امروز: پنجشنبه 24 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

استانداردهای ISO

استانداردهای ISO دسته: حسابداری
بازدید: 37 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 840 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 98

استانداردهای ISO در 98 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

قیمت فایل فقط 9,500 تومان

خرید

 استانداردهای ISO در 98 صفحه word  قابل ویرایش با فرمت doc



مقدمه

در جهان امروز هر لحظه با تحولات و تغییرات شگرف و برق آسایی مواجهیم. حركت كیفیت گرایی در جهان تجارت، حركتی تكاملی، مثبت و در عین حال توفنده و پر تلاش است كه در دهه اخیر آغاز شده و به سرعت سراسر گیتی را فرا گرفته است.

استانداردهای ایزو 9000 در حقیقت یك الگوی عملی و موفق برای پاسخگویی به این حركت توفنده است. الگویی كه عنوان زیان مشترك جهانی را به خود اختصاص داده و هم اكنون بیش  از 450000 واحد تولیدی و خدماتی در سراسر دنیا موفق به دریافت گواهینامه ایزو 9000 شده‌اند.

اگر چه برخی از مدیران و كارشناسان در اولین برخوردها، با تردید به آن می‌نگریستند، اما به مرور و با ایجاد فرهنگ و بینش لازم و اثبات عملی بودن آن در تمامی واحدهای تولیدی و خدماتی كه علاقمند به ارتقاء كیفیت محصولات و خدمات خود هستند، به تدریج شك‌ها تبدیل به یقین شد و مدیران به صورت روز افزون به استفاده از این استانداردها علاقه و تمایل نشان دادند. (كاوش، 1380، الف) خوشبختانه شناخت اهمیت و آغاز فعالیت در زمینه استانداردهای ایزو 9000 در صنایع تولیدی و خدماتی كشور دائماً در حال گسترش است.  دریافت اخباری همچون افزایش تعداد سازمان‌هایی كه موفق به دریافت گواهینامه انطباق شده‌اند یا شروع فعالیت در كارخانجاتی كه حتی در نقاط محروم قرار داشته و با همت دولت و تلاش مدیران، كارشناسان و كارگران ایثارگر تأسیس و به فعالیت اشتغال دارند یا ‎آغاز فعالیت در سازمان های خدماتی، فنی و مهندسی و حتی آموزشی و همچنین استمرار فعالیت در بسیاری از سازمان‌ها و نزدیك شدن یا آماده بودن تعدادی از سازمان‌ها برای انجام ممیزی نهایی، همگی و همگی نویدی است امید بخش در ایجاد یا گسترش فرهنگ ارزش نهادن بر كیفیت در صنایع كشور؛ فرهنگی كه عامل بقاء، عامل موفقیت و عامل استمرار موفقیت برای هر سازمان تولیدی یا خدماتی چه در بازارهای داخلی و چه در بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی است. (پورشمس، 1382، ص 1)

آخرین اطلاعات غیر رسمی از مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، به عنوان نهاد ملی و مسئول و پشتیبان اجرای سیاستهای ارتقاء كیفیت كشور حاكی است كه تاكنون بیش از 400 واحد تولیدی در كشور ما موفق به اخذ گواهینامه ایزو 9000 شده‌اند. امروزه دیگر كمتر مدیر یا كارشناسی را می‌توان یافت كه به نقش و اهمیت كیفیت به عنوان مهمترین عامل توفیق در بازار رقابت و استانداردهای ایزو 9000 به عنوان مؤثرترین و موفقترین سازو كار دست یابی به كیفیت، اعتقاد وا اذعان نداشته باشد: مدلی كه تاكنون بیش از 150 كشور جهان – از جمله كشور عزیز ما – آن را به صورت كامل پذیرفته اند. بدین لحاظ امید و انتظار می رود این روند در سال های آینده نیز رشد شتابنده‌ای داشته  باشد. (كاوش، 1380، الف) شاید در حال حاضر ضرورت داشته باشد (مشابه برخی از كشورهای در حال توسعه) تا در جهت شتاب بخشیدن به فعالیت‌های مؤثر، جلوگیری از دوباره كاری‌ها و یا اشتباهات و بالاخره به ثمر رسیدن سریع‌تر فعالیت ‌های آغاز شده، یك یا چند سازمان دولتی مرتبط با صنایع، پیشقدم گردیده و با همكاری متخصصان، مشاوران و بخصوص مدیران و كارشناسان صنایع دارای گواهینامه، انجمن یا جامعه‌ای را به وجود آورند تا در آن، همگی اعضاء صادقانه و مسئولانه و بر طبق یك برنامه زمانی منظم، آموخته‌ها و تجارت خود را در اختیار یكدیگر و سایر مدیران و كارشناسان مشتاق صنایع و بخصوص صنایعی كه می‌خواهند با اتكاء بر نیرو و دانش كاركنان خود و به صورت مستقل فعالیت نمایند، قرار دهند. حفظ و محرمانه تلقی كردن تمامی اطلاعات، آموخته‌ها و تجارب فقط و فقط برای خود، نوعی خودخواهی و بی مسئولیتی است. اگر میهن خود را خانه اصلی خود بدانیم و در برابر آن مسئول باشیم، اگر موفقیت خود را وابسته به امید، نشاط، رضایت و موفقیت هم میهنان خود بدانیم، آن وقت است كه ضرورت مسئولیت پذیر بودن برای انتقال اطلاعات، آموخته‌ها و تجارب به مشتاقان تلاشگر و صادق كه همواره نیز حق‌شناس باقی خواهند ماند، بیشتر مشخص می‌گردد. دین مبین اسلام با زیبایی تمام، زكوه علم را در نشر علم می‌داند. (پورشمس، 1382 ، ص1)

مروری اجمالی بر مراحل اصلی توسعه مفاهیم كیفیت

3- مدیریت كیفیت جامع

- مشتری مداری

- كلیه محصولات و فرآیندها باید با توجه به نیاز و خواست مشتریان داخلی و خارجی تولید گردد.

- مسئولیت كیفیت به عهده همه است.

- توسعه مستمر سازمان و خود كنترلی در نظام كیفیت

2- مدیریت نظام كیفیت

- محصول و فرآیند گرایی

- ترویج اصل رعایت كیفیت

- سازماندهی نظام‌مند و مستند نظام كیفیت

1- كنترل كیفیت

- فقط محصول گرا

- وجود حالتی شدیداً تخصصی در موضوع كیفیت

1- اطلاعاتی درباره سازمان بین‌المللی استاندارد (ISO)

ISO حروف اختصاری سازمان پشت صحنه استانداردهای بین‌المللی سری ISO 9000 برای مدیریت و تضمین كیفیت است كه در بیش از 150 كشور مورد قبول قرار گرفته و در هزاران سازمان تولیدی و خدماتی در بخش‌های دولتی و خصوصی در حال بهره‌برداری است.

ISO 9000 یكی از موفقترین سری‌های استاندارد در تاریخ ISO (سازمان بین‌المللی استاندارد سازی)، است كه در سطح جهان بازتاب گسترده‌ای داشته و نام ISO را در جامعه كاری در سطحی فراتر از متخصصینی كه مستقیماً با استانداردهای فنی در تماسند، مطرح كرده است.

انتشار اولین استانداردهای سری ISO 14000 در سپتامبر 1996 برای مدیریت محیط زیستی و روند سریع پذیرش این استانداردها در جامعه كاری، نوید دهنده معروفیت بیشتری برای نام ISO می باشد. با این حال بسیاری از اعضاء جامعه كاری ممكن است آشنایی كمتری با سازمانی كه پشت صحنه ISO 14000 , ISO 9000 قرار گرفته است، داشته باشند.

1-1- فراتر از ISO 9000 و ISO 14000

ISO 9000 و ISO 14000 تنها دو سری از بین حدود 15000 استاندارد بین‌المللی است كه ISO از بدو فعالیتش در سال 1947 منتشر كرده است. ISO برای موضوعات فنی زیر، استاندارد تعیین می‌كند:

مهندسی مكانیك، مواد شیمیایی پایه، مواد غیرفلزی، سنگ معدن و فلزات، پردازش اطلاعات، گرافیك و عكاسی، كشاورزی، ساختمان، تكنولوژی های ویژه، بهداشت و درمان، علوم پایه، محیط زیست و بسته‌بندی و توزیع كالا.

1-2- نام ISO

ISO یعنی سازمان بین‌المللی استاندارد سازی. (ISO) یك علامت اختصاری نیست، بلكه نامی است كه از كلمه یونانی (isos) به معنی مساوی ریشه می‌گیرد. پیشوند (iso) كه در بسیاری از لغات مانند: (isometric) ( به معنی یك اندازه) و (isonomy) (به معنی تساوی قوانین یا تساوی افراد در مقابل قانون) بكار رفته است از همین كلمه ریشه می‌گیرد با مقایسه دو كلمه «مساوی» و «استاندارد » مشخص می‌شود كه چرا نام ISO برای این سازمان انتخاب شده است. علاوه بر این نام ISO در سر تا سر جهان برای مشخص كردن این سازمان بكار می‌رود؛ و بدین ترتیب از ایجاد علائم اختصاری متعددی كه از ترجمه «سازمان بین‌المللی استاندارد سازی» ایجاد می‌شود، مانند IOS   در زبان انگلیسی و OIN در زبان فرانسه جلوگیری شده است. بنابراین در همه كشورها نام كوتاه این سازمان همیشه ISO است.


 فهرست مطالب:

مقدمه
۱- اطلاعاتی درباره سازمان بین‌المللی استاندارد (ISO)
1-1- فراتر از ISO 9000 و ISO 14000
1-2- نام ISO
1-3- غیر دولتی
۱-۴- اختیاری
۱-۵- اتفاق نظر
۱-۶- وظیفه ISO
1-7- رعایت استانداردها
۱-۸- گواهینامه ISO 9000 و ISO 14000
1-9- برچسب محصول نیست
۱-۱۰- علامت ISO
2- سازمان ISO و استانداردهای مدیریت کیفیت
۲-۱- تاریخچه استانداردهای مدیریت کیفیت
۲-۲- ISO 9000 – ۱۹۹۴
۲-۳- ISO 9000 – ۲۰۰۰
۲-۴- ISO 14000
2-5- QS 9000/ISO TS 16949
3- مبانی مدیریت کیفیت
۳-۱- تغییر در مفهوم کیفیت
۳-۲- مفهوم کیفیت
۳-۳- کیفیت از دیدگاه ISO 9000
3-4- واژه‌های عمومی
۳-۵- مفاهیم مربوط به کیفیت
۳-۶- اصطلاحات مربوط به ابزارها و فنون
۴- نیازمندی‌های نظام مدیریت کیفیت
۴-۱- نیازمندی‌های ۱۹۹۴ – ISO 9000
4-2- نیازمندی‌های ISO 9000 – ۲۰۰۰
۴-۳- نیازمندی های QS 9000/ISO TS TS 16949
5- اجرای استانداردهای مدیریت کیفیت در سازمان
۵-۱- تصمیم و مأموریت
۵-۲- خط مشی کیفیت
۵-۳- انتخاب محدوده
۵-۴- طرح‌ریزی پروژه
۵-۵- تجزیه و تحلیل شرکت و فرایندهای آن
۵-۶- ارزیابی مقدماتی
۵-۷- طراحی نظام مدیریت کیفیت و ساختار مستندات
۵-۸- انتخاب و‌ آموزش ممیزین داخلی
۵-۹- مستندسازی نظام مدیریت کیفیت
۵-۱۰- ایجاد ارتباط و انتخاب ممیز
۵-۱۱- استقرار نظام مدیریت کیفیت
۵-۱۲- ممیزی خارجی (ممیزی گواهینامه)
۵-۱۳- بازاریابی
فهرست منابع و مآخذ

جهت دریافت فایل  استانداردهای ISO لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 9,500 تومان

خرید

برچسب ها : استانداردهای ISO , استانداردهای ISO , تحقیق استانداردهای ISO , ISO , دانلود استانداردهای ISO , دانلود تحقیق استانداردهای ISO , تحقیق درمورد استانداردهای ISO , پروژه دانشجویی درمورد استانداردهای ISO , پروژه دانشجویی , دانلود پایان نامه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر