امروز: جمعه 25 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

شیشه

شیشه دسته: معماری
بازدید: 59 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 713 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 45

اختراع شیشه تحولی عظیم در معماری دنیا ایجاد کرد به گونه ای که امروزه شهرهای جهان زیبایی خود را مدیون این تحول بزرگ درصنعت تولید می دانند

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

شیشه

مقدمه :

 اختراع شیشه تحولی عظیم در معماری دنیا ایجاد کرد. به گونه ای که امروزه شهرهای جهان زیبایی خود را مدیون این تحول بزرگ درصنعت تولید می دانند

شیشه به واسطه حرارت دادن و سرد كردن تركیبی از شن، كربنات سدیم و آهك تولید می شود.

تاریخچه شیشه

تاریخچه تولید و كاربرد شیشه به حدود بیش از 4 هزار سال پیش بر می گردد. ولی تقریبا 2 هزار سال پس از كشف آن بود كه كاربرد شیشه در پنجره ها مطرح شد. روش تولید شیشه به روش بادی امكان ایجاد شیشه های ظریف برای پنجره ها را میسر كرد که در قطعات مستطیلی با ابعاد حداكثر400 در 300 میلیمتر درصفحات مدور تولید می شد.بلافاصله پس از كشف این روش ونیزی ها متد استوانه ای را كشف كردند كه این روش حدود 800 سال برای تولید شیشه به كار برده می شد. در این روش درون یك استوانه شیشه ای توخالی دمیده، از طول برش داده و سپس صاف و صیقل داده می شد. با این روش ورقه های بزرگتری تولید می شد ولی حرارت مجدد و صاف كردن شیشه منجر به خرابی سطح شیشه می شد. به هر حال همراه با پیشرفت تكنولوژی روش هایی برای تولید شیشه هایی كه در ساختمان ها كارایی داشته باشند ابداع شد. آنها به صورت عنصری طبیعی و لازم در كلیساهای بزرگ درشمال اروپا به كار برده می شدند كه تا اواخر هزاره اول پس از میلاد نیز این روند ادامه داشت.

در جستجوی نور:

با تغییرسبك معماری از رومی به گوتیك، كاربرد شیشه در دنیای معماری جایگاه خود را تا ابد پیدا كرد. شاید بتوان معماری سبك گوتیك در شمال اروپا را دوره اول معماری شیشه ای نامید. جابه جایی قسمت هایی از دیوارهای سنگی بزرگ معماران را قادر به خلق آثار چشمگیری در تاریخ كرد. شیشه خود به خود جایگاه خود را در معماری پیدا كرد و شیشه های بسیار زیبا کم کم در معماری بناها دیده شدند. معماری سبك گوتیك به منظور جستجو ی نور به وجود آمد، جستجوی درخشش ، سبكی و بی وزنی. پنجره هایی كه در سبك گوتیك به كار برده می شد معمولا با شیشه های رنگی توسط هنرمندان نقاشی و تزیین می شد.

در اواخرقرن شانزدهم به كار گیری شیشه به عنوان سمبلی از ثروت و تجمل در انگلستان در نظر گرفته می شد. شیشه وسیله ای بسیار گران قیمت بود و بنابراین استفاده از آن در ساختمان و حتی گاهی اوقات به كار بردن آن به جای دیوارحالت تظاهر به ثروت و توانمندی بود. بدین ترتیب در انگلستان شیوه های غیر متعارف استفاده از شیشه رایج شد.

در نیمه اول قرن نوزدهم بود كه مراكز هنری به راه افتادند و بدین ترتیب زبان نوینی در معماری به وجود آمد، پنجره هایی كه نوربه راحتی و فراوانی از آنها عبور كند و معماری از آن حالت سنتی خارج شد و شیشه جایگاه و كاربرد واقعی خود را پیدا كرد. به دنبال انقلاب صنعتی در بریتانیا و به موازات آن به كارگیری آهن در ساختمان ها، پروژه هایی مثل كاخ كریستال پاكستون اجرا شد.

معماری شیشه ای و حركت های نوین:

آغاز قرن بیستم در واقع عصر فضا و زمان نام گذاری شده است، عصرزیبایی شناسی در حركت، متغیر بودن و هیجان در ماشین. پل شبارت در كتاب معماری شیشه ای خود در سال 1914 می نویسد.

ما بیشتر زندگیمان را در اتاق های بسته سر كرده ایم. این فرهنگی است كه با آن بزرگ شده ایم و خو گرفته ایم. سبك معماری ما تا حد زیادی تحت تاثیر فرهنگ ما بوده است. چنانچه بخواهیم تغییری در فرهنگمان ایجاد كنیم به ناچار باید در سبك معماریمان تغییر ایجاد كنیم و این امر تنها به وسیله ترك اتاق های بسته و تغییر دادن آنها حاصل می شود. با نهادینه شدن و معرفی معماری شیشه ای، راه برای عبور نورطبیعی خورشید ، ماه و ستارگان نه فقط از طریق پنجره ای كوچك بلكه از طریق دیوارها كه صرفا از شیشه و آن هم شیشه های رنگی ساخته می شوند هموار می شود. بدین ترتیب محیط جدیدی كه به وجود می آوریم ،فرهنگی نوین را با خود به همراه می آورد.

غرفه های شیشه ای برونو تات نیز به همین منظور طراحی شد و هدفی مشابه را دنبال می كرد که آن به كار گیری بهینه شیشه و استفاده از شفافیت و روشنایی آن درآینده معماری بود. البته شیشه جزو لا ینفك كارهای معماران بزرگ ازجمله مایس وان دور روحه،لو كوربوسیر و فرانك لیود است.

جهت دریافت فایل کامل شیشه لطفا آن را خریداری نمایید


قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : شیشه , تاریخچه شیشه , تولید و كاربرد شیشه , اختراع شیشه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر