امروز: پنجشنبه 22 آذر 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بررسی ارتباط تعهد سازمانی با ویژگیهای شخصی کارکنان دانشگاه تربیت معلم سبزواردر سال87-88

بررسی ارتباط تعهد سازمانی با ویژگیهای شخصی کارکنان دانشگاه تربیت معلم سبزواردر سال87-88 دسته: مدیریت
بازدید: 48 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 181 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 142

در عصر پرتلاطم کنونی که سازمانها بسوی تخصصی شدن پیش می روند و در رقابت تنگاتنگ به فعالیت خود ادامه می دهند، جهت بقاء علاوه بر ابزار و تجهیزات به نیروی انسانی متعهد به عنوان اصلی ترین و ضروری ترین عامل نیازمندی باشند هرچقدر سازمانها و مؤسسات بزرگتر و بر حجم فعالیت آنها افزوده شود احتیاج به منابع انسانی متعهد و با انگیزه افزایش می یابد لذا هرچقدر ای

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

بررسی ارتباط تعهد سازمانی با ویژگیهای شخصی کارکنان دانشگاه تربیت معلم سبزواردر سال87-88

1 ـ مقدمه :

در عصر پرتلاطم کنونی که سازمانها بسوی تخصصی شدن پیش می روند و در رقابت تنگاتنگ به فعالیت خود ادامه می دهند، جهت بقاء علاوه بر ابزار و تجهیزات به نیروی انسانی متعهد به عنوان اصلی ترین و ضروری ترین عامل نیازمندی باشند. هرچقدر سازمانها و مؤسسات بزرگتر و بر حجم فعالیت آنها افزوده شود احتیاج به منابع انسانی متعهد و با انگیزه افزایش می یابد. لذا هرچقدر این سرمایه از کیفیت بهتر و بیشتر برخوردار باشد، احتمال موفقیت ، بقاء و ارتقاء سازمان بیشتر خواهد بود و بالعکس در صورتی که سازمانها نتواند نیروی انسانی با کیفیت و متعهد را بکارگیرند، قادر نخواهند بود از سایر منابع از قبیل تجهیزات و مواد اولیه استفاده بهینه ببرند و با مشکلات عدیده ای از قبیل کاهش کارائی و بهره وری  روبرو بوده و در نهایت سبب زوال سازمان خواهند شد.

تعهد سازمانی یك فرایند پویای تعامل بین شخص و محیطش بوده(لیو،2008،ص119). و یك ساختار چندبعدی است كه می توان آن را یك حالت روانی دانست كه پایبندی اشخاص را به سازمان منتقل می كند(آلن و می یر،1990،ص14).

همچنین تعهد سازمانی را می توان یک نگرش مهم شغلی و سازمانی دانست که به دلیل اهمیت بارزی که در کارکرد سازمانها دارد، به کانون توجهی جهت تمرکز میدان و گردانندگان سازمانها تبدیل شده است، این نگرش در دهه های اخیر دستخوش تغییرات عدیده ای گشته، بویژه با تحولات اخیر در حیطه کسب و کار از قبیل ادغام شرکتها در همدیگر صاحبنظران تعهد اهتمام ویژه ای به امر تعهد معطوف داشته اند و به آن به عنوان یکی از نگرشهای اساسی که باكارو سازمان مرتبط هستند اهمیت فراوان داده و راجع به آن تحقیقات متعددی انجام داده اند، که در این تحقیق با توجه به اهمیت مساله به بررسی آن می پردازیم .

2 بیان مساله تحقیق:

یکی از شاخص ها و مولفه های برتری یک سازمان نسبت به سازمانهای دیگر نیروی انسانی متعهد و کارآمد می باشد.  در تحقیقات صورت گرفته بر رروی كارمندان،تعهد سازمانی به عنوان شاخص اصلی در بیان انگیزش كاركنان در نظر گرفته شده است (اورایلی و چاتمن،1986).، تجزیه و تحلیلهای آماری نشان می دهد كه تعهد نه تنها به عوامل و شاخص های رفتاری متنوعی از قبیل:جابجایی ،حضور،تاخیر،و غیبت وایسته است (ماتیو وزاجاك،1990). بلكه ارتباط قوی تری با رفتار تابعیت سازمانی(OCB). دارد. (ادوین و همكاران،2007،صص160-161).

برخورداری سازمان ها از نیروی انسانی متعهد باعث می شود که افراد شاغل تمام تلاش و کوشش خود را به عنوان عضوی وفادار به سازمان و اهداف و ارزشهای آن در نیل به اهداف سازمان بکار بسته و همواره او جهت کسب موفقیت و بهبود و بهره وری سازمان خود اقدام نمایند

در این تحقیق سعی شده است که عوامل تاثیرگذار بر تعهد سازمانی پرسنل مورد شناسایی قرار گرفته و به این سوال پاسخ داده شودکه :

چه رابطه ای بین ویژگیهای شخصی (سن، جنسیت، سطح تحصیلات، نوع استخدام، میزان حقوق و مزایاو ...).ومیزان تعهد سازمانی پرسنل وجود دارد؟

3 ـ اهمیت وضرورت موضوع تحقیق:

تعهد سازمانی یكی از موضوعات بسیار مهم در تحقیقات سازمانی به شمار می آید كه می تواند هم از جنبه تئوریك و هم از جنبه عملی مورد استفاده قرارگیرد،سازمانها به ایجاد محیطهایی كاری با تعهد بالا برای پرسنل خود علاقه مند هستند،زیرا تحقیقات نشان داده است كه باتعهد سازمانی بالا سازمانها به نتایج ارزشمندی ازقبیل كاهش تغییر وتبدیل، بالارفتن انگیزش كاركنان،افزایش حمایت سازمانی و بهبود سطح رفتارها و... دست خواهند یافت(لابات مدین،2007،ص197).

تعهد سازمانی به عنوان یکی از اصول رفتار سازمانی، در دهه های اخیر موضوع بسیاری از متون رفتار سازمانی و مورد توجه تعداد زیادی از محققان در این زمینه بوده است که همواره سعی نموده اند مساله فوق را از ابعاد مختلف بررسی و آن را برروی عملکرد سازمان اندازه گیری نمایند، لاتعهدی و پایبندی می تواند پیامدهای مثبت و متعددی داشته باشد، کارکنانی که دارای تعهد و پایبندی هستند نظم بیشتری در کار خود دارند و مدت بیشتری در سازمان می مانند و بیشتر کاری کنند، مدیران باید تعهد و پایبندی کارکنان را یه سازمان حفظ کنند و برای این امر باید بتوانند با استفاده از مشارکت کارکنان در تصمیم گیری و فراهم کردن سطح قابل قبولی از امنیت شغلی برای آنان، تعهد و پایبندی را بیشتر کنند

در تحقیقات انجام شده در خصوص تعهد :

ـ(مادوی، یورتر و دیوبین، 1974). دریافتند، کارکنان با تعهد بالا عملکرد بهتری نسبت به کارکنان باتعهد کمتر دارند. (حمیدی وکشتی دار،13،ص46).

تعهد سازمانی با تعیین هویت ارتباط دارد .اشخاص متعهد به سازمان گرایش موثری نسبت به نتایج سازمان داشته و موقعیت كاری اشان را در رابطه رابطه با پیوستن به سازمان ارزیابی می كنند.(موتاز،1998،ص468).

(برگمن و همكاران،2000،حان استون،1988).معتقدند  افزایش تعهد سازمانی سبب نتایج ارزشمندی از قبیل:افزایش كارایی و عملكرد،كاهش تمایل به جستجوی مشاغل جدید وكاهش تغییر و تحولات نیروی انسانی می گردد(بولز و همكاران،2007،ص312).

مدیران می توانند از مزایای تعهد كاركنان در راستای برخورد با مشكلات سازمانی استفاده نموده و با در نظر گرفتن و شناسایی میزان تعهد سازمانی موجود از آن به عنوان عاملی در جهت بالا بردن سطح رضایت وهمچنین افزایش عملكرد شغلی استفاده نمایند(لابات مدین،2007،ص197).

شناسایی ارتباط ویژگیهای شخصی با تعهد سازمانی در این تحقیق می تواند مورد استفاده مدیران منابع انسانی و همچنین گردانندگان سازمانها و همچنین سایر افرادی که به نحوی در اداره سازمانها نقشی دارند قرارگرفته و عاملی در جهت رشد و بهبود سازمان و برطرف کردن بعضی از کاستیها باشد.

4 ـ اهداف تحقیق:

1 – سنجش میزان تعهد سازمانی واندازه گیری اثر آن بر رفتارهای شغلی کارکنان نظیر غیبت،جابجایی،و.......و ارایه اطلاعات صحیح ومناسب جهت تصمیم گیری مدیران درانجام بهتر وظایفشان.

2 – آگاهی از عوامل موثر بر تعهد سازمانی پرسنل و میزان آنها.

3 – آگاهی از رابطه تعهد سازمانی با ویژگیهای شخصی درجهت کمک به برنامه ریزی بهتر برای مدیران .

5 - مدل تحلیلی تحقیق:

تعهد سازمانی از مقولاتی است كه در طی سالهای اخیر توجه پژوهشگران زیادی را به خود معطوف نموده است . شاید یكی از دلایل آن تاثیر ات بالقوه ای است كه كه تعهد بر بازدهی پرسنل دارد. در این تحقیق تعهد سازمانی به عنوان متغیری وابسته در رابطه با ویژگیهای شخصی كه به عنوان متغیر مستقل تعریف شده است ، در نظر گرفته شده و مورد بررسی و تجزیه وتحلیل واقع می شوند. در رابطه با تعهد سازمانی می توان گفت:فردی که به شدت به سازمان متعهد است، هویت خود را از سازمان گرفته در سازمان مشارکت دارد و با آن در می آید و از عضویت در آن لذت می برد (ساروقی، 1375،ص65). و با رضایت و تمایل به فعالیت خود ادامه می دهد که این نگرش سبب کاهش غیبت، نرخ جابجائی، عدم رضایت، و...می گردد

در بررسی و تحلیل ویژگیهای  فردی و شخصی موثر بر تعهد سازمانی پرسنل مطالعات متعدد و مدلهایی ارایه شده است.مودی و همكاران (1982). در مدل نظری  خود  بیان داشته اند ویژگی های شخصی و فردی ، هم چون سن ، جنس ، میزان تحصیلات ، نژاد، سابقه خدمت، تاثیر قابل توجه‌ای در میزان تعهد فرد به سازمان متبوعش دارد. همچنین ماتیووزاجاك (1990). یافته های قریب به 200 پژوهش در زمینه تعهد سازمانی را بوسیله فرا تحلیل مورد بررسی قرار داده و ویژگی های شخصی و فردی (هم چون سن ، جنس ، تحصیلات وضع تأهل ، سابقه شغلی ، سابقه در سازمان، توانایی هاو ). را به عنوان عوامل تاثیر گذار بر تعهد سازمانی تعریف نموده اند(زكی،1383،صص50-52).

برخی تحقیقات به عدم رابطه معنی داری بین سن و تعهد سازمانی دلالت دارد (معین فر،1381،ص15 ). و( بارونی ، 1386).و.( حمیدی وکشتی دار،1382،ص48). ودر مقابل برخی تحقیقات نشان داده است كه:

سن كارمندان با تعهد سازمانی رابطه ای مثبت دارد. (ماتیو وزاجاك،1990). با بررسی 10335 نفردر 41 نمونه این رابطه را گزارش داده اند.و(آلن ومی یر،1993). ضمن بررسی رایطه سن و تعهد سازمانی ،در كاركنان آزمایشگاهی دانشگاه وكاركنان بیمارستان در سطوح عملیاتی،سرپرستی و مدیریتی به رابطه ای مثبت (r=.36 ، p<.05 ).دست یافتند. (هاوكینز،1998، ص13).

.به هر حال طبق تحقیقات انجام شده ،سن رابطه ای مثبت ولی هرچند اندك با تعهد سازمانی دارد كه این امر توسط(برایس و آلدگ،1980).،(درن استین و ماتالن،1989).،(كوشمان،1992).،(مورو و ویرس،1989). نیز به اثبات رسیده است. (هاوكینز،1998، ص17).

اگرچه تحقیقات بسیاری در زمینه ارتباط جنسیت با تعهد سازمانی صورت پذیرفته، ولی همواره ابهاماتی در این زمینه وجود داشته است. براساس نظریه جنسیت كه به مطالعه زنان وتعهد سازمانی پرداخته است، می توان گفت زنان به نقش خانوادگی اشان اهمیت بیشتری داده و آن را بطوركامل انجام می دهندكه این امر به یك گرایش كاملا متفاوت با مردان در زمینه تعهد سازمانی منجر می شود .( كوك لو،1990،ص155).

همچنین در تحقیقی دیگر (آران یا ،كاشمیر و والنسی،1986). با موضوع بررسی سطح تعهد زنان در یك حرفه مردانه، اطلاعات بدست آمده از  1040نفر از حسابداران كانادایی وانجمن حسابداران كالیفرنیا كه متشكل از 1000نفر مرد و40 نفر زن بودند،نشان داد كه زنان نسبت به مردان از تعهد كمتری به سازمانشان برخوردار هستند.(هاوكینز،1998،صص20-21).

آون وهمكاران(1993).در مطالعاتی كه بر روی14081 نفر انجام دادندبه رابطه ای هم مثبت وهم منفی در رنج همبستگی37- تا 29 دست یافتند(هاوكینز،1998،ص19).

در مقابل برخی از صاحبنظران معتقد هستند كه هیچ رابطه ای بین جنسیت و تعد سازمانی وجود ندارد( كوك لو،2006،ص211).

حقوق ودستمزد نیز موجب عزت نفس برای فرد شده ونوعی فرصت برای فرد محسوب می شود كه دراثر ترك سازمان ازدست خواهد داد. نتایج تحقیقات متعدد همبستگی مثبت اما ضعیفی را بین این دو متغیر نشان می دهند. .(اسماعیلی،1380،ص68).

بر اساس برخی تحقیقات صورت گرفته(انگل و پری1981، كوك و استیرز1978،موریس و شرمان1981).اثبات شده است كه سطح تحصیلات با تعهد سازمانی رابطه منفی دارد.. (روودن،2000،ص30).

همچنین رابطه بین تعهدسازمانی با سطح تحصیلات رابطه ضعیف ومنفی است و دلیل این رابطه منفی انتظارات بیشتر افراد تحصیلكرده و فرصتهای شغلی بیشتر برای آنان می باشد.(اسماعیلی،1380،ص68).

وضعیت تاهل نیز می تواند با تعهد رابطه داشته وتاثیرگذار باشد ،در برسی انجام شده بر روی زنان متاهل در مقابل زنان مجرد ،(هو ای،2003).مشاهده شده است زنان متاهل به خاطر یكسری مسوولیتهایی كه در زنگی مشترك متوجه آنها می باشد وبه خاطراحتمال ازدست دادن موقعیتشان و ریسك از دست دادن شغلشان  خود را به مخاطره نمی اندازند واز تعهد بالاتری نسبت به مجردها برخوردارند. (پالا وهمكاران،2008،ص60).

در مدل تحلیلی این تحقیق ضمن پایه قراردادن مدل مودی و همكارانش (1982 )، با عنایت به مفروضات واستدلالهای بیان شده در خصوص ویژگیهای شخصی و رابطه آن با تعهد سازمانی ،دو متغیر وضعیت تاهل و میزان حقوق و دستمزد نیز بدان اضافه نموده ایم كه مدل مذكور به شرح نمودار زیر می باشد.

ویژگیهای شخصی

سن

تعهد سازمانی

جنسیت

سطح تحصیلات

وضعیت تاهل

سابقه خدمت

حقوق و دستمزد

متغیر مستقل

متغیر وابسته

نمودارشماره 1- 1 مدل تحلیلی تحقیق

6 ـ فرضیه های تحقیق:

  1. بین سن و تعهد سازمانی كارمندان رابطه معنا داری وجود دارد.
  2. بین جنسیت و تعهد سازمانی  كارمندان رابطه معنا داری وجود دارد
  3. بین سطح تحصیلات وتعهد سازمانی كارمندان رابطه معنا داری وجود دارد
  4. بین وضعیت تاهل و تعهد سازمانی كارمندان رابطه معنا داری وجود دارد
  5. بین سابقه خدمت و تعهد سازمانی كارمندان رابطه معنا داری وجود دارد
  6. بین حقوق ودستمزد و تعهد سازمانی كارمندان رابطه معنا داری وجود دارد

7 - قلمرو تحقیق:

         الف). مكانی: دانشگاه تربیت معلم سبزوار

           ب). زمانی: ازبهمن ماه 1386 لغایت آذر ماه 1387

8 ـ تعاریف و مفاهیم واژه ها

  الف).مفاهیم نظری

تعهد: عبارت است از وفای به عهد به چیزی یافردی(فرهنگ لغت و بستر).

تعهد : عبارت است از میزان برآورده نمودن انتظارات دیگران توسط افرادی که در موقعیتهای مختلف قرار می گیرند.(کریم زاده،1378،ص11).

تعهد سازمانی: عبارت است از التزام برای انجام كامل یك وظیفه یا عمل  برای شخص و یا چیزی در آینده(زنگرر،2001،ص14).

تعهد سازمانی: عبارت است از وابستگی و پیوستن فرد به سازمان به نحوی که ارزشهای آن سازمان را پذیرا بوده وبه عضویت و باقی ماندن در آن سازمان تمایل دارد.(سامرز،1995،ص 16).

    ب).مفاهیم عملیاتی

        میزان تعهد سازمانی: عبارت است از امتیازی كه فرد از پرسشنامه تعهد سازمانی (ocq).  ابداع شده توسط پورتر،مودای و استیرز كسب می كند.

ویژگیهای شخصی: خصوصیات و معیارهای سنجش افراد که از شخصی به شخص دیگر فرق می کند که عبارتنداز سن، جنس، سطح تحصیلات، وضعیت تاهل، سابقه خدمت، حقوق و دستمزد.

9 ـ متغیرهای تحقیق:

  دراین تحقیق ویژگیهای شخصی به عنوان متغیر مستقل و تعهد سازمانی به عنوان متغیر وابسته مورد بررسی قرار گرفته است.

فصل دوم :بررسی پیشینه تحقیق

ویژگیهای شخصی

1) سن

مراحل تكاملی سن

با وجود تفاوت های وسیع در فرآیند تكاملی افراد، وجوه مشترك مشخصی در اكثر موارد در مراحل زندگی وجود دارد و لذا این مراحل به 6 دوره طبقه بندی می شود .

  1. : شیرخوارگی و كودكی،
  2.  بلوغ و نوجوانی،
  3.  جوانی
  4.   میانسالی،
  5. از كارافتادگی
  6. پیری

    این تصور كه تكامل بعد از مرحله نوجوانی متوقف می شود مبنای علمی ندارد زیراهر مرحله ای از زندگی از نوزادی تا پایان عمر، با ویژگی ها و مهارت های تكاملی خاصی همراه می باشد.

تكامل موفقیت آمیز، فرد را برای زندگی و ورود به مراحل بعدی آماده می سازد . مشكلات موجود در كسب این مهارت ها خطر اختلالات روانی، اجتماعی و حتی مشكلا ت پزشكی را می تواند افزایش دهد . ممكن است تصور

شود كه تكامل، مراحل مختلف پیشرفت خطی است اما بعضی از محققین معتقدند كه تكامل، پیشرفت خطی دارد

اما تأثیر آن از نوع مارپیچی است و به این جهت باید به خانواده به عنوان یك واحد مراقبت توجه شود. (خسروی،1385،صص1522-1523)

دوران شیرخوارگی و كودكی(Infancy and Childhood)

ویژگی های تكاملی این مرحله به طور كامل مورد بررسی قرار گرفته است . فرآیند تكاملی در این مرحله در مقایسه با دیگر مراحل زندگی (مرحله استراحت ) بسیار سریع است و به همین دلیل انحراف از آن بسرعت قابل تشخیص می باشد . یادآور می شود كه ر وش های استاندارد ارزیابی مانند تست غربالگری تكاملی در سال های اول زندگی قابل استفاده هستند . شاید مهمترین ویژگی های دوران شیرخوارگی و كودكی نیاز به پرورش است حتی قبل از تولد، رشد جنین باید از لحاظ تغذیه ایو محافظت از خطرات، مورد توجه قرار گیرد . فعالیت واقعی والدین از بدو تولد شروع می شود . شروع ارتباط بین مادر و كودك، اغلب از لحظه تولد می باشد كه تأثیر بسزایی بر تكامل روحی، عاطفی، اجتماعی و حتی هوش او دارد.كودكان به دلیل نیازهای دائمی با والدین تماس زیادی دارند بو یژه وقتی كه هر دو زوج در رشد كودك مشاركت داشته و فرزند اول آنها نیز باشد . نیازهای تغذیه ای كودك، مشخص نمودن محل خواب او، ارتباط او باكودكان دیگر خانواده از مسائلی است كه در این مرحله مطرح می باشد.

2 سالگی كودكان شروع به تجربه فعالیت های مستقل می نمایند، مانند استقلال در پوشیدن - در سن 3سالگی لباس و یا دستشویی رفتن كه والدین باید در یاددهی این فعالیت ها همراه با صبوری تلاش نمایند . مشكلاتی مانند بروز خشم و قهر، انكار و منفی گرایی، مكیدن انگشت، مشكلات دستشویی رفتن و ... شایع هستند . كودك برای داشتن رفتار مناسب، نی ازمند استانداردهای ثابت از طرف والدین در مقابله با آنها می باشد، بویژه توافق والدین در اصول تربیتی بسیار مناسب است.

6 سالگی ) وقوع حوادث، شایع است با وجود شیوع بالای حوادث خفیف، - در اواخر دوران كودكی ( 10

مرگ به علت حادثه از علل مرگ و میر این گروه می باشد . در این مرحله موضوع هویت جنسی و نمایش رفتارهای متناسب با جنس نیز مطرح است.(خسروی،1385،ص1524)

بلوغ(Adolescence)

مرحله بلوغ در بین مراحل تكاملی، شاید بحرانی ترین و پرتغییرترین دوران می باشد و بدن متحمل یك متامورفیسم واقعی می گردد . رشد سریع و تغییرات همه جانبه، فرد جوان را ب ه طور سریع و اساسی متأثر می سازد. از جهتی برای بكار بردن اصطلاح مرحله بلوغ با توجه به تغییرات وسیع بهتر است از انفجار استفاده شود . ازنظرروانی اجتماعی،1524) ویژگی های این دوره بطور واضح شامل جدا شدن از خانواده، تكامل هویت فردی، تكامل هویت جنسی، شروع وابستگی به دوستان (بجای خانواده) و شروع طراحی روش هایی برای جلب حمایت دوستان است. فرآیند تكامل خودشناسی اغلب یكی از تظاهرات استرس زا برای نوجوان می باشد . نكته جالب این است

كه دقیقا وقتی والدین تلاش می نمایند كه نوجوان مستقل از خانواده شود، نوجوان بیشتر به دوستانش وابسته

می شود. تكامل جنسی در این دوران مطرح می گردد .

در نوجوانان نیز مانند كود كان بزرگتر مشخص نمودن محدودیت ها و استانداردها مورد نیاز است و شركت آنها در كارهای جمعی و مشاركت های اجتماعی افزایش می یابد و باید آموزش های لازم در مورد عوامل خطرآفرین مانند حوادث و ... به آنان ارائه گردد. .(خسروی،1385،ص1524)

دوران جوانی(Young Adulthood)

گاهی اوقات تكامل از این مرحله به بعد بسیار كند می گردد اما واضح است كه در مراحل بعدی زندگی مهارت های مهم تكاملی اتفاق می افتد اریكسون این مرحله را كسب مهارت و توانایی ایجاد ارتباط و دوستی عمیق می داند . پیدا كردن یك شریك زند گی، ارتباط با زندگی او و انتظارات او و صحبت كردن (intimacy) یا مودت

در مورد زمان داشتن فرزند از جنبه های بسیار مهم این مرحله می باشد و در این زمان است كه فرد برای تشكیل

خانواده و تطابق با اعضای خانواده همسر آماده می گردد.

در دوران جوانی تفكرات در مورد نحوه زندگی شخصی عمیق می شود و با ازدواج و یا ایجاد یك رابطه حمایتی (در خانواده های غیرسنتی ) این مرحله كامل می گردد . امروزه بطور معمول هم زن و هم مرد روش های كسب درآمدهای اقتصادی را در این مرحله به دست می آورند . خانم ها اغلب ترجیح می دهند كه وقت خودشان را صرف فرزندان، همسرانشان یا وابستگان نمایند. تفاوت های بسیار وسیعی در انتخاب نوع خانواده و روابط افراد وجود دارد . 25 % همه خانوارها را خانواده های سنتی تشكیل می دهند و هنوز در جوامع، این حالت، طبیعی (نُرم) و معمول محسوب می شود . در حالیكه خانواده هایی هستند كه فقط روابط آن ها حما یتی است یا مسئولیت فرزند با یكی از والدین است كه به معروفند. (Single parents) خانواده های تك والد.(خسروی،1385،ص1524)

میانسالی(Middle Age)

اریكسون این دوره را تضاد بین ركود وتولید می داند . در این دوران نقش های شغلی و اجتماعی شخص تثبیت می گردد . خط مشی كلی خانواده ثابت می گردد و زمانی است كه وضعیت اقتصادی و شخصیتی كامل می شود و فرد به اهداف زندگی خود می رسد . مهمترین حالت تطابق فرد با مسئولیت های جدید، بویژه نقش های مدیریتی در شغل یا ارتقاء شغلی پیش می آید . با برنامه های ورزشی، مذهبی یا اجتماعی بیشتر درگیر می شود . وقتی كه فرزندان خانه را ترك می كنند والدین احساس خالی بودن خانه را دارند (بخصوص خانم ه 1524، در این مرحله 40 سالگی فرد خود را با - وقایعی مانند یائسگی، تجربه داشتن نوه، تغییرات بدن و ... مطرح است . در سنین 50 سالگی تغییرات بدنی این سال ها تطابق می دهد . افزایش وزن، تغییرات فیزیكی بیم اری ها، از بین رفتن حالت جوانی و ... را می توان نام برد. مهمترین مراقبت ها در این مرحله بیماریابی می باشد.

جهت دریافت فایل بررسی ارتباط تعهد سازمانی با ویژگیهای شخصی کارکنان دانشگاه تربیت معلم سبزواردر سال87-88 لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی ارتباط تعهد سازمانی با ویژگیهای شخصی کارکنان دانشگاه تربیت معلم سبزواردر سال8788 , تعهد سازمانی , ارتباط تعهد سازمانی , دانلود بررسی ارتباط تعهد سازمانی با ویژگیهای شخصی کارکنان دانشگاه تربیت معلم سبزواردر سال8788 , مدیریت , , تعهد سازمانی , ویژگیهای شخصی , كاركنان

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر