امروز: سه شنبه 27 آذر 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

پروژه کارافرینی مراحل تولید قند کارخانه چناران

پروژه کارافرینی مراحل تولید قند کارخانه چناران دسته: کارآفرینی
بازدید: 43 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 1382 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 25

پروژه کارافرینی مراحل تولید قند کارخانه چناران در 25 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

پروژه کارافرینی مراحل تولید قند کارخانه چناران در 25 صفحه ورد قابل ویرایش


فهرست

عنوان                                                                                        صفحه



1-   مقدمه    

2-   پیش گفتار

3-   بررسی فنی

1-3   عیار سنج

     2-3   سیلو

     3-3 شستشوی چغندر

      4-3 آسیاب خلال

      5-3 پیش گرم کن (مایشه)

      6-3 دیفوزیون

      7-3 پرشولاژ و اشباه1و2 و دکانتور

       8-3 دستگاه تغلیظ یا اوابراسیون

      9-3 طباخی

      10-3 سانتریفوژ

      11-3 انرژی حرارتی کارخانه

4-   سیر و توسعه تاریخی کارخانه در طی گذشت 52 سال از تاسیس آن

5-   محصولات فرعی

6-   برسی نیروی انسانی کارخانه قند

7-   تبدیل شکر زرد به سفید

8-   قسمت های مختلف کارخانه



مقدمه:  

این تحقیق زیر نظر استاد گرامی جناب آقای صمصامی برای درس کار آفرینی و پرژه ارائه شده است.

 در این پروژه به مراحل تبدیل چغندر به قند در کارخانه قند چناران پرداخته شده  و هدف از این پروژه آشنای با مراحل تولید قند و دستگاه های مورد نیاز و همچنین نیروی انسانی مورد نیاز برای کار می باشد.

با تشکر فراوان از استاد گرامی که راهنمایی های لازم جهت ارئه این پروژه با این جانب داشتند و همچنین جناب آقای بنی نجار که در  شرکت کارخانه قند همکاری های لازم برای ارئه  پروژه با این جانب داشتند.


پیشگفتار:

 امروزه در شاخه صنایع غذای قتد به عنوان یکی از محصولات استراتژیک در دنیا شناخته شده است انرژی زیاد در مقدار کمی از این ماده از یک طرف و کاربرد آن در اکثر صنایع نوشابه سازی ، شکلات ، شیرینی و سایر محصولات غذای از طرف دیگر این ماده را به عنوان یک ماده شاخص در صنایع غذای در آورده است لزا امروزه بحث های مختلفی در مورد این ماده عنوان می شود ورود قندهای مصنوعی از جمله ساکارین  و سایر ترکیبات که گاهی تا هزار برابر قند معمولی شرینی دارند  و گیاه چغندر که گیاهی  پرتوقعی از لحاظ آب است و شدیداً نیاز به آب دارد ، همه و همه ممکن است درسال های آخیر تصمیمات چشمگیری را در مورد جایگزینی محصولی دیگر بجای قند عنوان کند و ما در اینجا قصد داریم تا قسمتی از پروسه این محصول را عنوان کنیم.

   ساکارز قندی است که از یک ملکول گلوکز و یک ملکول فرکتوز تشکیل شده است که در نیشکر نیز همین قند می باشد کارخانه جات نیشکر عموماً نیشکر را تا به دست آوردن شکر زرد آن می توانند پیش ببرند ولی از آن به بعد تصفیه خانه ها باید شکر زرد را به شکر سفید تبدیل کنند   در چغندر قند موادی وجود دارد که در حین پرسه مانع از تشکیل قند می شود که این مواد هر کدام باید به شکلی از آن جدا شوند و جود پرتئین ها، اسید آمینه ، پکتین و... همه وهمه مانع از کار می شود لزا دانشمندان این مواد را به وسیله تعقییر PH شربت بدست آمده از چغندر ، از جریان خارج می کنند.

    بحث نگهداری چغندر از اهمیت خاصی بر خوردار است که در دنیای امروز می توانند با فرستادن اشعه های مختلف به سیلوهای چغندر مانع از پوسیدگی چغندر شوند در کشور ما وجود فینتیلاتورهای دمنده هوا به داخل توده چغندر از دیر باز مورد ااستفاده قرار گرفته است . افزایش ماندگاری در سیلوها  ضایعات بسیاری را به همراه دارد چون چغندر تنفس می کند و مقداری از قند را در خود به حدر می دهد پس در ابتدا ساخت سیلوهای صنعتی اولین گام در جهت میل به یک راندمان خوب در یک کارخانه می باشد می دانیم چغندر در 4+ درجه جوانه می زند و °c3- یخ می زند باز شدن یخ در چغندر ضایعات زیادی را به همراه دارد لزا دمای سیلو بسته به هوای خارج سیلو متفاوت از 3 درجه تا 1- درجه می باشد.

3- برسی فنی:

مراحل تولید قند:

1-3 عیارسنج: عیار سنجی از قسمت های مهم کارخانه قند می باشد چرا که با اندکی مراقبت نکردن، زیان شامل حال چغندر کار یا کارخانه خواهد شد در کشور ایرا ن مقدار پول چغندر را بر حسب تناژ و عیار آن می سنجند ولی در کشور آلمان برحسب تناژ،عیار و مواد مفید چغندر می سنجند.

    چغندر را ابتدا با کامیون بر روی یاسکول وزن می کنند که به این وزن ، وزن ناویژه گویند سپس کامیون چغندرها را تخلیه می کند که خاک حاصل گرفته شده و از وزن نا ویژه کسر می شود که وزن به دست آمده وزن ویژه می باشد.

طباخی:

     1- پخت یک: در این قسمت شربت در داخل برجک های حرارت داده می شود تا مقداری از آب آن گرفته شود    و در این مرحله شربت حالت کریستالی به خود می گیرد که به آن  پخت گویند سپس این شربت وارد قسمت سانتریفوژ می شود که شکر درجه یک را بوجود می آورد.

2  - پخت دو: پس آب گرفته شده از پخت یک وارد پخت دو شده و پس از سانتریفوژ شدن شکر درجه دو بدست می آید که این شکر به پخت یک می رود و پس آب آن به پخت سه می رود.

3- پخت سه: پس آب پخت دو وارد پخت سه می شود و پس از سانتریفوژ شدن  شکر آن وارد پخت دو می شود و پس آب آن وارد پخت چهار می شود.

4- پخت چهار: پس آب پخت سه وارد پخت چهار می شود و پس از سانتریفوژ شده و به شکر بدست آمده مقداری شربت رقیق اضافه می کنند و به پخت دو فرستاده می شود واز پس آب سانتریفوژ شده  ملاس بدست می آید که جهت اضافه کردن یه تفاله چغندر برای استفاده خوراک دام استفاده می شود و یا اینکه ملاس را در داخل مخازن برای فروش جمع اوری می کنند.

   10-3  سانتریفوژ: دستگاه سانتریفوژ دارای  قطر خارجی cm170 و ارتفاع آن تقریبا ًیک متر بوده و قطر داخلی آن cm160 بوده که در هنگام بارداری به cm150 می رسد که با یک قاشقک این مقدار قابل تنظیم است این مخزن گردان توسط یک موتور دالاندر 5 دور که توسط PLC مقدار دور آن تنظیم می شود به گردش در می آید ، سرعت آن به شرح زیر افزایش پیدا می کند.

(دور در دقیقه)    980 – 735 – 490 – 200 – 50

که در اثر  نیروی گریز از مرکز مخزن گردان سانتریفوژ مقدار  پس آب از آن بیرون       می آید که برای پخت های مختلف شکر استفاده می شود.

شکر درجه یک به دو مصرف می رسد.

1-   شکر سفید  2- قند

1- شکر سفید: پس از خارج شدن از دیفوزیون پخت یک وارد قسمت خشک کن شکر می شود و پس از خشک کردن و گرفتن رطوبت آن وارد قسمت بسته بند شکرو در کیسه های Kg50 بسته بندی می شود و از انجا به انبار انتقال پیدا می کند.

2- قند: شکر بدست آمده از پخت یک را به کاربافین (رنگ بر) و خاک فسیل (کمک صافی) اضافه  می کنند و سپس داخل قالب ها قند ریخته می شود و از انجا به سرد خانه منتقل می شود و بعد در داخل دستگاه سانتریفوژ قرار می دهند تامقدار آب ک موجود رد آن  بر اثر نیروی گریز از مرکز  گرفته شود.

  نوع موتور سانتریفوژهای قند روتور سیم پیچی شده می باشد که توسظ روئستا تنظیم دور آن آنجام می گیرد.

   قطر خارجی سانتریفوژهای قند m5/2 و قطر داخلی آن cm170 که شامب 6 ردیف قالب و خور قند و در هر ردیف 32 قالب که جمعا 192 قالب می شود می باشد ودر هر 12 ساعت 23 مرتبه پر و خالی می شود که در 24 ساعت 64 مرتبه پر و تخلیه می شود.

سانتریفوژهای قند 4 دور بوده و دور آن به شرح زیر می باشد

(دور در دقیقه) 950 – 480 – 230 – 50





11-3  انرژی حرارتی کارخانه: انرژی حرارتی کارخانه از 5 کوره 2 آلمانی به ظفیت 12 تن بخار در ساعت و یک بلژیکی به ظرفیت 16 تن بخار در ساعت و 2 کوره اراکی یکی 5 تن 8 تن تامین می شود .

بغیر از کوره های اراکی کوره های دیگر بخاری با فشار 27 تا 32 اتمسفر تولید می کنند که این بخار توربین ها را به گردش در می آورد و پس از خارج شدن از توربین بوسیله پاشیدن آب  بر روی این بخار دمای آن به °c135 کاهش و فشار آن  به 2/2 اتمسفر کاهش پیدا می کند که از این بخار برای گرم کردن شربت در قسمت های مختلف کارخانه استفاده می شود. چنانچه درجه حرارت از °c135 بیشتر شود برای محلول شربت ایجاد تجزیه    می کند و کارخانه دچار ضایعات می کند از برخورد این بخار با شربت در محفظه های حرارتی آب کندانس بوجود می آید که این آب کندانس به داخل محفظه های به نام بالن هدایت و پس از خارج شدن گازها از آن  دو مرتبه به کوره های بخار هدایت می شود.   کوره های اراکی بخارشان مرطوب می باشد ولی کوره های دیگر بخار خشکی ایجاد       می کنند.

7-  تبدیل شکر زرد به سفید:

   در پروسه های تولید شکر خام از نیشکر معمولاً آنها تا فرایند تولید شکر زرد پیش می روند یعنی از نیشکر شکر زرد بدست می آورند. لزا تصفیه خانه های باید وجود داشته باشد تا شکر زرد را به شکر سفید تبدیل کند برای این منظور روش های متفاوتی در تصفیه شکر زرد وجود دارد که در اینجا به یکی از آن روش ها اشاره می کنیم.

   شکر زدی که خریداری می شود گاهی از داخل و بیشتر از کشورهای آمریکای جنوبی خریداری می شود. ابتدا شکر زرد را بوسیله آب حل کرده و بریکس ( واحد غلظت) آن را به 35 تا 40 می رسانند سپس این شربت را به قسمت شولاژ جهت اضافه کردن شیر آهک  می شود که حدود 2 تا 6 گرم Cao در لیتر به آن شیر آهک اضافه می شود سپس شربت از گرم کنندهایی عبور کرده و حرارت آن تا °85 افزایش پیدا می کند حال در دو دسگاه با وارد کردن گاز Co2 اسیدیته شربت را آنقدر پایین می آورند که به PH 7.7 برسد سپس این شربت را با دمای °90 به صافی های پرس جهت جدا کردن گل آن می فرستند. ناگفته نماند در فرایند تصفیه شکر زرد چون مقدار کمی  آهک و گاز Co2 نیاز داریم می بایست کوره آهک با 40% ظرفیت اصلی خود کار کند که این امر نیاز به مراقبت شدید از کوره آهک دارد بعضی از کارخانه جات از گاز کوره بخار جهت تصفیه شکر خام استفاده می کنند لزا امروزه که کوره ها گازسوز شده است مقدار ردصد Co2 خروجی از کوره بخار کم بوده و گویا مقرون به صرفه نیست.

   رنگ شکر خام در ابتدا ICU 1200 ایکمزا بوده است ولی بعد از ساتراسیون ( عمل تصفیه) رنگ آن به ICU200 رسیده است. اینک این شربت را برای تغلیظ به بدنه های اوابراسیون هدایت می کنند و در اثر حرارت تا بریکس 65 به غلظت آن می افزایند سپس این شربت برای قسمت پخت 1 که شکر آن دجه یک است آماده و فرستاده می شود در تصفیه خانه ها معمولاً از سیستم 5 پختی تا سیستم 7 پختی وجو دارد.

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : پروژه کارافرینی مراحل تولید قند کارخانه چناران , طرح توجیهی مراحل تولید قند کارخانه چناران , کارآفرینی مراحل تولید قند کارخانه چناران , دانلود پروژه مراحل تولید قند کارخانه چناران , دانلود کارآفرینی مراحل تولید قند کارخانه چناران , طرح توجیه فنی مراحل تولید قند کارخانه چناران , توجیه اقتصادی مراحل تولید قند کارخانه چناران , مراحل تولید قند کارخانه چناران

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر