهای سازمانی سازمانهای یادگیرنده بایستی دارای ویژگیهای انعطاف پذیری، چابکی، بدون سطح، تیمی و یکپارچه باشند.و موفقیت افق چشم انداز بیست ساله ایران نیز جزء با تغییر ساختارها به شیوه ی بنیادین سازمانهای متمرکز امکانپذیر نیست .

 برای پی بردن به ساختارها و زیر ساختهای سازمانهای یادگیرنده باید گفت که در طول بیش از 15 سال گذشته، مدیران دریافته اند که مهارت ها به تنهایی قادر نیستند سازمان را به یک سازمان یادگیرنده تبدیل کنند و آن را تغییر دهند بلکه باید به فکر چاره بود[نیسو (Ngesu)،2008].

امروزه،سازمانها در سراسر جهان به دلیل تقاضاهایی که با آنها روبه رو هستند،نیازمند یادگیری در محیط کار با سرعت بیشتر، هزینه کمتر و اثربخش تر بوده،نیز به نیروی کار منعطف که بسیار تحت تأثیر تغییرات روزمره ی بازار می باشند، نیاز دارند. بعضی از مسائل حیاتی که شرکت های امروزی با آنها رودررو هستند،عبارتند از:

·  طراحی مجدد سازمان،تجدید ساختار،وباز مهندسی برای کسب موفقیت، نه فقط حفظ بقا.

·  کمبود فزاینده مهارت ها،به دلیل اینکه دانشگاهها قادر نیستند به طور کافی نیروی کار آتی را برای کار در قرن بیست و یکم آماده کنند.

·        دو برابر شدن دانش در هر دو تا سه سال.

·        رقابت جهانی با قدرتمند ترین شرکت های دنیا.

·        پیشرفت های علمی فراگیر نوین و فناوری های پیشرفته.

·        پیچیده شدن نیاز سازمانها برای انطباق با تغییر[مارکوارت،1385].

بنابراین با توجه به ساختارهایی که اکنون کشور عزیزمان ایران با آن روبرو است و شرکت دولتی بایستی با سرعتی بیشتر روند خود را در خصوصی شدن ادامه دهند. و همچنین با توجه به اهمیت سند چشم‌انداز بیست ساله در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات و توسعه کشور، اولین و با اهمیت‌ ترین وظیفه مدیران رده بالای سازمان اینست که خود را با وضعیت کشورهای پیشرفته وفق دهند تا هرچه سریعتر وضعیت سازمانهای ما از وضعیت موجود به وضعیت ایده آل تغییر یابد.

4- عوامل موثر در ایجاد و رشد سازمان یادگیرنده

جهت دریافت فایل شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت مدیر و سازمان متبوع او لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 7,900 تومان

خرید

برچسب ها : شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت مدیر و سازمان متبوع او , طرح توجیهی شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت مدیر و سازمان متبوع او , دانلود شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت مدیر و سازمان متبوع او , ریاضی , موفقیت مدیر و سازمان متبوع , عوامل موثر در ایجاد و رشد سازمان یادگیرنده , آمار , عوامل مؤثر بر موفقیت مدیر و سازمان متبوع او , , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانل

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر