امروز: سه شنبه 29 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش كارآموزی مهندسی پزشكی

گزارش كارآموزی مهندسی پزشكی دسته: علوم پزشکی
بازدید: 42 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 38 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 48

گزارش كارآموزی مهندسی پزشكی در 48 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش كارآموزی مهندسی پزشكی در 48 صفحه ورد قابل ویرایش


چكیده مطالب:

بشر از ابتدا تا كنون همواره به دنبال دست یابی به روشهایی جهت تسهیل امورزندگی برای خود بوده است. دراین راه تلاشهای كرده و گاه با شكست و گاه با موفقیت روبرو شده است اما موردی كه پژوهندگان واقعی و منقی اعلم انجام می دهند این است كه از شكست ها درس گرفته و تجارب خودرا در تلاشهای آینده به كار می بندند بر علم اندوزی استفاده از تجارب هم ما را در انجام امور یاری می‎كند.

حال چه بهتر است كه به جای آن كه منتظر شكست هایمان شویم تا از آن درس بگیریم، بیاییم و با علم دوزی تجارب دیگران را برای خود بكار بگیریم و بدینوسیله شكست دیگران پل موفقیت ما بشود.

هدف دوره مای انیفیپینی كارآموزی علاوه بر علم اندوزی كاربردی و عملی، آشنایی با تجربه ها و شكست های دیگران است تا با تفكر درست و عملی، بتوانیم آن ها را شناخته و بكار بسته و به موفقیت دست یابیم.

باشد كه ما هم با تلاش و كار زیاد بتوانیم به تجاربی دست یابیم كه در خدمت  دیگران بعد از ما قرار گیرد و در جهت كل پیشرفت علم  و علوم میهنمان گام برداریم.

برای بررسی كارآموزی مهندس پزشكی و تاریخچه مهندسی پزشكی ، بد نیتس كه ابتدا نقش مهندسان پزشكی در بیمارستان اشاره شود.

بررسی نقش مهندس پزشك در بیمارستانها

{{این پژوهش با بررسی نقش مهندس پزشكی در بیمارستانها و با روش مطالعه پیمایشی میدانی انجام شده و از آنجایی كه پژوهشی كتابخانه ای میدانی بوده جامعه آماری و نمونه آماری نداشته است ولی نتایج بدست آمده نشان دهنده تأثیر استفاده از كارشناس مهندس پزشكی در مراكز درمانی است.}}

نظام پزشكی بر مبنای روال سنتی خود تمایل ندارد كه شخصی را به صرف اینه عنوان مهندس پزشكی یا كلینیكی و یا تجاری در حرفه ای غیر از پزشكی دارد به عضویت قبول كند اما آنها این واقعیت را كه روز به روز آشكارتر می‎شود باید در نظر بگیرند كه استفاده از ابزار پزشكی مستلزم داشتن قابلیت های لازم درحفظ، استفاده، تعمیر و تنظیم آنها است، در غیر اینصورت سرمایه و فرصت های تلف شده و مبالغ هنگفتی برای خرید ابزار پزشكی صرف شده است.

وجود انبوه دستگاه های بلا استفاده مازاد و یا اسقاط در انبارهای بیمارستانی و عدم توجه به آنها جای سئوال بسیار دارد. ذكر این مسئله ضروری است كه هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات درمانی بسیار هنگفت است و در برخی موارد ده برابر هزینه تأمین نیروی انسانی جهت تغذیه و خدمات غیردرمانی بیمارستانی است.

علاوه بر موضوع تعمیر دستگاه ها و تجهیزات پزشكی، مساله درجه بندی و تنظیم صحیح این وسایل و گرفتن پاسخ درست و مطلوب تشخیصی از آنها از موضوعاتی است كه غفلت از آن موجب می‎شود خطرات متعددی متوجه بیمار شده و درمان در جهت صحیح و مطلوب انجام نگیرد. در مواردی بیماری شدت یابد یا حتی بیمار از دست برود.

مركزیت واحد مهندسی پزشكی در بیمارستان جهت نظارت بر كلیه امور مرتبط با تجهیزات از جمله مواردی است كه اكثر افراد را به عنوان راهكاری جهت حل مشكلات از جمله انبارداری و انبار اسقاط در نظر می گیرند.

تاریخچه مهندس پزشكی در ایران و جهان

قدمت رشته مهندسی پزشكی در ایران در دوره تحصیلات تكمیل به حدود پاندزه سال و در دوره كارشناسی به حدود شش سال می رسد. البته تاسیس دوره كارشناسی  مهندسی پزشكی در خارج از كشور به حدود سی سال می رسد.

مصرفی رشته مهندسی پزشكی

شاخه ای از دانش كاربردی است و باطل و درك مسائل زیست شناسی و پزشكی و با متدها و روش هایی سروكار دارد كه از دانش و تكنولوژی به دست آمده اند. در این رشته تغییرات دائمی و پیدایش زمینه های جدید جهت پیشرفت سریع در تكنولوژی وجود دارد. بعضی از بهترین زمینه های تخصصی در رشته مهندسی پزشكی عبارتند از:

1)    ابزار دقیق پزشكی

2)    پیومتریال

3)    بیومكانیك

4)    بیوالكتریك

5)    مهندسی سلول، بافت و ژنتیك

6)    مهندسی كلینیكی

7)    تصویر برداری پزشكی

8)    جراحی اورتوپدی

9)    مهندسی توانبخشی

10) سیستم های فیزیولوژی

تاریخچه مهندسی پزشكی

مهندسی پزشكی از انقلاب تكنولوژی در دهه 1950 ریشه گرفت . با شروع دهه هفتاد یك عرصه مهم دیگر برای فعالیت مهندسان پزشكی شروع به شكل گرفتن كرد كه برای حل مشكلات فنی وارد صفحه جامعه پزشكی شدند تا به عنوان اعضایی از تیم درمانی در فعالیت های مداوم بیمارستان ها و كلینیك ها شركت جویند.

از این رو تربیت و استخدام مهندسان پزشكی تبدیل به یك ضرورت شده است نه تنها به این دلیل كه آنها می‎توانند موقعیتی را فراهم كنند كه به دانش ما در مورد سیستم های زنده بیفزاید، بلكه به این دلیل كه آنها تبدیل دانش به علم را سرعت می بخشند.

محل كار مهندسی پزشكی

فرصت های شغلی مهندسان پزشكی عبارتند از:

1)    بیمارستان ها

2)    شركت های داروسازی

3)    كارخانه تجهیزات جراحی / پزشكی / آزمایشگاهی

4)    دانشگاهی

5)    تحقیق در زمینه های مختلف

شرح وظایف مهندسی پزشكی در بیمارستان ها

1)  تهیه شناسنامه برای كلیه تجهیزات كه در این شناسنامه نوع دستگاه كمپانی سازنده، نمایندگی مربوطه، تاریخ ورود و خروج دستگاه تعمیرات انجام شده ، تست های روتین، دستور العمل های نگهداری پیشگیرانه (PM)، كالیبراسیون دستگاه ، نام بخشی كه دستگاه در آنجا فعال است و … باید ذكر شود.

2)    نظارت كامل و كافی برعملكرد صحیح سیستم ها (و استفاده از تمام قابلیت ها)

3)    آموزش اوپراتوری صحیح تجهیزات پرسنل

4)    نگهداری صحیح تجهیزات از نظر عملكرد

5)    نظارت بر نحوه خدمات دهی شركت ها

6)    عقد قراردادهای سرویس و نگهداری با شركت ملی مربوطه و نظارت بر حسن عملكرد آنها

7)    تعمیرات جزئی دستگاه ها

8)    خرید تجهیزات پزشكی

نقش مهندس پزشكی درخرید تجهیزات پزشكی :

فرآیند خرید تجهیزات پزشكی تابع كیفیت كالا ، قیمت، رضایت كاربر،  رضایت مصرف كننده نهایی، كمپنای سازنده، شركت توزیع كننده و خدمات پس از فروش و … است، در نتیجه باید با آگاهی و شناخت انجام شود ولی اغلب پرسنل بیمارستانی با شكل طراحی و دیدگاه تخصص وسایل تجهیزات آشنایی دارند بنابراین خرید تجهیزات یكی از مهم ترین كارهای یك مهندس پزشكی است.

نقش مهندسی پزشكی در تهیه شناسنامه تجهیزات پزشكی

شناسنامه تجهیزات شامل تمامی اطلاعات مربوط به دستگاه است كه برای نگهداری و تعمیر، كالیبراسیون و تجهیزات پزشكی لازم بوده و این كار در صورت وجود یك مهندس پزشكی با دقت تمام و اصولی انجام می‎گیرد .



همچنین دوشاخه یخچال یكی از بخش ها را هم تعمیر كردم.
روز هشتم 10/5/

امروز به سورت كردن دیگر عناصر الكترونیكی پرداختیم كه البته از ترانزیستور شروع كردیم و به مرتب كردن آنها پرداختیم كه برای من خیلی خوب بود چون با انواع مختلف ترانزیستور و شكل های مختلف آن آشنا شدم - عناصر دیرگی مانند خازن ، دیود، آی سی و … وجود داشتند كه به نوبت در روزهای آینده مرتب می‎شوند.

همچنین امروز تقریبا با نحوه استفاده از كتاب data sheetن

 مربوط به IC ها آشنا شدم.
روز نهم 11/5/

امروز به مرتب كردن خازنها پرداختم كه در اینجا آشنایی كه قبلا با كدهای SMD پیدا كردم بودم بسیار بدردم خورد همچنین امروز برای اولین بار قدم به اتاق عمل گذاشتم - لباسم را عوض كردم و كفشم را د آوردم، با لباس سبز و كلاه  و در شرایط تقریبا ایزوله وارد اتاق عمل شدم - حدود 10 یا 11 اتاق بزرگ مخصوص عمل های جراحی مختلف در محوطه ای بزرگ قرار داشتند كه هر كدام مربوط به یك بخش بودند ، جراحی، اورتوپدی، اورژانس، اطفال، پیوند اعضا، ENT و … . در چند اتاق هم اعمال جراحی در حال انجام بود.

در یك اتاق به تعویض لامپ یك چراغ سیالتیك پرداختیم و كارمان تمام شد - تجربه اول برخوردم با اتاق عمل برایم بسیار جالب بود.

روز دهم 12/5/

امروز با سورت كردن ولیبل زدن آی سی ها و خازن ها شروع شد - سپس به مرتب كردن دیودهای زند براساس مقدار ولتاژ شكست پرداختم - همچنین امروز به بازدید بخشها رفتیم - برای مثال از ccu ، ICU و NICU دیدن كردمی كه در این بخشها با دستگاه هایی مانند دستگاه مانیتورینگ، ECG ، ساكشن، انكوباتور ، وارمرنوزاد و فتوتراپی آشنا شدیم - همچنین امروز در برد یك دستگاه ECG ، یك عدد ترانزیستور ر اعوض كردم.

روز یازدهم 14/5/

امروز یك عدد آداپتور تعمیر كردم كه مشكلش تنها در اتصالات تغذیه اش بود - همچنین یك عدد ساكشن آمد كه موتورش قفل كرده بود و با روغن كاری برطرف شد - همچنین یك دستگاه ونیتلاتور داشتیم كه دسته اش شكسته بود و ما با روش ابتكاری با رو قطعه آلومینیوم به آن بست زدیم و محكم شد - همچنین از دو  بخش هماتولوژی و نفرولوژی كه مربوط  به خون و كلیه بود، بازدید كردیم.

روز دوازدهم 15/5/

اول به تعمیر یك عدد فلوتر اكسیژن كه مربوط به بخش قلب بود و در این حین، نحوه تفلون پیچی صحیح را یاد گرفتیم - امروز روز اتاق عمل بود پس با هم سری به آن زدیم (توضیح اینكه طی یك برنامه منظم، هر روز به بخش های خاصی اختصاص دارد، تا از آن واحد و تجهیزات مربوطه بازدید و در صورت نیاز تعمیر شود و براساس این برنامه، پنج شنبه ها كاملاً اختصاصی مخصوص اتاق عمل بود) به بررسی چراغ های سیالتیكی پرداختیم. من متوجه شدم كه 900 وات توان مناسب برای چراغ های سیالیتیك برای تور استاندارد است - همچنین یك عدد دستگاه بیهوشی هم وجودداشت كه برای تعویض باطری داخل خراب آن ، به آچار اكن احتیاج پیدا كردیم.

همچنین امروز یك دستگاه دیاترمی هم داشتیم كه بدنه اش شكسته بود و باز هم از همان ورقه های آلومینیومی به صورت بست استفاده كردیم.

روز سیزدهم 17/5/

امروز هم به بازدید بخش ها رفتیم و از بلوك زایمان شروع كردیم - یك عدد انكوباتور كه كاور اش (شیشه اش) خراب بود و می بایست تعویض می شد. در بخش گوش و حلق و بینی، باطری های چراغ گوش را عوض كردیم اما لامپش را با تست فوق چك كردیم كه سالم بود. در بخش ارتوپدی، پرستاران از جای نامناسب ساكشن های سانترال در دیوار شاكی بودند كه این به بخش تاسیسات مربوط می شد. امروز ما سه نفر كنفرانس دادیم، من در مورد فشار، خانم طلایی در مورد نوارهای مغناطیسی و CD و آقای مختاری هم در مورد موتورها.
روز چهاردهم 26/5/

امروز تنها یك عدد ساكشن و چند گیج تعمیر شد و یك رنده بخاری را هم تمیز كردیم!

روز پانزدهم  27/5/

از امروز واحد مهندسی پزشكی دانشگاه شهید بهشتی به واحد تجهیزات پزشكی بیمارستان طالقانی دستور داد تا ظرف مدت سه هفته یعنی تا 15/6/83، شناسنامه كاملی از تجهیزات پزشكی موجود در كلیه  بخشهای بیمارستان تهیه گردد و در اخار دانشگاه گذارده شود.

لذا ما هم از همین امروز شروع كردیم تا به بخش های مختلف بیمارستان سربزنیم و از تجهیزات لیست برداری كنیم پس ما هم به عنوان شروع از آزمایشگاه شروع كردیم كه این كار با مخالفت بعضی پرسنل و با همكاری بعضی دیگر همراه شد.

من از بانك خون در آزمایشگاه شروع كردم - در این بخش با دستگهایی از جمله سانتریفوژ، بن ماری، یخچال، محفظه نگه دارنده خون، میكروسكوپ، دستگاهی به نام H1 چاپگر، سل كانتر و وارمر آشنا شدم و مشخصات آنها از جمله :

نام واحد بیمارستان ، نوع دستگاه، مدل  دستگاه، شماره سریال، شماره بدنه، نام بیمارستان، تاریخ تولید، تاریخ نصب، كارخانه سازنده ، كشور سازنده، وضعیت دستگاه (اعم از اسقاط، مطلوب، معیوب و …) شركت یا فردسرویس دهنده، آدرس و تلفن شركت سرویس دهنده، دفعات سرویس دستگاه و … را ثبت كردم كه خوب بعضی از دستگاه ها بر روی label خود این اطلاعات را به طور كامل نداشته بودند (من فقط 2 قسمت از 6 قسمت آزمایشگاه را لیست برداری كردم، و 4 قسمت دیگر به عهده آقای مختاری و خانم طلایی بود)

بعد از آزمایشگاه، نوبت اتاق عمل شد كه به علت وسعت این واحد، تصمیم بر آن شد تت در چند نوبت لیست برداری انجام شود . در آنجا ابتدا به اتاق عمل اورتوپدی رفتم و با دستگاه های : كوتر، بیهوشی، ساكشن، ECG ، EEG ، فلوروسكوپی، چراغ سیالیتیك، پالس اوكسیمتر، ونیتلاتور، چراغ سیالیتیك پورتابل، فشار سنج و … آشنا شدم.

روز شانزدهم 28/5/

امروز هم ابتدا یك فشارسنج جیوه ای را تعمیر كردم - بعد یك عدد ماری از مركز تحقیقات غدد آمد كه خود مهندس تعمیر كردند و ما تنها نظاره گر بودیم و در آخر هم فیش یك پروب ECG را عوض كردم.

روز هفدهم 29/5/

امروز هم پنج شنبه و نوبت اتاق عمل است كه به لیست برداری تجهیزات بپردازیم. چند دستگاه عمده كه در اتاق عمل پیوند اعضا وجود داشت از این قرار بودند:

ساكشن، ECG، آندوسكوپی، ونتیلاتور، پالس اوكسیمتر، دستگاه بیهوشی و چراع سیالتیك.

روز هجدهم 31/5/

در امروز تنها سری به واحد رادیولوژی زدیم و با دستگاه ماموگرافی بیشتر آشنا شدیم.

روز نوزدهم 1/6/

امروز شاید به نوعی شلوغ ترین و مفیدترین روز در كارآموزی من بوده است- حجم بالای كاری كه در این روز انجام دادم، برایم جالب بود - ابتدا به بخشها سری زدیم تا از تجهیزات لیست برداری كنیم. ابتدا در واحد دیالیز بودیم كه مهمترین دستگاه آنجا ، همان دستگاه دیالیز بود - غیر از آن، ECG، فشار سنج و ترازو بودند . در بخش ادیولوژی هم با دستگاه های Ag3 ، Ag2 و یك یونیت برخوردیم كه این یونیت متشكل از ونیتلاتور + ساكشن و … بود در واحد گفتار درمانی، دستگاه local2 را دیدیم. در بخش فیزیوتراپی با دستگاه های دیاترمی، اولتراسوند، ریزموج، دستگاه كشش گردن و دستگاهی كه برای افراد دیابتی، از قطع عضو كبود شده جلوگیری می كرد، همچمنین دستگاه كوتر را هم نوشتیم - در واحد انبار فیزیوتراپی كه مملو از دستگاه های اسقاط بود، با انبوعی از كوترها، دستگاه های دیاترمی ریزموج، موج كوتاه و دستگاه IR تونلی و جكوزی های مخصوصی كه با فشار آب و جریان برق، عملیات درمان را تسهیل می كردند. همچنین در بخش زنان با دو دستگاه ساكشن و سونیكید روبرو شدیم.

در ضمن من امروز در مورد الكتریسیته در بدن، كنفرانس دادم.

روز بیستم 3/6/

امروز هم كار سنگینی انجام دادم و از كلیه تهجهیزات واحد عظیم NICU بیمارستان طالقانی لیست برداری كردم. در این واحد تنوع دستگاهها كمتر بود اما تعداد آنها به حدود 50 می رسید عمده دستگاه ها شامل: انكوباتور، وارمر نوزاد، فتوتراپی، پالس اوكسیمتر، فرتیلا تورنوزاد، پمپ سرنگ، پمپ اینفوژن و نبولایزر بودند.

روز بیست و یكم 4/6/

امروز اول یك ساكشن تعمیر شد كه مشكلش با روغن كاری رفع شد - همچنین دكمه یك دستگاه ECG تعمیر شد (با استفاده از چاقوی جراحی) و یك كوتر هم بود كه تنها سیمش قطع شده بود روزهای بیست و دوم، بیست و سوم و بیست و چهارم، مورخه 5/6/83، 7/6/83، 8/6/83 هیچ گونه فعالیت خاصی نداشتیم و به اصطلاح  استراحت واحد مهندسی پزشكی بود، البته بجز یك عدد ساكشن كه در 7/6 تعمیر شد.

ویژگی های یونیت دندانپزشكی

انتخاب هندپیس

با برداشتن هندپیس از جای خود مدارهای محرك مناسب آن به طور اتوماتیك یا دستی انتخاب می‎شود. در یونیت های پیچیده تر دندانپزشكی، سنسورهای مادون قرمز به كار برده شده تا بر داشته  شدن هندپیس از جای خود را نشان دهد. در بعضی از یونیت ها با برداشتن یك هندپیس از جای خود بقیه هندپیس ها از كار می افتند و بدین ترتیب هندپیس های دیگر بدون اینكه كار  كنند می‎توانند جهت تعویض فرز یا سرآن به كار روند. در وضعیتی كه مجموعه حامل وسایل تراش، كنترل میكروكامپیوتری مشترك با صندلی دارند، درحین عمل، حالت قفل شدگی به وجو دمی آید، بدین ترتیب كه به هنگام كار با وسایل تراش، صندلی دیگر كار نمی كند.

دمنده ذرات تراش (chipBlower)

این سیستم یك واحد كنترل اضافی در یونیت حامل وسایل تراش است كه جریان هوا را توسط لوله های خنك كننده توربین هدایت می‎كند تا ذرات حاصل از تراش درون حفره به بیرون رانده شده و در عین حال حفره خشك شود. هدف از قرار دادن این سیستم در یونیت، به حداقل رساندن حركات دست و تعداد دفعات استفاده از سرنگ سه گانه است این سیستم به وسیله پدال پایی اضافی به كار می افتد. بهترین یونیت ها یك لوله جداگانه برای chipair دارند تا فشار هوا به اندازه كافی قوی باشد.

صندلی دندانپزشكی

صندلی های دندانپزشكی برحسب تعداد حركاتشان بسیار متفاوت هستند. برای انجام بیشتر كارهای دندانپزشكی تنظیم ارتفاع صندلی و پشتی آن ضروری است. در ساده ترین سیستم ها زاویه پشتی صندلی ثابت است و فقط ارتفاع آن تنظیم می‎شود ولی تا حد امكان صندلی دندانپزشكی باید هم ارتفاع و هم پشتی قابل تنظیم داشته باشد. به طور ایده آل، صندلی باید دارای قدرت : 1) تغییر ارتفاع، 2) امكان تنظیم پشتی، 3) تنظیم ارتفاع زاویه زیر سری  و4) قدرت حركت پشتی و قسمت پایی (Trendelenberg tilt) باشد. باید به خاطر داشت وجود هر گونه اشكال در موتور منجر به اختلال در كار صندلی می‎شود بخری از صندلی های دندانپزشكی به منظور استفاده در كارهای جراحی طراحی شده اند و یك كلید یا ضامن دستی دارند كه به صندلی این امكان را می‎دهد بدون نیاز به وضعیت سوپاین برود. یعنی صندلی در بالاترین نقطه و پشتی به حالت افقی قرار گیرد (این وضعیت برعكس حالت  reset است كه در آن صندلی در پایین ترین نقطه و در جلوترین حالت قرار می‎گیرد و برای پایین آمدن بیمار از روی صندلی به كار می رود) با وجود اینكه برخی از صندلی های دندانپزشكی دارای پایه بزرگی هستند كه یونیت را ثابت نگه می دارد ولی اكثر یونیت ها باید به زمین پیچ شوند تا طی انجام كار تعادل كافی داشته باشند و كج نشوند. از طرف دیگر باید از مقاومت زمین در مقابل نیروهای وارده توسط یونیت مطمئن شد و سپس نسبت به آن اقدام نمود.

ایمنی صندلی از نظر خطر برق گرفتگی بعدا مورد بررسی قرار می‎گیرد. اما در این مقطع بسیار لازم است تأكید شو دكه صندلی دندانپزشكی باید توسط قرار دادن كلید بر سر راه جریان اصلی، در مقابل این خطر محافظت شود و بدین ترتیب از وجود حداكثر ایمنی به هنگام به كار اطمینان حاصل گردد. محل محور صندلی باید با محل محور چرخش مفصل لگن بیمار انطباق داشته باشد در غیر اینصورت وقتی پشتی صندلی به سمت عقب حركت می كند، بیمار احساس كشیدگی در وسط بدن را خواهد داشت كه ناخوشایند است.

در مدل های پیچیده تر به هنگام عقب رفتن پشتی صندلی، كشیدگی طولی ایجاد شده در بدن جبران می‎شود بدین معنی كه هنگام خواباندن پشت صندلی وضعیت افقی زیرسر بیمار به میزان زیادی تغییر می كند، در حالی كه این امر جهت انجام كارهای جراحی كه در آن سیستم كاملاً ارگونومیكی طراحی شده است غیر قابل قبول است. حركات پیچیده صندلی جهت تغییر زاویه سر بیمار بدون تغییر موقعیت عمودی پشتی صندلی نیز امكان پذیر است.

صندلی دندانپزشكی باید توانایی بالا بردن وزن های زیاد را نیز داشته باشد، بنابراین دارای موتور و گیربكس های قوی است. اگر این قدرت به طور نادرست هدایت شود، می‎تواند آسیب زیادی وارد نماید لذا باید كاملاً به جنبه های ایمنی طرح توجه شود.

به طور معمول دو روش برای به حركت در اوردن صندلی وجود دارد جك های پیچی (screw lift) و جك های هیدرولیكی (Hydraulic) .

در طراحی مكانیسم بالا رفتن صندلی، در نظر گرفتن نكات ایمنی بسیار مهم است. بیمار نباید در مقابل اشیای ثابت عمودی به طرف بالا حركت كند و در عین حال صندلی نیز نباید با فشار به طرف پای دندانپزشك یا دستیار پایین رود. به دلیل خطر فشرده شدن پا توسط قسمت متحرك صندلی، معمولاً میكروسوئیچ هایی فشاری در داخل صفحاتی در كف صندلی و زیر مناطق فشار نصب می‎شود. برخی از دستگاه ها با آزاد كردن سیستم، با كمك نیروی جاذبه بیمار را پایین می آورند. در واقع این حالت صندلی توسط موتور و اعمال نیرو به طرف پایین حركت نمی كند. در نتیجه حداكثر نیرویی كه سیستم می‎تواند ایجاد كند وزن بیمار به اضافه وزن قسمت بالای صندلی ا ست، ولی باز هم این وزن قابل توجه و زیاد است.

پدیده پیچیده تر در برخی از یونیت های دندانپزشكی مرتبط كردن كنترل های هندپیس به مكانیسم كنترل صندلی است. به این ترتیب به هنگام استفاده از اینسترومنت ها صندلی دیگر حركت نمی كند. انتظار می رود طراحی یونیت های دندانپزشكی به این نكات ایمنی توجه بیشتری شود.

حركات برنامه ریزی شده صندلی

بسیاری از صندلی های دندانپزشكی مدارهایی هستند كه یك یا چند موقعیت را در حافظه خود ثبت می كنند و سپس وضعیت مورد نظر با لمس یك دگمه انتخاب می‎شود. ساده ترین سیستمها سوئیچ هایی در داخل پایه صندلی دارند كه وقتی صندلی به موقعیت از پیش تعیین شده می رسد متوقف می‎شوند.

موقعیت سوئیچ ها و نیز موقعیت از پیش انتخاب شده صندلی ، توسط مهندسی كه یونیت را نصب می‎كند تنظیم می‎شود و به آسانی قابل تغییر نیست. در سیستم های كنترل پیشرفته تر، اطلاعات در حافه میكروكامپیوترها به طریق الكترونیكی ثبت شده و به آسانی توسط دندانپزشك می‎تواند تغییر داده شود و در صندلی پیشرفته تر چندین موقعیت می‎تواند ثبت شود.

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی مهندسی پزشكی , کاراموزی مهندسی پزشكی , کارورزی مهندسی پزشكی , دانلود گزارش کارآموزی مهندسی پزشكی , مهندسی پزشكی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر