پروژه کارآفرینی طرح پرورش قـارچ خوراكـی در 16 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 3,000 تومان
پروژه کارآفرینی طرح پرورش قـارچ خوراكـی در 16 صفحه ورد قابل ویرایش
مقدمـه :
مواد پروتئینی ، یكی از مهم ترین اجزای مواد غذایی مورد استفاده انسانها است. نیاز طبیعی بدن انسان به این مواد ، مبین ضرورت استفاده آنها در سبد غذایی خانواده ها است. از دیرباز انواع گوشت ها، خصوصا گوشت قرمز منبع اصلی تامین پروتئین موردنیاز انسان بوده است.
لكن در حال حاضر ، به واسطه تغییر روش زندگی از سنتی به ماشینی و كاهش تحرك افراد در زندگی روزمره ، استفاده از گوشت قرمز بدلیل دارا بودن مقدار زیادی مواد چرب رو به كاهش نهاده و در عوض، استفاده از مواد غذایی ای كه با داشتن مقدار كافی پروتئین، برای سلامتی زیان آور نباشند مورد توجه واقع شده است. حبوبات ، سویا و قارچ خوراكی مهم ترین منابع پروتئین غیر حیوانی هستند كه امروزه به طور وسیع مصرف میشوند. در این میان بازار مصرف قارچ خوراكی به دلیل افزایش سطح آگاهی جامعه نسبت به فواید و روش مصرف آن ، روند رو به رشدی را تجربه میكند.
قارچ ، به علت اینكه سرشار از مواد پروتئینی ، گلوسیدی ، ویتامینها و لیپیدها است میتواند غذای مناسب و كاملی برای انسان به شمار آید. ضمن اینكه به واسطه سهولت پرورش قارچ های خوراكی میتوان آنها را به صورت تازه ، خشك ، كنسرو و پودر به بازار عرضه نمود.
اجرای این طرح به عنوان یك فعالیت تولیدی ، ضمن اینكه گامی به سوی خود اتكایی كشور در صنایع غذایی به شمار میرود، میتواند بسترساز اشتغال به كار نیروهای متخصص ( خصوصا در علوم كشاورزی ) و فاقد تخصص گردد. ضمن اینكه بانوان كارآفرین نیز میتوانند با پیاده سازی این طرح، گامی در جهت توسعه میهن بردارند.
روش تولـید :
مراحل پرورش قارچ خوراكی عبارتند از:
الف- تهیه بذر
ب- تهیه كمپوست
پ- كشت بذر
ت- رشد ریشههای قارچ
ث- خاك ریزی
ج- برداشت
الف- تهیه بذر:
برای تهیه بذر ، دانه های گندم را بعد از جوشاندن در كیسه های كوچك پلاستیكی ریخته و جهت جلوگیری از هجوم میكروب های هوازی به آن ، دهانه آن را با پنبه مسدود نموده و به مدت دو ساعت در اتوكلاو استریل میكنند. سپس بستههای فوقالذكر را با ماده تلقیحی با هاگ و اسپور واریته قارچ مورد نظر تلقیح میكنند و سپس كیسه ها را در محوطه با حرارت حدود 25 درجه سانتی گراد به مدت سه هفته نگهداری مینمایند كه در این مدت، میسیلیوم بر روی دانه های گندم رشد نموده و آماده كشت میباشند و این عمل را تهیه مایه مینامند.
ب- تهیه كمپوست:
كمپوست از اختلاط كاه ، كود مرغی، گچ، اوره و آب به نسبت 10، 5، 7 ، 4/0 و 25 حاصل میشود.
پ- كشت بذر:
در این مرحله كمپوست تهیه شده در جعبه های چوبی ریخته شده و دانه های گندم حاوی میسیلیوم قارچ روی آن كشت شده و پس از فشرده سازی آن را در دمای 25 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 85 تا 90 درصد نگهداری میكنیم.
ث- رشد ریشه های قارچ:
ریشه های قارچ میسیلیوم پس از حدود دو تا سه هفته تمام محیط كشت را فرا میگیرند . در این مرحله نوبت به خاكریزی میرسد.
ت- خاك ریزی :
در این مرحله، سطح تمام جعبه های حاوی كشت با خاك استریل كه قبلا آماده شده به ضخامت 3 الی 5 سانتیمتر پوشانده میشود. pH این خاك باید حدود 5/7 باشد . سپس دمای محیط را به 18 درجه سانتی گراد تقلیل میدهند.
ج- برداشت:
پس از دو تا سه هفته قارچ ها با شكل گرفتن خود ، شروع به رشد كرده و پس از چند روز تمام سطح كشت را میپوشانند . برداشت قارچ در این زمان آغاز میگردد. در هر دوره كشت معمولا بین پنج تا شش نوبت برداشت وجود دارد كه هر نوبت حدود یك هفته به طول میانجامد. بعد از پایان دوره كشت كمپوست باقیمانده مستقیما قابل فروش است.
قیمت فایل فقط 3,000 تومان
برچسب ها : پروژه کارافرینی طرح پرورش قـارچ خوراكـی , طرح توجیهی پرورش قـارچ خوراكـی , کارآفرینی طرح پرورش قـارچ خوراكـی , دانلود پروژه طرح پرورش قـارچ خوراكـی , دانلود کارآفرینی طرح پرورش قـارچ خوراكـی , طرح توجیه فنی پرورش قـارچ خوراكـی , توجیه اقتصادی طرح پرورش قـارچ خوراكـی , طرح پرورش قـارچ خوراكـی , پرورش , قـارچ خوراكـی