امروز: پنجشنبه 22 آذر 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش كاراموزی پیمانكاری شناخت از مسائل اولیه كارگاه ساختمانی

گزارش كاراموزی پیمانكاری شناخت از مسائل اولیه كارگاه ساختمانی دسته: فنی و مهندسی
بازدید: 48 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 59 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 31

گزارش كاراموزی پیمانكاری شناخت از مسائل اولیه كارگاه ساختمانی در 31 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش كاراموزی پیمانكاری شناخت از مسائل اولیه كارگاه ساختمانی در 31  صفحه ورد قابل ویرایش



شناخت از مسائل اولیه كارگاه

بطور كلی در هر كارگاه ساختمانی بررسی نكاتی چند قبل از شروع هر گونه عملیات لازم و ضروریست و این بررسی به پیشرفت بعدی كار و در نتیجه پایین آوردن هزینه طرح كمك خواهد كرد .

اصولا بررسی مقدماتی یك كارگاه قبل از هرگونه عملیات اجرائی دارای اهمیت زیادیست . این بررسی را می توان به مراحل مختلف زیر تقسیم كرد :

1)    مرحله اول : شناخت پروژه و مسائل مربوط به آن

شناخت پروژه و بررسی مسائل و مشكلات مربوطه با توجه به اطلاعات مقدماتی از جمله مسائل اساسی در شروع یك كارگاه بحساب می آید و بدین منظور نكاتی چند كه در ذیل یادآور می شویم را بایستی مورد توجه قرار داد .

الف) دسترسی ها ـ بررسی و  مشخص نمودن چگونگی دسترسیهای لازم به كارگاه با توجه به موقعیت خواص زمین مورد نظر و امكانات دسترسیهای مربوطه و خیابانهای اطراف ، راههای وصولی به كارگاه ، امكان استفاده از راههای موجود و ایجاد راههای جدید موقتی در صورت لزوم .

ب)‌بررسی موقعیت طبیعی و جغرافیایی و واقلیمی .

بررسی فصول و زمانهای كار ، در نظر گرفتن مدت زمان یخبندان ، بارانی ، طوفانی و همچنین روزهای بسیارگرم ، معتدل ، بررسی عوارض طبیعی زمین از قبیل كوه ، تپه ، سنگ ،‌باتلاق و مرداب و نظایر آن و بررسی چگونگی برخورد با موارد و مسائل مذكور . ج) بررسی طرق مختلف تداركات مصالح نیاز كارگاه این مرحله می بایستی با توجه به نوع ساختمان و نیازهای آن از نظر مصالح ، از قبیل شن و ماسه ، سیمان ، آب ، چوب، تخته داربست ، میخ ، سیم ، آجر ، آهن ، میلگرد و غیره بررسی شود . ضمنا بررسی چگونگی تامین برق كارگاه و احیانا مولد برق و همچنین تامین آب مورد نیاز و منابع ذخیره آب ، پیش بینی و  تدارك انبارهای لازم برای مصالح مختلف ، احداث ساختمان برای دفتر كارگاه و  محلهای استراحت افراد كارگاه .

2)    مرحله دوم : تدوین برنامه اجرایی و تداركاتی كارگاه

با توجه به مطالعات و بررسیهای انجام شده در مرحله اول و با در نظر گرفتن امكانات اجرایی ، مدت زمان اجراء پروژه و مشكلات و مسائل مربوطه به آن می بایستی برنامه دقیق ـ كامل و منظمی تهیه گردد .

و در این برنامه جزئیات تحوه اجراء كار و مراحل مختلف زمانبندی آن چگونگی تداركات كارگاه ، میزان ذخیره سازی و انبارهای مورد نیاز جهت انواع مصالح و كالاهای برآورده شده و تجهیزات و لوازمات ضروری كارگاه می بایستی در نظر گرفته شود .

3) مرحله سوم : آماده سازی محل كار

پس از تدوین برنامه اجرایی و تداركاتی كارگاه ، جهت شروع اجرای پروژه و  قبل از اجرای هرگونه عملیات می بایستی محل كارگاه با توجه به نیازها آماده سازی شود.

پس از بررسی های لازم در مورد محلی كه برای اجرا پروژه با توجه به موقعیت خاص آن در نظر گرفته شده است بایستی عوارض آن جهت راه اندازی و نصب و بهره برداری از تجهیزات و انبارها و ساختمان های مورد نیاز برطرف گردد و در این رابطه چنانچه محوطه دارای گیاهان و خاك و خاشاك و پستی و بلندی و نظایر آن باشد كه امكان تحركهای لازم جهت جابه جایی را سلب نموده و یا موجب نارسائیهای دیگری از این قبیل گردد را برطرف نمود .

در شروع میبایستی محل مورد نظر بوسیله ماشین آلات لازم از قبیل بولدوزر و گریدر تسطیح و پاكسازی و آماده گردد . و در بعضی مواقع با در نظر گرفتن طرح پروژه و با توجه به مطالعات مقدماتی انجام شده توسط مشاور محوطه كارگاه میبایستی با مصالح سنگی مناسب خاكریز شود . و در مواردی نیز در صورتیكه محل پروژه در دامنه كوهها و تپه ها قرار داشته باشد می بایستی خاكبرداری و خاك ریزی های لازم نیز انجام شود .

در تمامی موارد فوق بررسی و ومطالعه دقیق موقعیت محل كارگاه و وموقعیت محل احداث پروژه ضروریست و بایستی سعی شود كه در انتخاب محل و استقرار تجهیزات مختلف كارگاه بهترین موقعیت تعیین گردد تا پس از شروع راه اندازی كارگاه اختلالی در روند عادی كارگاه ایجاد نگردد و از طرفی نیز دسترسی به نقاط مختلف كارگاه را امكانپذیر نماید .

در رابطه با ساختمانهای موقت و احداث آنها از قبیل دفتر ، انبار ، تعمیرگاه و محل استقرار ماشین آلات باید توجه داشت كه حتی المقدور این بناها تمام یا قسمتی از ساختمانهای اصلی پروژه باشند كه پس از پایان كار تكمیل و مورد بهره برداری قرار داده شوند در این مورد بطور مثال محل دفتر كارگاه را می توان طوری انتخاب نمود كه بعدا بصورت محل نگهبانی ، گارد و  دفتر مجموعه و  نظایر آن بتواند عملكرد داشته باشد . در نظر گرفتن این موضوع باعث خواهد شد كه از به هدر رفتن مصالح در حدالمكان جلوگیری شود .

این نكته را نیز بایستی مورد توجه قرار داد كه كار كردن در برخی از انواع زمینها با توجه به موقعیت خاص آن از قبیل جنگلی . باتلاقی ، كنار دریا ، رودخانه و اصولا هر منطقه ای كه به سطح آبهای زیر زمینی نزدیك باشد و یامناطقی ازقبیل تپه ماهو ، ‌كوهستانی ، صحرای ، خاك رستی و  خاكریزها و غیره به مراقبت های ویژه ای نیاز خواهد داشت . در اینگونه موارد بررسیهای مقدماتی از موقعیت زمین و آزمایشهای لازم ضروی خواهد بود . در ضمن رعایت ایمنی محل تجهیزات و تاسیسات از نكات اساسی می باشد .

4)مرحله چهارم  ـ تهیه و تدارك مصالح لازم:

ابتدا بایستی با توجه به نوع و مشخصات خاص هر پروژه مصالح مورد نیاز آن را تعیین نمود . بطور مثال در مورد یك پروژه بتنی مصالح مهمی كه در تركیب بتن مورد استفاده قرار می گیرد شن ، ماسه ، سیمان و آب می باشد .

ضمنامیلگردهای مورد نیاز و قالبهای مختلف را نیز بایستی در مدنظر داشته باشیم. بنابراین در یك كارگاه پروژه بتنی جهت ساختمان بتن مصالح اولیه آن مورد نیاز اساسی است و با مطالعات محلی لازم امكان استفاده از شن و ماسه طبیعی در اطراف محل پروژه را (معادن شن و ماسه ) می بایستی مورد نیاز قرارداد و در صورتیكه پس از بررسی و مطالعات لازم امكان دسترسی به این معادن وجود نداشته باشد . بررسی استفاده از دستگاه سنگ شكن و حمل سنگ و مخلوط مورد نیاز به كارگاه و تولید شن و ماسه و  دیگر مصالح سنگی (ماكادام ) بوسیله آن با توجه به حجم پروژه ضروریست . در این صورت هزینه های مربوط به این نوع بتن بطور معمول گرانتر از بتن با شن و ماسه طبیعی خواهد بود . زیرا علاوه بر هزینه تهیه سنگ و استقرار ماشین آلات مورد نیاز مصرف سیمان نیز در این نوع بتن حدودا بالاتر می باشد كه البته در پروژه های با حجم زیاد این امر بسیار مطلوب و مناسب بوده ، چه بتن همواره با مقاومت زیاد و یكنواخت و یكدست تر نسبت به استفاده از شن و ماسه طبیعی بدست می آید .

بررسی نوع سیمان مصرفی نیز با توجه به موقعیت محلی و نوع خاك محل و طرح سازه تعیین می گردد . بطور مثال سیمان تیپ پنج (V )  ـ برای خاكهای سولفات دار و یا آبهای سولفات دار مورد استفاده قرار می گیرد . بنابراین با توجه به نوع سیمان مورد نیاز می بایستی نسبت به تهیه آن از نزدیكترین كارخانه سیمان اقدام گردد .

با توجه به اینكه میزان مصرف سیماندر پروژه های مختلف بخصوص پروژه های بتنی بسیار بالاست ، انجام اقدامات لازم برای تهیه آن و انبارهای مناسب برای ذخیره سازی آن از اولویت خاصی برخوردار می باشد . بهمین منظور استفاده از سیلوهای فلزی ذخیره سیمان درنزدیكی دستگاه بتن ساز مركز ( Batching Plant) و یا انبارهای سرپوشیده با دیوارهای بسته و كف خشك توصیه می شود.

چنانچه اجبارا در محوطه روباز و بصورت كیسه ای انبار شوند پوشاندن روی و اطراف آنها بطور كامل با نایلون و نظایر آن ضروریست . بهتر است كیسه های سیمان را روی روی سكوهای بتنی و یا چوبی با ارتفاعی بالاتر از سطح زمین قرار داد تمامی این تدابیر جهت حفاظت سیمان از رطوبت و بارندگی می باشد كه عدم توجه به این امر باعث فاسد شدن سیمان نگردد .

میزان ذخیره سازی سیمان و سایر مصالح سنگی با توجه به حجم بتن مورد نیاز پروژه منابع تدارك مصالح و فاصله آنها از كارگاه برنامه زمانی پیشرفت كار و شرایط زمانی ومكانی موجود تعیین می شود تهیه آب مورد نیاز برای ساختن بتن از دیگر مواردیست كه در یك پروژه بتنی بایستی مورد توجه قرار داد بهترین آب برای ساخت بتن آب آشامیدنی است كه در آن املاح معدنی وجود نداشته باشد ولی با توجه به اینكه همواره دستیابی یا در نظر گرفتن امكانات محلی و منابع تهیه آب سعی شود از ابهایی استفاده شود كه حداقل املاح را داشته باشند و املاح موجود در آن از حد مجاز بالاتر نباشد در غیر اینصورت و عدم دسترسی به آب مناسب نسبت به تعیین نوع سیمان لازم اقدام نمود .

باید توجه داشت كه آبهایی آلوده وفاسد ازقبیل فاضلاب ها . مرداب ها و نظایرآنها بهیجوجه برای ساخت بتن مناسب نمی باشد و از بكار بردن آنها جدا خود داری گردد . پس از تعیین منابع تهیه آب میبایستی برای ذخیره سازی آن در منابع زمینی و یا هوایی اقدام نمود تا در مواقع ضروری آب مورد نیاز تامین گردد .

از دیگر مصالح مهم در پروژه های بتنی میلگردهای مصرفی دربتن مطابق نقشه ها ودستورالعمل های ارائه شده وازطرف طراح پروژه میباشد كه می بایستی پس از بر آوردهای  لازم نسبت به تهیه وابنار كردن آندر كارگاه اقدام گردد. محل انبارمیلگردها می بایستی حتی المقدور از آب وگردوخاك ودرصورت امكان سرپوشیده باشد. با توجه بهمصرف آن می توان درمواردی درمحوطه كارگاه و نزدیك محل برش وخم آرماتورها برروی چهارتراشهای قطور وجدا ازهم خاك ومجزاكردن بندلها ازیكدیگر قرارداداین جداسازی درهنگام اتسفاده از جابه جا كردن های بیمورد كه باعث كج وخم شدن میلگردها می شود. جلوگیری می نماید.

شمشه گیری :

در ظرف گچ سازی به اندازه یك پنجم آن آب ریخته مخلوط گچ و خاك روی سطح آب پاشیده می شود پس ورز داده می شود با یك دست ماله را گرفته و با دست دیگر ملات را از داخل ظرف بر می داریم . و از پایین به بالا دربین دو كرم كشیده ملات اضافه را با ماله به طرفین پف می كنیم تا سطح دو كرم كاملا پر شود شمشه را روی دو كرم تحتانی و فوقانی با ضرب می چسبانیم بطوریكه ملات اضافی از اطراف شمشه مستقر شده بین دو كرم بیرون بزند معمولا  برای راحت جدا شدن شمشه لاشه آجر در زیر شمشه قرار می دهند كه پس از گرفتن ملات ،لاشه آجر را خارج كرده و از ناحیه سر شمشه بوسیله تیشه زده و شمشه براحتی از كار جدا می شود .

شمشه گیری بخش دوم سپس ناحیه میانی بنا به اصول گفته شده انجام می گیرد به همین شكل سطوح گسترده دیوار  اجرای اندود گچ و خاك در بین شمشه ها

 در ظرف گچ سازی به اندازه یك سوم آن آب ریخته و مخلوط گچ و خاك به سطح آب می پاشیم بطوریكه یك طرف ظرف آبدار باقی بماند . پس از ورز دادن سمت كم آب ملات را با یك دست برداشته روی ماله گذاشته و با ضرب به سطح آجركاری كشیده بطوریكه ملات پراكنده نشود . پس ماله را بالا می كشیم ملات كشی پی در پی و با سرعت  انجام می شود . ماله از چپ به راست به چپ و از پایین به بالا كشیده می شود تا با تخت سازی ملات ، متن شمشه ها پر شود با شمشه كش كردن سطح بین شمشه ها اضافه ملات سطح كار بوسیله شمشه بالا كشیده می شود ضمنا سطوح گرد مجددا بوسیله ملات شل پر شده و عمل شمشه كش كردن تكرار می شود سطح اندود كاری باید كاملا مسطح اما زبر باشد این حالت     پیوند رویه گچكاری با اندود آستر گچ و خاك می شود در بسیاری موارد اندود عایق حرارتی در مقابل آتش سوزیها نیز هست چرا كه وجود 5/2 سانتیمتر اندود می تواند پوشش مناسبی برای فولادهای بكار رفته در اسكلت و استخوان بندی ساختمان باشد

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی پیمانكاری شناخت از مسائل اولیه كارگاه ساختمانی , کاراموزی پیمانكاری شناخت از مسائل اولیه كارگاه ساختمانی , کارورزی پیمانكاری شناخت از مسائل اولیه كارگاه ساختمانی , دانلود گزارش کارآموزی پیمانكاری شناخت از مسائل اولیه كارگاه ساختمانی , پیمانكاری , شناخت از مسائل اولیه , كارگاه ساختمانی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر