امروز: پنجشنبه 22 آذر 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

روابط عمومی در ایران و جهان

روابط عمومی در ایران و جهان دسته: مدیریت
بازدید: 35 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 53 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 56

تعریف روابط عمومی جی ای گرونیك نظریه پرداز معاصر روابط عمومی را مدیریت ارتباط بین یك سازمان در این رشته و همگان هایی می‌داند كه با آن سروكار دارند ركس هارلو كه از پیشقدمان روابط عمومی در جهان است و تالیفات گوناگونی در این رشته دارد این تعریف را پیشنهاد می‌كند روابط عمومی عبارت است از دانشی كه بوسیله آن سازمان ها آگاهانه می‌كوشند به مسئولت

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

 روابط عمومی در ایران و جهان

مقدمه

تعریف روابط عمومی

جی ای گرونیك نظریه پرداز معاصر روابط عمومی را مدیریت ارتباط بین یك سازمان در این رشته و همگان هایی می‌داند كه با آن سروكار دارند.

ركس هارلو كه از پیشقدمان روابط عمومی در جهان است و تالیفات گوناگونی در این رشته دارد این تعریف را پیشنهاد می‌كند:

روابط عمومی عبارت است از دانشی كه بوسیله آن سازمان ها آگاهانه می‌كوشند به مسئولت اجتماعی خویش عمل نمایند تا بتوانند تفاهم و پشتیبانی كسانی را كه برای مؤسسه اهمیت دارند بدست آورند.

درواقع روابط عمومی هنری است كه به كمك آن می‌توان مؤسسه، سازمان و فرد مورد علاقه و احترام كارمندان، مشتری ها و مردمی كه با آن سروكار دارند قرار داد. روابط عمومی بخشی از وظایف مدیریت سازمان است. عملی است ممتد، مداوم و طرح ریزی شده كه از طریق آن افراد و سازمان ها می‌كوشند تا تفاهم و پشتیبانی كسانی را كه با آنها سروكار دارند بدست آورند.


فصل اول- اهمیت، نقش و كاركرد روابط عمومی

تاكنون در هزاران مقاله-كتاب و سخنرانی در سراسر جهان به تبیین، اهمیت، نقش، هدف و كاركردهای روابط عمومی در جامعه پرداخته شده است و ابعاد گوناگون آن تشریح و تبیین شده است با این وجود بازهم شاهدیم كه نویسندگان و اندیشمندان بسیاری علاقه مندند به تفحص در این عرصه بپردازند و در این تلاش امیدوار هستند كه شاید اطلاع دیگری به اطلاعات موجود بیفزایند و گامی دیگر در راستای شفاف سازی موضوع بردارند.

تقریبا 102 سال از تاسیس روابط عمومی (به مفهوم نوین) در ایالات متحده امریكا و 49 سال در ایران گذشته است. روابط عمومی در غرب محصول نیاز ذاتی جامعه و در ایران مهمانی ناخوانده بوده و هست. چرا این مهمن هنوز مورد پذیرش قرار نگرفته؟ شاید یكی از عمده ترین علت هایش نامناسب بودن شرایط اجتماعی، نا آمادگی جامعه برای پذیرایی از یك پدیده نوین و نبود الزام ها و شروطی است كه استقرار و حیات این پدیده را غیرممكن می‌سازد. داشتن روابط عمومی، نگرش، گرایش، حیات، منش و رفتار و سرانجام فرهنگ، هنجارها و ارزشهای خود را طلب می‌كند.

هدف روابط عمومی میانجی گری منصفانه میان مؤسسه و مخاطبان است. وساطت میان كسانی كه می‌خواهند كالا و خدماتی را بفروشند و آنانی كه مایلند آنها را
خریداری كنند.

روابط عمومی آن دسته از اعمال مدیریت است كه مدیر بوسیله آنها برخورد و رفتار عامه را می‌سنجد و درنتیجه خط مشی ها و طرز عمل فرد یا مؤسسه را به صورتی كه متضمن منافع همگان و فرد یا مؤسسه مزبور باشد تعیین و برنامه عمل و فعالیت خود را به منظور حصول حسن تفاهم و قبول جامعه طرح می‌كند. اندیشمندان و كارشناسان وظایف عمده روابط عمومی را به سه بخش تقسیم می‌كنند:

1. اطلاع رسانی     2. تبلیغ و تهییج                   3. افكار سنجی

اطلاع یا خبر و آگاهی یكی از اشكال ارتباط میان افراد و گروه هاست و بیان ارتباط و اطلاع نسبت به كل و جزء برقرار است.

از آنچه گفته شد چنین بر می‌آید كه بازشناسی نقش، اهمیت و كاركرد اطلاع رسانی روابط عمومی و سایر نهادها و سازمانهایی كه با اطلاعات و داده ها سروكار دارند به علت تحولات تكنولوژیكی روزافزون و به دلیل تغییر در شكل و ماهیت روابط اجتماعی در سطح ملی- منطقه ای و جهانی براساس ضرورت بازتولید آگاهی ها نسبت به این تحولات و شناخت وضعیت جدید همواره ضرورت دارد. روابط عمومی و اطلاع رسانی دارای نسبت كل به جزء بوده و محیط اجتماعی-تاریخ-ژئوپولوتیك- روندهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و نوع كیفیت ساختارهای سیاسی-اجتماعی در چگونگی و سرشت این نقش بسیار تاثیر دارد. روابط عمومی را دری منصفانه و غیر جانب دارانه میان مؤسسه و مخاطبان  است كه براساس اطلاعات دقیق حاصله از سنجش محیط نیاز، مخاطب، امكانات و نیز هدف گذاری، سیاست گذاری، برنامه ریزی و اجرای برنامه‌های مؤثر تحقق می‌یابد.

روابط عمومی ها امروزه باید در چهارچوب سازمانهای نوین و براساس مدیریت استراتژیك یا راهبردی با چشم اندازهای جهانی به فعالیت بپردازند. درباره مهارت بیان و امتناع یادآوری كردیم كه امروزه متصدیان روابط عمومی باید مهارت استفاده از رسانه‌ها را كسب كنند، تا بتوانند با اطلاعات جامع و انعطاف پذیری مناسب مخاطبان را از طریق برنامه های مؤثر اقناع كنند.


فصل دوم

انجمن ها و نهادهای حرفه ای و تخصصی روابط عمومی در ایران و جهان


هدف:

انجمن های حرفه ای و تخصصی روابط عمومی از كدام نوع تشكل ها هستند؟

پیدایش آنها به چه انگیزه ها، ضرورت ها و نیازهایی است؟

این تشكل ها برای دستیابی به چه اهدافی پا به عرصه وجود می‌گذارند؟

نقش ها و كاركردهای آنان چیست؟

آسیب ها و آفت های آنان كدامند؟

در این نوشتار سعی شده است به هر یك از این پرسش ها پاسخ مناسب داده شود.


اهداف انجمن های روابط عمومی

انجمن های روابط عمومی یكی از اشكال انجمن های حرفه ای است كه با مشاركت داوطلبانه و آزادانه علاقه مندان، كارشناسان، كارگزاران و پژوهشگران رشته روابط عمومی به منظور پاسداری از علایق و منافع مشترك و توسعه و گسترش رشته روابط عمومی بوجود آمده اند.

اهداف انجمن های روابط عمومی

همگان و افكار عمومی را از فلسفه وجودی، ضرورت، نقش، اهمیت و فعالیت روابط عمومی آگاه كرده و برای آن مقبولیت و شناخت عامه جستجو می‌نماید.

زمینه ها و شرایط مناسب توسعه و پیشرفت آن را جستجو كرده و راههای ارتقاء و تكامل آن را بیابند.

با رسانه ها و افكار عمومی مشكلات و مسائل روابط عمومی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند و در پی دریافت راه حل آنان برآیند.

در مقابل انتقادات و ایرادهای مطرح شده از سوی محافل –مجامع- اشخاص و سازمان ها از رشته حرفه روابط عمومی به طور منطقی و مستند به دفاع برخیزند.

با تولید اطلاعات محافل، مجامع و همگان را در زمینه همه جنبه های روابط عمومی تغذیه اطلاعاتی نمایند.

معیارها و استانداردهای حرفه ای را ارائه داده و بطور مستمر سعی در ارتقاء آنها نمایند.

زمینه های اجرای دوره های آموزشی و توسعه ادبیات روابط عمومی را فراهم نمایند.

معیار حداقل های ورد به شغل و حرفه روابط عمومی را تعیین نمایند.

اطلاعات و اخبار جدید را بین حرفه و تخصص روابط عمومی به چرخش در آورند و خانواده روابط عمومی را با دیدگه و دانش های نوین آشنا سازند.

منشور اخلاقی روابط عمومی را تهیه و تدوین نمایند و همكاران را ترغیب به اجرای آن نمایند.

اندیشه حرفه ای گرایی و تخصیص گرایی را با هدف تعمیق دانش و مهارت های اعضاء ترویج و تبلیغ كنند.

امكان رقابت سالم را در عرصه كارها با هدف شناخت كاستی ها و نقص ها و پیشبرد توانمندی ها فراهم سازند.

از جانب رشته و حرفه روابط عمومی صحبت كرده و سخنگویی آن را به عهده گیرند و به پرسش ها پاسخ گویند.

رویدادهای اجتماعی-فرهنگی-سیاسی و اقتصادی مرتبط با روابط عمومی را بررسی كرده و پیش از آنكه هنجارهای محدود كننده روابط عمومی بوجود آیند نظریات خود را بیان داشته و سعی در اعمال آن نمایند.

در پیشبرد و تعمیم فرهنگ تعامل، گفتگو، تفهیم و تفاهم و ارتباطات در جامعه كه بستر فعالیت های روابط عمومی هستند اهتمام ورزند.

انواع روابط عمومی

روابط عمومی توجیه گر- تبیین گر- تحلیل گر

روابط عمومی را می‌توان از نظر معیار اثرگذاری و سودمندی و میزان كارآیی و مفید بودن و یاری رساندن به مدیریت سازمان و تسریع تسهیل و در جهت اهداف آن و اجرای برنامه ها به روابط عمومی توجیه گر، روابط عمومی تبیین گر و روابط عمومی تحلیل گر طبقه بندی كرد.

در فضای اجتماعی و فرهنگی مناسب، فرهنگ مدیریتی مطلوب و مبتنی بر شایسته سالاری و به شرط متخصص بودن و كارشناس بودن مدیر بخش روابط عمومی امكان تولید روابط عمومی تحلیل گر فراهم می‌شود. روابط عمومی تحلیل گر یك روابط عمومی كارآمد مطمئن است این روابط عمومی با توجه به فلسفه وجودی سازمان اهداف اصلی و فرعی آن و امور حركت می‌كند. روابط عمومی تحلیل گر دارای برنامه ادواری منظم، روزانه- هفتگی، ماهیانه، فصلی و سالانه است. برای روبرویی با بحران ها و چالش ها كه ناگهان و خارج از اراده حادث می‌شود دارای طرح های معینی است.

این روابط عمومی برای بهره گیری از فرصت های مناسب كه پیش می‌آید نیز دارای طرح های بهره گیری و بهره برداری است و در یك جمع بندی می‌توان گفت كه روابط عمومی تحلیل گر یك روابط عمومی علمی، سیستماتیك، فعال، نوآور- قابل انعطاف و اثر گذار است كه به مقام مشاور مدیریت ارتقاء می‌یابد و سازمان را در دستیابی به اهدافش یاری می‌نماید و در تهیه و تدوین سیاستها خط مشی های سازمان سهیم و شریك است. در مقابل روابط عمومی تحلیل گر روابط عمومی توجیه گر قرار دارد. چنانچه پیشتر بیان شد در فضای نامناسب سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و با وجود مدیران و فرهنگ مدیریتی نامساعد و پایین بودن دانش تخصصی مدیر واحد روابط عمومی، توجیه گر می‌گویند.

این نوع روابط عمومی یك شاله گر بزك كننده و توجیه گراست كه بیشتر شایسته تبلیغاتچی بامعنی منفی كلمه است. این روابط عمومی فاقد برنامه ریزی ادواری و مدون است كه به صورت منفصل به دنبال حوادث و رویدادهایی می‌دود و با منطقی سطحی و استدلال هایی غیرقابل باور و با غوغا سالاری و فعالیتهای ارتباطی پرخرج و عمدتا پرهزینه و پرزرق و برق سعی در توجیه رویدادها، اقدامات و تصمیمات مدیران سازمان دارد.

در فاصله بین این دو نوع روابط عمومی، روابط عمومی تبیین گر وجود دارد كه در خوشبینانه ترین شكل آن تنها به اعلام و بیان رویدادها و گزارش و تشریح اقدامات سازمان می‌پردازد. این نوع روابط عمومی اگر دارای برنامه مدون ادواری روابط عمومی هم باشد. این برنامه‌ها فاقد انعطاف، نوآوری، جذابیت و اثربخشی است. روابط عمومی تبیین گر یك روابط عمومی سطحی محافظه كار با لحن كلیشه ای، تكراری و قالبی است. یكی از عوامل مؤثر برای گذر از روابط عمومی توجیه گر به روابط عمومی تحلیل گر، وجود انجمن های حرفه ای و تخصصی فعال پرتحرك است.

عوامل مؤثر در ارتقاء روابط عمومی

امكان توسعه و پیشبرد روابط عمومی در هر جامعه و ارتقاء به سطح روابط عمومی تحلیل گر وجود این عوامل زیربنایی است:

وضعیت مناسب سیاسی و اجتماعی و فرهنگ مدیریتی مبتنی بر شایسته سالاری.

مراكز آموزش عالی روابط عمومی مرتبط و متعادل با فضای علمی كار روابط عمومی.

ادبیات قوی روابط عمومی و ارتباطات

نهادهای حرفه ای و تخصصی روابط عمومی فعال

نشریات تخصصی روابط عمومی

وجود بخشهای دولتی حمایت كننده و روابط عمومی

عامل نخست یعنی وضعیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مساعد و فرهنگ مدیریتی شایسته سالار و حقیقت چهارچوب و روند سایر عوامل را شكل می‌دهد و در حقیقت تنها وجود مراكز آموزش عالی و روابط عمومی نمی تواند دلیلی بر ترتیب نیروی انسانی روابط عمومی تحلیل گر باشد. این مراكز نامناسب كاركردهای خاص خود را دارند و خروجی‌های آنها فارغ از حداقل ویژگیهای كار در یك محیط روابط عمومی تحلیل گر می‌باشد و یا در شرایط نه چندان مساعد نه اینكه ادبیات روابط عمومی وجود ندارد بلكه در این شرایط ادبیات روابط عمومی خاص خویش تولید می‌شود كه ویژگیهای خویش را داراست از جمله كلی گویی در كتاب ها و جزوات آموزشی، عدم وجود تحلیل های دقیق و راهبردهای علمی در آنها، پراكندگی و عدم انسجام موضوعی، عدم وجود مطالعات موردی از كتابها و جزوات و در نهایت عدم گیرایی و جذابیت آنها، نهادهای حرفه ای و تخصصی روابط عمومی در شرایط نامساعد ممكن است بر گردهمایی های محفلی و ناكارایی تبدیل شوند كه تنها دارای فعالیت های نمایشی، مقطعی و موردی و غیر مؤثر باشند و هیچ گونه سهمی در توسعه آن ایفا ننمایند. نشریات تخصصی روابط عمومی نیز در شرایط نه چندان مطلوب دارای محتوایی نازل، تكراری و كلیشه ای می‌شوند و انتشار آنها به یك تكلیف اداری و اجباری شبیه است تا انجام اطلاع رسانی مؤثر و آموزش دهی مفید.

انجمن های روابط عمومی در جهان

قدیمی ترین انجمن روابط عمومی در جهان، انجمن روابط عمومی (PSA) است. آدرس پایگاه اینترنتی این انجمن WWW.PRSA.COM است.

این انجمن اكنون قوی ترین انجمن در سطح جهان با بیش از 18000 عضو در امریكا است. در ایالات متحده امریكا انجمن دیگری نیز در رشته روابط عمومی به نام انجمن بین المللی ارتباط گران سازمان وجود دارد. عضویت در این انجمن برای افراد كشورهای دیگر ممكن است در حقیقت ارتباط گران سازمانی نام دیگری برای روابط عمومی است.

آدرس پایگاه اینترنتی این انجمن WWW.IABC.COM است.

این انجمن نیز همانند انجمن روابط عمومی امریكا یك انجمن قوی است و به ویژه در محیطهای صنعتی و بازرگانی جهان بسیار فعال می‌باشد.

انجمن های بین المللی روابط عمومی

International public relations associalion-IPRA

انجمن بین المللی روابط عمومی با تلاش علاقمندان این رشته از كشور آلمان، انگلستان، هلند، ایالات متحده، ایتالیا، فرانسه در سال 1955 تاسیس گردید.

این انجمن بزرگترین و فراگیرترین انجمن در سطح جهان است و مقر آن در لندن قرار دارد. پایگاه اینترنتی این انجمن WWW.IPRANET.COM است كه یك سایت قوی می‌باشد.

تاریخ روابط عمومی در ایران

اگر كاركردهای روابط عمومی را اطلاع رسانی تبلیغات، انگیزه دهی، مشاركت جهانی، انسجام بخشی و یكپارچه سازی بدانیم. آیا می‌توان یك نظام جمعی را بدون نیاز به این كاركردها تصور كرد؟ روابط عمومی تحت عناوین دیگری در حیات اجتماعی افراد بشر در همه زمان ها و مكان ها وجود داشته است. به این دلیل تاریخ روابط عومی ایران را می‌توان به دوره های اصلی زیر تقسیم بندی كرد:

روابط عمومی سنتی ایران از آغاز تا مشروطه.

روابط عمومی ایران از انقلاب مشروطه تا دهه 1330 ه.ش.

روابط عمومی نوین ایران.

در مورد دوره دوم روابط عمومی باید گفت با پیدایش تغییرات اجتماعی در كشور و بوجود آمدن نیروهای جدیدی در شكل بندی جامعه ایران از قبیل مطبوعات، احزاب، گروههای اجتماعی فعال و مجلس و پیشرفت آزادی های فردی و جمعی دفاتر اطلاعات آمار و انتشارات در پاسخ به نیازهای بوجود آمده به ساختار سازمانی ادارات و وزارت خانه ها افزوده گردید كه این دفاتر را می‌توان پدر واحدهای روابط عمومی پس از دهه 1330 دانست. درحقیقت این دوره را می‌توان دوره واسطه بین روابط عمومی سنتی و نوین ایران به حساب آورد.

جهت دریافت فایل روابط عمومی در ایران و جهان لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

برچسب ها : روابط عمومی در ایران و جهان , دانلود روابط عمومی در ایران و جهان , روابط عمومی در ایران , روابط عمومی , مدیریت , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر