امروز: جمعه 25 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

پروژه کارآفرینی بازیافت مواد پلاستیکی , تولید نایلون و چاپ روی آن

پروژه کارآفرینی بازیافت مواد پلاستیکی , تولید نایلون و چاپ روی آن دسته: کارآفرینی
بازدید: 55 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 467 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 50

پروژه کارآفرینی بازیافت مواد پلاستیکی تولید نایلون و چاپ روی آن در 50 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

پروژه کارآفرینی بازیافت مواد پلاستیکی , تولید نایلون و چاپ روی آن در 50 صفحه ورد قابل ویرایش



1- 1 مقدمه :

توجه به محیط زیست و حفظ سلامتی انسان و كلیه موجودات كره زمین یكی از اصول اساسی در بقای زندگی و استفاده از مواهب خدادادی است كه به وفور در اختیار ما قرار دارد. كنترل آلودگی‌های محیط ازجمله مواد زاید جامد، بخش مهمی از این وظیفه را تشكیل می‌دهد كه با توجه به اصول و موازین بهداشتی اقتصادی جایگاه ویژه ای را در علوم و فنون جدید به خود اختصاص داده است. بدین لحاظ در این مجموعه سعی خواهد شد تا در حد امكان مواردی همچون اهمیت مسئله، شناخت و طبقه بندی مواد، سیستم‌های جمع آوری و حمل و نقل و روش‌های دفع مواد به وضوح مورد توجه قرارگرفته و در اختتام، مبادرت به ارائه راه كارهای اساسی در جهت بهبود

شرایط و بهینه سازی تكنولوژی موجود در مدیریت مواد زاید جامد كشور نماید كه در صورت اعمال، بازتاب آن تاثیر اساسی در حفظ بهداشت و سلامت محیط زیست جامعه ما خواهد داشت.

در كشور ما ایران با محاسبه 800 گرم زباله سرانه، هر روزه بالغ بر 50000 تُن مواد زاید جامد تولید می‌شود كه در مقایسه با سایر كشورهای جهان با 292 كیلوگرم زباله هر نفر در سال در حد متعادلی قرار گرفته است، لكن ازدیاد جمعیت و توسعه صنعت به گونه ای كه در برنامه سوم جمهوری اسلامی ایران مطرح است موجبات ازدیاد مواد زاید جامد و بالطبع تغییرات فیزیكی ـ شیمیایی آن‌ها را بوجود می‌آورد به طوریكه برنامه های جمع آوری و دفع زباله موجود جوابگوی نیازهای این بخش از كار نخواهد بود. امر جمع آوری، دفع، بازیافت و اصولا مدیریت مواد زاید جامد در ایران با توجه به نوع و كیفیت زباله های ایران تفاوت فاحشی با سایر كشورهای جهان دارد، لذا بكارگیری هر گونه تكنولوژی بدون شناخت مواد و سازگاری عوامل محلی كار ارزنده ای نیست. وجود 70 درصد مواد آلی قابل كمپوست و بیش از 40 درصد رطوبت در زباله های خانگی از یك سو و تفاوت فاحش آب و هوا و شرایط زیست در مناطق مختلف كشور با سبك و فرهنگ منحصر به خود از سوی دیگر خود دلیلی بر عدم استفاده بی رویه از تكنولوژی‌های وابسته به خارج است، تجربه سال‌ها ركود در عمل آوردن كمپوست و پرداخت هزینه های گزاف جمع آوری و دفع زباله كه تنها برای شهرهای مختلف كشور روزانه حدود  20%  بودجه شهرداری‌ها را تشكیل می‌دهد نشانگر اهمیت این مسئله در برنامه های محیط زیست كشور است.

توجه به امر بهداشت و سلامت جامعه و رعایت جنبه های پیش‌گیری قبل از درمان بدون توجه به سیستم‌های جمع آوری و دفع مواد زاید كه مسبب اصلی آلودگی در شهرها و روستاهای كشور است، امكان پذیر نیست. اشاعه بیماری كیست هیداتیك، بروز گهگاه وبا، انواع بیماری‌های پوستی همچون لیشمانیوز و سلسله بیماری‌های سرطان‌زا و سكته های نابهنگام در جوامع كنونی كه معمولا به مواد فساد پذیر و پس مانده های شیمیایی محیط زیست نسبت داده می‌شود ماحصل تداخل صدها نوع مواد سمی و عفونت‌زا با زباله های شهری و انتشار آن‌ها در آب، خاك و هوای زندگی روزمره ماست.









1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :

بازیافت مواد پلاستیکی, تولید نایلون و چاپ روی آن



محل اجزا :

شهر صنعتی البرز ( قزوین )



1 – 3 – مشخصات متقاضیان :

نام


نام خانوادگی


مدرک تحصیلی


تلفن














1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :

این طرح یکی از طرح های مفید و دارای بازده بالا در صنعت میباشد ، در حال حاضر صنعت بازیافت در کشور در حال پیشرفت و توسعه به سر می برد و تا رسیدن به مرحله ای که کشور بتواند جوابگو بازیافت زباله باشد راهی طولانی باقی مانده است.لذا این طرح علاوه بر سرعت بخشیدن به پیشرفت صنعت بازیافت موجب اشتغال زایی نیز می گردد.





1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :

علاوه بر اشتغالزایی مناسبی که این طرح می تواند ایجاد نماید ، سودآوری اقتصادی آن نیز می تواند قابل توجه باشد و همچنین می تواند صنعت کشور را در این بخش تا حدودی به خودکفایی و عدم نیاز به  قرارداد بستن با کشور های دیگر  سوق دهد .



1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی :

تعداد اشتغالزایی این طرح  20 نفر میباشد .



تاریخچه و سابقه مختصر طرح :

در ایران بازیافت مواد، قدمتی طولانی  داشته و  به بخشی از  فرهنگ جامعه ما  تبدیل شده است  از طرف  دیگر با  توجه به معضلات و مشكلات زیست محیطی تولید زباله سازمان ها  و مراكز مختلف تلاش كرده اند  این  بخش از فرهنگ جامعه  را گسترده تر و عمیق تر نمایند به نحوی كه به سایر مواد نیز تعمیم داده شود  . از طرف دیگر مشكلات اقتصادی، كمبود  منابع طبیعی و افزایش جمعیت نیز باعث شده روند توجه به مسائل بازیافت در تمامی كشور ها سرعت بیشتری به خود بگیرد.در ایران برای بازیافت كاغذ، اولین كارخانه در سال ???? در كرج و دومین آن در سال ???? تحت عنوان مقوا سازی شرق در تهران و سومین آن در كهریزك در سال ???? تاسیس شد.

استفاده از مواد زائد گیاهی و انسانی از روزگاران گذشته برای كشاورزان و روستا ها بسیار معمول بوده است .  از این میان كشاورزان یزدی و اصفهانی بر ارزش فوق العاده این مواد در افزایش محصولات كشاورزی كاملاً آگاه بودند. فضولات روستایی كه در اصل مواد متشكله از مدفوع انسانی، حیوانی و مواد زائد گیاهی است، همراه با آب و خاك و هوا ? اصل اساسی كشاورزی را در روستا های ایران تشكیل می دهند.

كارخانه كود گیاهی تهران در سال ???? تاسیس شد.كارخانه كمپوست اصفهان در سال ???? با ظرفیت روزانه یكصد تن مورد بهره برداری قرار گرفت كه به خاطر عدم رعایت موازین  بهداشتی و استقرار آن در محدوده شهری  تعطیل گردید  ولی كارخانه كمپوست جدیدی در اصفهان در سال ???? تاسیس شد كه هم اكنون مورد بهره برداری قرار گرفته است. كارخانه كمپوست در شهر های مشهد، كرج و تبریز در حال تاسیس است كه كارخانه كمپوست  مشهد به بهره برداری رسیده است. سه كارخانه كمپوست در شهر های گرگان، بابل و نشتارود در دست طراحی و احداث است . در سال  ???? -  ????  در شهر همدان با همكاری شهرداری و  دانشگاه بوعلی اقدام به تهیه كمپوست از فضولات  كشتار گاه ،  برگ های  درختان و  پس  مانده های گیاهی با روش حوضچه ای شد كه طی این عملیات بررسی جنبه های بهداشتی و كشاورزی كود حاصله نیز انجام  گرفته است. در سال ???? یكسری مطالعات، در ارتباط با تهیه كمپوست از مخلوط زباله های شهری و كشتار گاه در شهر سمنان توسط دانشگاه تهران انجام شده كه طی این مطالعه خصوصیات كمپوست تولیدی از این روش مشخص شده و مورد ارزیابی اقتصادی قرار گرفته است. طرح و احداث كارخانه كمپوست كهریزك در سال ???? با دو واحد ???? تنی در یك مجموعه در دستور كار شهرداری تهران قرار گرفت. این كارخانه علاوه بر تولید كمپوست روزانه می تواند حدود ?? تن اقلامی از قبیل  كاغذ،  مقوا، پلاستیك ها و انواع مصنوعات فلزی را جداسازی و آماده بازیافت كند.



وضعیت مختصر اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی محل اجرای طرح :

با بررسی های بعمل آمده از منطقه مورد نظر برای اجرای این طرح ( شهرک صنعتی البرز ) و در نظر گرفتن زمین مورد نظر برای اجرای طرح این منطقه را به لحاظ بهداشتی و شهری مورد بررسی قرار داده  و مشخص گردید که این منطقه به لحاظ بهداشتی و خطرات شهری در موقعیت مناسبی قرار دارد و بدلیل این که این منطقه یک منطقه کاملا صنعتی میباشد برای انجام این عملیات کاملا مناسب است .

نحوه ساخت كیسه هاى پلاستیكى

گرانول هاى پلى اتیلن را به شكل فیلم هاى نازك درآورده و پس از برش فیلم ها در ابعاد دلخواه به كیسه تبدیل مى كنند. و در صورت تولید كیسه هاى رنگى هنگام تبدیل گرانول پلى اتیلن به فیلم از رنگدانه پلاستیك یا مستربچ (به مقدار یك تا پنج درصد) استفاده مى كنند.



 نحوه ساخت ظروف یك بار مصرف

ابتدا مواد پلیمر (PE، PP ،PS) را به صورت فیلم هایى با ضخامت مورد نظر تبدیل كرده و سپس با استفاده از قالب هایى خاص به اشكال مختلف تبدیل مى شوند.

 بازیافت مواد

در فرایند بازیافت مواد پلاستیكى نوع پلیمرى كه باید بازیافت شود مدنظر قرار مى گیرد.بدین ترتیب كه هر نوع پلیمر جدا از انواع دیگر بازیافت مى شوند، در غیر این صورت فرایند بازیافت با اشكال روبه رو خواهد شد. به عنوان مثال: پلى اتیلن ها با هم، پلى پروپیلن ها با هم و پلى آمیدها با هم بازیافت مى شوند، چرا كه هنگام فرایند بازیافت مواد پلاستیكى را خرد سپس ذوب كرده و مجدداً مورد استفاده قرار مى دهند بنابراین اگر تركیبى از مواد پلاستیكى مختلف نظیر ظروف یك بار مصرف با انواع مختلف خرد و سپس ذوب شوند، با توجه به متفاوت بودن نقطه ذوب تركیب ناهمگونى ایجاد مى شود. مسئله بعدى نداشتن رنگ در مواد پلاستیكى است كه اهمیت بسزایى در فرایند بازیافت دارد. به دلیل اینكه پلیمرهاى رنگى داراى رنگ یكنواختى نیستند پس از بازیافت رنگ تیره پیدا مى كنند در نتیجه كارخانه هاى سازنده براى به دست آوردن یك رنگ ثابت از دوده استفاده كرده سپس مواد پلیمرى مذاب را به صورت فیلم درآورده و به كیسه پلاستیكى تبدیل مى كنند، كه ما از آنها به صورت كیسه هاى زباله مشكى استفاده مى كنیم.گاهى به دلیل كاربرد ناصحیح دوده تماس دست با این كیسه ها باعث جذب ذرات دوده از راه دست مى شود. بنابراین در حال حاضر كارخانه هاى صنایع غذایى مجاز نیستند مواد بازیافتى را براى نگهدارى و بسته بندى مواد غذایى به كار ببرند. دلیل اصلى آن نیز عدم رعایت اصول بازیافت مواد پلاستیكى در ایران است. گفتنى است براى تولید كیسه هاى پلاستیكى شفاف از مواد اولیه بكر استفاده مى شود در حالى كه اكثریت پلاستیك هاى مشكى موجود در بازار از مواد بازیافتى تهیه مى شود.

 مناسب بودن پلاستیك ها در كاربردهاى غذایى

تمامى پلیمرها از بكر تا آنهایى كه بازیافتى بوده و همچنین ظروف پلاستیكى حتماً باید قبل از استفاده در صنعت غذایى تحت آزمون Food grade قرار بگیرند. این آزمون تحت استانداردهاى اتحادیه اروپا (EEC) و آمریكایى (FDA) انجام مى شود. با انجام آزمون هایى كه در اداره كل آزمایشگاه هاى كنترل غذا و دارو نیز قابل اجرا هستند میزان مهاجرت مواد سازنده پلیمرها به سمت مواد غذایى مشابه سنجیده مى شود. در واقع وزارت بهداشت مقاومت و میزان مهاجرت مواد سازنده پلیمرها را در حلال ها یا محلول هاى مشابه مواد غذایى مى سنجد. به عنوان مثال براى سنجش مقاومت یك ماده پلیمرى نسبت به غذاى اسیدى از اسید استیك ? درصد استفاده مى كنند و یا براى سنجش مقاومت نسبت به چربى از شاخص هاى چربى (n هپتان و الكل ?? درصد) استفاده مى كنند و پس از اندازه گیرى میزان مهاجرت، food grade بودن یا نبودن ظروف پلاستیكى مشخص مى شود. از آنجا كه در هر صورت مهاجرت از ظروف به غذا تا حدى وجود دارد مقدار مجازى براى مهاجرت توسط استانداردهاى بین المللى درنظر گرفته شده است.

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : پروژه کارافرینی بازیافت مواد پلاستیکی تولید نایلون و چاپ روی آن , طرح توجیهی بازیافت مواد پلاستیکی تولید نایلون و چاپ روی آن , کارآفرینی بازیافت مواد پلاستیکی تولید نایلون و چاپ روی آن , دانلود پروژه بازیافت مواد پلاستیکی تولید نایلون و چاپ روی آن , دانلود کارآفرینی بازیافت مواد پلاستیکی تولید نایلون و چاپ روی آن , طرح توجیه فنی بازیافت مواد

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر