امروز: جمعه 23 آذر 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کارآموزی احداث ساختمان

گزارش کارآموزی احداث ساختمان دسته: فنی و مهندسی
بازدید: 37 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 25 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 34

گزارش کارآموزی احداث ساختمان در 34 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش کارآموزی احداث ساختمان در 34 صفحه ورد قابل ویرایش


به نام كردگار هستی

گزارش كارآموزی كه از نظرتان می گذرد حاصل تلاش ماههای اخیر بنده در انواع ساختمانهایی بوده كه از نزدیك با نحوه اجراء آنها آشنا شدم.

امید است بازتابش تلاش و كوشش تمام دستهایی باشد كه برای اعتلا و پیشرفت ایران عزیز در زمینه عمران و آبادی شب و روز نمی شناسند و از طرفی به نوبه خود آرزو دارم بتوانم با تمام دل و جان به خاك و ملت ایران زمین خدمت كنم و برای آن تلاش خواهم كرد.

همانطوریكه تارخ دانان و تاریخ نویسان غربی خود اذعان نموده اند اولیت سازندگان سرپناه و به عبارتی ساختمان در گیتی ایرانیان بوده اند و به همین علت شرایط جغرافیایی منطقه نمی توانستند در غارها زندگی كنند و به همین خاطر دیوارهایی را به ارتفاع قدشان و یت كمی بلندتر می ساختنند و بعد تنه درختان را صاف كرده و روی دیوارها می انداختند كه ما امروزه به آن نان تیر داده این و روی تیرها را با پوشال گیاهان منطقه می پوشاندند و در واقع ایزولاسیون می كردند و این سازه كه ما در اصطلاح امروزی ساختمان بنایی به آنم داده ایم مربوط به حداقل شش الی هفت سال پیش است كه دریاچه مركزی ایران واقع در دشت كویر  و دشت لوت در اثر گسل به وجود آمده و آتشفشان دماوند خشك نشده بود و شهر سیلك (كاشان) به عنوان پایتخت ایران به حساب می آمد كه ملكه مادر (ماما) بعنوان پادشاه ایران كه نزد ایرانیان (ایران بانو) خوانده می شد در آن زندگی می كرد كه با هوش ترین زن ایرانی بود و با قایقی كه گوزنها آن را می كشیدند سراسر دریاچه كمركزی را می گشت و به شهرهای ایران در شمال و جنوب و شرق و غرب سركشی می كرد و همین هوش آنان بود كه موجب پیشرفت در ساخت خانه و بعدها در دوران هخامنشی در شهرسازی گردید.

در دوران هخامنشیان ایرانیان پی ستونها را از پائین به هم وصل می كردند و در واقع فونداسیون نواری اجرات می كردند و ستونها در بالای ساختمان به هم متصل می كردند یا شاه تیرها را اجرا می كردند و بدین ترتیب یك ساختمان اسكلت سنگی‌، چوبی می ساختند تا در مقابل زلزله مقاوم باشد و به همین خاطر است كه اندیشمندان تاریخ دنیا ایرانیان را اولین مهندسان ساختمان و راهسازی می دانند.

متأسفانه امروزه شاهددهستیم كه بیشتر ساختمانها در مناطق فقیرنشین با همان اصول اولیه ساخته می شود كه در تاریخ ثبت شده است بخاطر اینكه در عمران نقش اساسی را اقتصاد تعیین می كند كه این عامل موجب سرپیچی مسئولین از قوانین و ضوابط ساختمانی می شود كه بتایستی موجب توجه جدی قرار گیرد زیرا اكثر ساختمانهایی كه ساخته می شوند دوام لازم را ندارند و بیشتر اصول مهندسی در آنها اجرا نگردیده است. عامل دیگر بی اطلاعی مهندسانی است كه همه چیز را در دانشگاه به طور تئوریك آموخته اند و تا خود را به كار عملی وفق بدهند مدت زیادی طول می كشد كه در این مدت صدمات شدیدی را بر پیكر ساختمان سازی و شهرسازی وارد می كنند.

در پایان از استاد ارجمند جناب آقای مهندس بخشتی كه همواره سعی در ارتقاء آگاهی دانشجویان دارند، كمال تشكر و قدردانی می نمایم.




فهرست

عنوان


صفحه

فصل اول: آشنایی كای با مكان كارآموزی




فصل دوم: ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته عملی كارآموز




فصل سوم: آزمون آمخته ها و نتایج و پیشنهادات




-مقایسه اجرایی ساختمان ها بنایی، فلزی، بتنی




1-ساختمان بنایی




1-1-پی كنی




1-2: نحوه اجرای آرماتوربندی فونداسیون




1-3: انواع قالب بندی كلاف تحتانی




1-4: بتن ریزی فنداسیون




1-5: كلاف قائم و افقی




1-6: ستون گذاری




1-7: تیرریزی




1-8: بادبند افقی




1-9: اجرای پله فلزی




1-10:




2-ساختمانهای اسكلت فولادی




2-1: پی كنی و پی ریزی




2-1: فونداسیون فنودیاتك




2-3: نصب بیس پلیتها




2-4: فونداسیون نواری




2-5: فونداسیون منفرد




2-6: فونداسیون گسترده




2-7: پی گسترده از دال یكپارچه




2-8: پس گسترده محفظه ای




2-98: نصب ستونها




2-10: انواع بادبند




2-11: اجرای پله




2-12-: اجرای سقف ساختمان اسكلت فلزی




-طاق ضربی




-تیرچه بلوك




-سقف دال بتنی پیش ساخته




-سقف دال بتنی در جا




3-ساختمان اسكلت بتن آرمه:




3-1: پی و اجرای آن




3-2: اجرای ستونهای بتنی




3-3: اجرای تیر و سقف




3-4: اجرای سقف تیرچه بلوك




3-5: انواع شمعها









-كارهای انجام شده در محیط كارگاه

در روزهای نخستین حضور در كارگاه با محیط كارگاه و مقررات آن تا حدی آشنا شدم، سپس نقشه های اجرائی را دیدم و با درست خواندن آنها آشنا شدم.

نقشه های اجرایی یكی از مهمترین كارهای لخش كارگاه می باشد، زیرا همه چیز از قبیل متره، قالب بندی و غیره، همه از روی نقشه های اجرائی كنترل می شوند. در روزهای بعد متره كردن ستونها و تیرها و دیوارهای برشی را تا حدی یاد گرفتم و همچنین برآورد كردن میزان میاگردها و قالبها و بتن را انجام دادن.

چون تیپ های مختلف ستون و تیر در هر طبقه وجود دارد و در هر طبقه ابعاد ستون ها نغییر می كند، بنابراین متره كردن را باید با دقت انجام داد و برای هركدام جداگانه نوع، ابعاد و تعداد میلگردها را درآورد و كوچكترین اشتباه می تواند تمام محاسبات را برهم زند.

همچنین با كزارش نویسی و نوشتن صورت وضعیت كارها و فعالیتهای انجام شده در محیط كارگاه رابط شركت با محیط كارگاه بودم و از نزدیك نحوه اجراء و ساخت اسكلت فلزی را شاهد بوده و با جزئیات آن آشنا شدوم.

و با توجه به گستردگی دامنه رشته عمران در كارهای اجرایی و جهت اجراء سازه ها این رشته را رشته هایی نظیر برق، مكانیك، صنایع، ماشین آلات و غیره در ارتباط تنگاتنگی قرار دارد كه در محیط كارگاه با افرادی با تخصصهای گوناگون روبرو شدم و مابقی موارد كه در ادامه گزارش آورده شده اند.




مقایسه اجرایی ساختمانهای بنایی، فلزی، بتنی

ساختمانهای رایجی كه ما امروزه اجرا می كنیم برای مصارف مختلف از سه نوع بنایی، اسكات فولادی و اسكات بتنی استفاده می شود كه نوع بنایی خود شامل دو نوع سازه به شرح ذیل می باشد:

الف-ساختمان بنایی نیمه اسكلت فلزی

ب-ساختمان بنایی نیمه اسكلت بتنی

ساختمان بنایی بعلت اقتصادی بودن و راحنی احرا در ساختمانهای مسكونی 1 الی 2 طبقه با استقبال زیادی روبروشت و ساختمانهای اسكلت بتنی و فولادی با توجه به شرایط برای آپارتمان سازی و ساختمانهای اداری و دولتی و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.

1-ساختمان بنایی

از میان ساختمانهای بنایی كه در بالا اشاره شد قسمتهای مختلف یك نوع ساختمان بنایی نیمه اسكلت فولادی با كاربری مسكونی را تشریح می كنیم.

قسمتهای مختلف ساختمان بنایی:

-پی

-كلافها

-دیوارها

-ستونها

-سقف

مراحل اجرا:

پی كنی:

عرض و ارتفاع پی با توجه به بارهای وارده (مجموع بارهای مرده، بارهای زنده و بار باد) و مقاومت خاك منطقه و عرض دیوارهایی كه روی آن اجرا خواهند شد محاسبه شده و بعد پلان فونداسیون با توجه به پلان تیپ بندی و محل قرارگیری ستونها طراحی و آكس بندی میگردد و از روی پلان فونداسیون توسط ریسمان آكسها را مشخص و بعد با گچ عرض پی كنی كه باید پی كنی شود مشخص می شود كه در عمل می گویند رنگ ساختمان ریخته شد بعد پی كنی با دست یا به صورت مكانیكی با بیل مكانیكی انجام می گیرد كه این مرله برای تمام انواع ساختمان ها چه اسكلت فولادی و چه اسكلت بتنی و بنایی مشترك است.

مقاومت خاك مناطق مختلف شهری در دفاتر فنی فعال، شهرداری، سازمان مسكن و شهرسازی و استانداری موجود می باشد. برای ساختمانهای بنایی مقاومت خاك را می توان با بازدید از محل نیز تخمین زد، به شرح زیر:

-خاك دستی فاقد مقاومت لازم بریا پی سازی است كه باید برداشته شود.

-خاك شن و ماسه ای (خاك دج) دارای مقاومت خوب در حدود

-خاك رس خشك دارای مقاومت نسبتاً خوب در حدود

-خاك رس مرطوب فاقد مقاومت لازم است.

هم چنین از روش آزمایش در محل توسط كیسه های سیمان نیز می توان مقاومت نهایی و بعد مقاومت مجاز را محاسبه كرد.

بعد از پی كنی با توجه به اتینكه كف ساختمان (از پی چه ارتفاعی دارد چندین حالت برای اجرای كرسی چینی و فونداسیون وجود دارد اگر اختلاف ارتفاع كف ساختمكان و كف پی به اندازه پی باشد فونداسیون كار كرسی چینی را نیز انجام خواهد و می توان بعد از اجرای بتن ریزی و مگر فونداسیون، به كف رسید كه این حداقل ارتفاع پی و كف ساختمان است.

در غیر این صورت به دو روش می توان به كف ساختمان رسید و بعد عملیات بلوكاژ را انجام داد.

الف-ابتدا كرسی چینی را با سنگ لاشه انجام داده و بعد فونداسیون نواری یا منفرد را اجرا بعد كرسی چینی را روی آن انجام می دهیم كه بهترین حالت زیرا كف ساختمان از پایین ترین نقطه به قسمتهای بالاتر ساختمان متصل می

شود ولی در روش قبلی فشار را تحمل می كند و مقاومت فونداسیون بتنی كه آرماتوربندی شده است را ندارد.

نحوه احرای آرماتوربندی فونداسیون

با توجه به پلان فونداسیون و دیتیلهای آن تعداد میل گردهای طولی و تقویتی و همچنین شماره آنها و میل گردهای خاموت و شماره و فواصل آنها از هم در پلان فونداسیون محاسبه و آوده شده است كه توسط آن به تعدادی كه در نقشه داده شده میل گردهایی طولی روی خرك یا زمین قرار گرفته وبه طول لازم برش داده می شوند و توسط خاموتها میل گردهای پایینی طولی و بالایی به هم وصل می گردند و همچنین آرماتورهای مش بندی هم بطول های لازم برش داده شده و به صورت شبكه بندی روی هم قرار گرفته و توسط سیم آرماتور بندی بسته شده و در محل زیر ستونها قرار می گیرند بعد از اینكه آرماتور بندی قسمتی از كلاف پایینی آماده شد آن را در محل قرارداده و قالب بندی را انجام می دهند.

انواع قالب بندی كلاف تحتانی

-قالب آجری:

كه بهترین حالات قالب بندی است زیرا بعد از بتن ریزی دوباره می توان از آجرها استفاده كرد و همچنین شكل پذیری بالای آن قابلیت عمده ای برای قالب آجری به حساب می آید بدین ترتیب كه به عرض مورد نظر همچنین ارتفاع درنظر گرفته شده برای فونداسیون یك دیوار آجری معمولاً با 10 یا 20 سانتیمتری اجرا یم كنند و قسمتهای داخلی آن را با پلاستیك می پوشاند تا آب بتن توسط آجرها جذب نشده و هم اینكه آجرها بعداً راحتتر از بتن جدا شوند ولی برای كلافهای قائم و فوقانی از قالب آجری نمی توان استفاده كرد.

-قالب تخته ای:

كه بیشتر برای كلافهای قائم و فوقانی مورد استفاده قرار می گیرد و برای كلافهای تحتانی هم اگر مقرون به صرفه باشد و همچنین قالب تخته ای موجود باشد می توان استفاده كرد و تخته ها قبل از قالب بندی روغن كاری می شوند تا هم آب بتن توسط تخته ها جذب نشود و هم قالب ها راحت تر از بتن جدا شوند كه همان كار پلاستیك در قالب آجری را انجام می دهد.

-قالب فلزی:

از قالب فلزی هم می توان برای كلاف تحتانی استفاده كرد ولی برای پروژه های كوچك مقرون به صرفه نیست این قالب ها هم قبل از بسته شدن روغن كاری میشوند ولی در اینجا جذب آب دیگر مد نظر نیست.

-حالتی هم وجود دارد كه خاك منطقه به عنوان قالب عمل میكند. در این موارد پی را به عرض و عمق مورد نظر حفر كرده بعد دیواره های پی را با پلاستیك می پوشانند و زمین خود نقش قالب را ایفا می كند و نیازی بت قالب نیست و عایق بندی به علت این است كه آب بتن جذب نشده و نسبت آب به سیمان بتن تغییر نكند.

در محل اتصال كلاف های قائم به تحتانی میلگردهای انتظار قرار داده می شوند تا بعد از بتن ریزی آرماتورهای آن به این آرماتورهای انتظار بسته شوند.

پی و اجرای آن:

شرایط پی كنی و پی ریزی و نوع فونداسیون ساختمان بتنی هیچ فرقی با ساختمانهای دیگر ندارد و از همان انواع فونداسیون در اینجا استفاده می شود ولی در اینجا دیگر فونداسیون منفرد نداریم و عرض و ارتفاع پی نواری برای ساختمان بتنی با فلزی به علن وزن زیاد ساختمان بتنی متفاوت است.

در اینجا هم عرض و ارتفاع مقطهع پی با توجه به مكانیك خاك و بارهای وارده و موقعیت منطقه از لحاظ زلزله تعیین می شوند تفاوت عمده فونداسیون ساختمانی بتنی با ساختمان فلزی در اتصال ستون به فونداسیون است كه در ساختمان بتنی بجای اتصال تیر فلزی به بیس پلیت از میل گردهای انتظار برای اتصال میل گردهای ستون و فونداسیون استفاده می شود كه طول آرماتورهای انتظار یك ششم طول ستون است.

اجرای ستونهای بتنی

ستونها اعضای فشاری هستند كه جهت انتقال بار ساختمان به زمین مورداستفاده قرار می گیرند و ستونهای بتنی كه در محل اجرا می شوند شكلهای مختلفی می توانند داشته باشند.



-مربعی شكل

2-مستطیلی شكل

3-دایره ای شكل

4-چندضلعی

حداقل میلگردها برای مقطه چند گوشه یك میلگرد به ازای هر گوشه می باشد و برای مقطع دایره ای شكل حداقل میلگردها 6 عدد می باشد فاصله میلگردها در ستونها از هم حداقل 5 سانتی متر و حداكثر 25 سانتی متر است. نسبت سطح مقطع میلگردها به سطح مقطع ستون حداقل 8/0% و حداكثر 4% و 6% در شرایط خاص می باشد و حداقل سایز میلگرد 14 می باشد. پوشش بتن برای عناصر فولادی حدود 5-5/2 سانتی متر است.

در یك ستون به ازای هر متر 4 عدد خاموت بسته یم شود، معمولا به ازای هر 25 سانتی متر یك خاموت بطور استاندارد است در  طول ستون از پائین و بالای فشرده می شود و می تواند 15 سانتی متر كمتر شود و به ازای هر 15 سانتی متر جهت تقویت در مقابل كمانش بسته شوند بطور مثال اگر طول ستون 3 متر باشد در نیم متر از پائین و بالای ستون خاموتها باید فشره شوند.

برای اینكه محور میلگردهای ستون ثابت بماند و بعد ستون كوچك نشود میلگردها را خم می كنند و خم آنها به اندازه 40 برابر قطر میلگرد است.

البته شماره و طول میلگردهای ستون و اینكه میلگردها چقدر باید از سقف بالاتر باشند تا میلگرد انتظار برای ستون طبقه بعد باشند در نقشه مربوط به ستون بتنی داده شده است.

پس میلگردها را به طولهای مشخص بریده و به میلگردهای انتشار بسته و در فواصل مشخص در نقشه خاموتها را می بندند و سپس تا تراز سقف قالب بندی را انجام می دهند و همانطوریكه قبلا هم در مورد قالب بندی بحث شد از انواع قالب با توجه به شكل ستون می توان برای قالب بندی استفاده كرد كه بیشتر از قالب چوبی استفاده می كنند و سپس عملیات بتن ریزی را انجام می دهند و با ضربه زدن به قالب در حین بتن ریزی كار ویبرانور را نیز انجام می دهند.

بعد از اینكه اجرای ستونها پایان یافت نوبت به اجرای تریهای اصلی اتصال است كه ستونها را به هم وصل كنند كه تیرهای اصلی هم همزمان با سقف قالب بندی می شوند و بطور همزمان اجرا می گردند.

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی احداث ساختمان , کاراموزی احداث ساختمان , کارورزی احداث ساختمان , دانلود گزارش کارآموزی احداث ساختمان , احداث ساختمان , ساختمان

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر